Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Hamamları Sevgililer Günü’nde Tercih Edebileceğiniz 4 Seçenek!

Sevgililer Günü’nde klişelerden kurtulmak istiyorsanız alternatif bir kutlamaya yönelebilirsiniz! Farklılık arayan çiftler için mükemmel bir plan diyebileceğimiz hamam otelleriyle unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirebilirsiniz. Ancak Sevgililer Günü’nün özen gösterilmesi gereken bir konsept olduğundan, öncesinde detaylı bir araştırma yapmak şart desek pek de abartmış sayılmayız! İşte tam da bu nedenle hamam otellerini detaylıca incelemeden önce hamamı tanımlamamızda fayda var! Peki hamam nedir?

Türk saunası veya Türk hamamı olarak da bilinen hamam, kökleri Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelen, halen ülkemizde ve Orta Doğu’nun diğer bölgelerinde uygulanan geleneksel bir yıkanma alışkanlığıdır. Eşsiz bir kültürel ve duyusal deneyim sunan bu banyo çeşidiyle arınma ve rahatlamanın bir kombinasyonuna kavuşabilirsiniz.

Geleneksel bir Türk hamamının farklı sıcaklık ve nem seviyelerine sahip birbiriyle bağlantılı birkaç odadan oluştuğunu belirtelim. Hamamın merkezinde yer alan ve büyük, ısıtılmış mermer bir platform şeklinde tanımlayabileceğimiz göbek taşıyla birlikte ılık bir odadan sıcak bir odaya ve ardından da soğuk bir odaya ilerleyen termal bir deneyim yaratmak için tasarlanmıştır.

Hamam nedir? sorusunu cevaplamaya hamamın bölümlerini detaylandırarak devam edelim. Hamam deneyimini yaşamaya ilk olarak sıcağa uyum sağlamak için “camekan” adı verilen ılık bir odaya girerek başlayabilirsiniz. Vücut sıcaklığınızı yıkanabilecek seviyeye ayarladıktan sonra buradan ‘’ılıklık” ve daha sonrasında da her türlü yıkanma uygulamasının gerçekleştirildiği “hararet” olarak adlandırılan bölüme geçebilirsiniz. Banyo sırasında, ciltteki ölü deriden kurtulmak ve kan dolaşımını desteklemek için “kese” kullanabilir ve cildinize masaj yaptırabilirsiniz.

Hamamın özelliklerini yalnızca beden temizliğinin yapıldığı bir yer şeklinde daraltırsak haksızlık etmiş sayılırız! Aynı zamanda burada sosyalleşebilir ve zihninizi berraklandırarak ruhsal canlandırılma yaşayabilirsiniz. Böylece hamamlar için insanların iletişime geçmesi, sohbet etmesi ve gevşemesi için rahat bir alan diyebiliriz.

Bazı hamamlarda yağ masajı, aromaterapi veya köpük masajı gibi vücudun sabun köpüğü ile kaplanıp nazikçe yıkandığı geleneksel banyo ritüelleri gibi ek hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. Sevgililer Günü’nü hamam otelinde geçiriyorsanız, size özel açılmış odada partnerinizle çift masajı, sauna, cilt bakımları gibi deneyimlerden faydalanabilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde hamam hizmetleri ile ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Hamam Otelleri Olanakları Nelerdir?

Sevgililer Günü’nde hamam otellerini tercih ettiğinizde partnerinizle yapabilecekleriniz yalnızca hamam ile sınırlı kalmıyor. Olanaklar otelden otele değişiklik gösterse de, hamam otellerinde bulabileceğiniz bazı ortak özellikleri sizin için sıraladık! Peki hamam otelleri olanakları nelerdir?

Hamam otellerinde genellikle doğal kaplıcalar veya termal su kullanan ısıtmalı havuzları veya bir başka deyişle termal havuzları bulabilirsiniz. Bu havuzların tedavi edici faydalarından yararlanabilir ve tamamen rahatlamış hissedebilirsiniz.

