Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Çevre Dostu Tatil Alışkanlığı Kazanmanın 2023 Tam Zamanı!

İklim değişikliğinin dünyayı etkilediği gibi çevremiz ve bizim üzerimizde de sonuçlarının görülmeye başladığı bir gerçek! İşte tam da bu nedenle yaşanabilecek ekolojik ve sağlıksak sorunları çevreci yaklaşımlarla azaltmamız büyük önem taşıyor. Siz de tıpkı evlerinizde elektrik ve su kullanıma dikkat etme alışkanlığınızı farklı biçimlerde tatilleriniz esnasında da devam ettirebilirsiniz. Böylece hem çevreye duyduğunuz sevgi ve özeni yaşamınızın her alanında yansıtabilir, dünyamızın size minnettar olmasını sağlayabilirsiniz. Gelecek nesillere daha iyi bir gelecek bırakmayı mümkün kılmak adına rehber niteliğindeki Çevre Dostu Tatil Alışkanlığı Kazanmanın 2023 Tam Zamanı! başlıklı yazımızda Çevre Dostu Tatil Nasıl Yapılır? ve Çevre Dostu Tatil İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz? sorularını sizin için yanıtladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Çevre Dostu Tatil Nasıl Yapılır?

Çevre dostu olarak da harika bir tatil geçirmek mümkün! Unutulmaz ve keyifli bir tatilin tadını çıkarırken aynı zamanda bazı püf noktaları göz önünde bulundurarak çevresel etkileri en aza indirebilirsiniz. İşte çevre dostu tatil planlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları! Peki çevre dostu tatil nasıl yapılır?

İlk hedefiniz sürdürülebilirlik olsun! Planlarınıza ekoturizmi, doğayı koruma çabalarını ve sürdürülebilirliği destekleyen bir destinasyonu dahil edebilirsiniz. Bunun için çevre dostu uygulamalara öncelik veren yerleri arayıp araştırabilirsiniz.

Çevre dostu ulaşım kullanabilirsiniz. Karbon ayak izinizi azaltmak için mümkün olduğunca toplu taşımayı tercih edebilir, yürüyebilir veya bisiklete binebilirsiniz. Böylece zehirli gazların salınımın önüne geçebilirsiniz.

Konaklama tercihlerinizde çevre dostu pansiyonlar, çevre dostu oteller veya yeşil sertifikalara sahip tatil kiralama yerleri gibi konaklama birimlerinde kalabilirsiniz. Otel odanızda kullanmadığınız zamanlarda ışıkları, klimayı veya diğer elektronik aletleri kapatarak enerji ve su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Atıkları azaltmak için adımlar atın! İlk olarak tek kullanımlık plastik atıkları azaltmak için su şişeleri, alışveriş çantaları ve mutfak eşyaları gibi yeniden kullanılabilen eşyaları paketleyebilirsiniz. Ambalajlı ürün tercih etmeniz gerekiyorsa çevreye duyarlı ürünlere yönelebilirsiniz.

Yerel işletmeleri destekleyebilirsiniz. Bölgenin ekonomisini desteklemek için lokal restoranlarda yemek yiyebilir, pazarlardan hediyelik eşya ve ürünler satın alabilirsiniz.

Yaban hayatına ve doğaya saygınızı gösterebilirsiniz. Gözlemlerinizi uzaktan yapabilir, onları rahatsız etmekten kaçınabilirsiniz. En önemlisi de vahşi hayvanları beslemeyin! Çünkü iyi niyetiniz sonucunda ekolojik dengenin bozulmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca doğal yaşam alanlarına zarar vermemek için belirlenen yolları takip etmeye ve işaretli yollarda kalmaya dikkat edebilirsiniz.

Doğal kaynakları korumaya özen gösterebilirsiniz. Tıpkı evinizde olduğu gibi suyu ve elektriği tasarruflu kullanabilir; tatilinizi eğlenceli hale getirmek için yürüyüş, kano veya vahşi yaşamı izleme gibi çevresel etkisi minimum düzeyde olan etkinlikleri seçebilirsiniz.

Kendinizi çevre dostu olma konusunda eğitebilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz yerin yerel ortamı, kültürü ve tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Böylece, tatil yaptığınız destinasyona karşı fikirlerinizi eve döndüğünüzde herkesle paylaşabilirsiniz.

Çevre dostu tatil nasıl yapılır? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil!Çevre dostu turlara ve etkinliklere katılabilirsiniz. Çevre eğitimi ve koruma çabalarına odaklanan turlar ve etkinlikler arayabilir, bir plaj temizliğinde veya rehberli bir doğa yürüyüşünde yer alabilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir çevre dostu tatil deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Çevre Dostu Tatil İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çevre dostu tatil planlarken, çevresel etkinizi gerçekten en aza indirdiğinizden ve sürdürülebilir uygulamaları desteklediğinizden emin olabilirsiniz. Bunun içinse dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktayı göz önünde bulundurabilirsiniz. Peki çevre dostu tatil için nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle yeşil aklama şeklinde çevirebileceğimiz greenwashing terimiyle başlayalım! Bazı işletmeler sürdürülebilir uygulamaları fiilen uygulamadan çevre dostu olduklarını iddia edebilirler. Yanılgıya düşmemek adına geçerliliği kanıtlı sertifikalara sahip olup olmadıklarını araştırabilir ve bir yerin sürdürülebilirliğe olan bağlılığının gerçek olduğundan emin olmaya özen gösterebilirsiniz.

Aşırı turizm yapılan yerlere seyahat etmekten kaçınabilirsiniz. Popüler turistik destinasyonlar aşırı turizmden zarar görebilir, bu da çevresel ve kültürel bozulmaya yol açabilir. Daha az kalabalık olan yerleri ziyaret edebilir veya yoğun olmayan zamanları tercih edebilirsiniz.

Yaban hayatı sömürüsüne tavrınızı koyabilirsiniz. Fil gezileri veya esaret altında tutulan canlıların yer aldığı performanslar gibi hayvanları eğlence amaçlı kullanan vahşi yaşam etkinliklerinden kaçınabilirsiniz. Koruma ve refaha öncelik veren sorumlu yaban hayatını destekleyebilirsiniz.

Aşırı su kullanımını engelleyebilirsiniz. Bazı bölgelerde su değerli ve ulaşılması zor bir kaynak olduğundan