Hamam otellerinin genel olanaklarından biri de tabii ki Türk hamamları! Buhar odaları, göbek taşı ve banyo alanlarından oluşan Türk hamamında buhar seansları, vücut keseleri, köpük masajları ve sakin bir ortamda dinlenme gibi geleneksel hamam ritüellerinin keyfini partnerinizle birlikte çıkarabilirsiniz.

Hamam otellerinde çoğunlukla kuru veya ıslak sauna deneyimi sağlayan odalara rastlayabilirsiniz. Kuru ısı sunan saunalarda vücudunuzdaki teri atarken, buhar odalarında buharın oluşturduğu nemli ortamda vücudunuzu gevşetebilirsiniz.

Banyodan önce veya sonra dinlenebileceğiniz özel dinlenme alanlarında partnerinizle rahatlamanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu alanlardaki şezlonglarda yatıştırıcı müzik ve sakin ortam eşliğinde rahatlayabilir, gözlerinizi kapatarak kurduğunuz hayalleri birbirinize anlatabilirsiniz.

Birçok hamam otelinin içinde konumlanan spa ve sağlıklı yaşam merkezlerindeki terapileri partnerinizle birlikte keşfedebilirsiniz. Bu merkezlerde masajlar, yüz bakımları, vücut bakımları ve aromaterapiye ek olarak diğer rahatlama ve gençleştirme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Hareket etmeyi seven aktif bir çiftseniz bazı hamam otellerinde yer alan fitness merkezlerinde günlük rutininize devam edebilir, fiziksel aktivitelerinizi sürdürebilir ve sağlıklı yaşama ara vermeden Sevgililer Günü’nü kutlayabilirsiniz!

Hamam otelleri olanakları nelerdir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Çoğu hamam otelinin sağlıklı yemek veya içeceklerden oluşan menülerinin tadını çıkarabilirsiniz. Sevgililer Günü için romantik akşam yemeğinizi keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza canlılık katın!

Türkiye’de Hamam Otelleri Nerede?

Sevgililer Günü için rotanızı Türkiye’deki hamam veya termal kaplıca konseptine sahip oteller olarak belirlediyseniz, mutluluğunuzu katlayacak ve aşkınızı maksimum seviyeye çıkaracak bazı popüler seçenekleri sizin için sıraladık! Peki Türkiye’de hamam otelleri nerede?

Kaplıcaları ile meşhur Afyonkarahisar’da bulunan Akrones Thermal Hotel Spa’da çeşitli termal hamam olanaklarından yararlanabilirsiniz. Partnerinizle rahatlamak ve gevşemek için termal havuzların, termal banyoların ve çeşitli spa uygulamalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yer alan Richmond Nua Wellness-Spa’nın sağlık konseptini benimseyen lüks ve romantizmin hakkını veren bir otel tercihi olduğunu belirtelim. Termal havuzlar, saunalar, buhar odaları ve çeşitli sağlıklı yaşam uygulamaları dahil olmak üzere hamam olanaklarına da sahip bir spa ve sağlıklı yaşam merkezinde Sevgililer Günü’nü geçirmenin konforunu yaşayabilirsiniz.

Kızılcahamam’da bulunan Eliz Hotel Convention Center Thermal Spa & Wellness’da çeşitli termal banyo imkanlarından faydalanabilirsiniz. Sakin ve dinlendirici ortamda partnerinizle baş başa kalabilir; termal havuzlar, hamamlar ve saunalarda romantik anlar yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de hamam otelleri nerede? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil! Şehir Sındırgı’da bulunan Laguna Termal Resort & Spa’da muhteşem doğa manzaraları eşliğinde masaj, spa, termal havuz gibi daha zinde ve sağlıklı hissetmenizi garantileyen hizmetlerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Geleneksel Türk hamamına ek olarak ıslak ve kuru spa alanlarında hizmet veren Spa merkezinde sauna, buhar odası, tuz havuzu, masaj, çamur ve yosun banyoları gibi vücut ve cilt bakımlarını deneyimleyebilirsiniz. Sevgililer Günü için partnerinizle unutulmaz anlar yaşayabilir, her zaman hatırlayabileceğiniz bir tatil geçirebilirsiniz!

Siz de unutulmaz bir Sevgililer Günü hamam deneyimi için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top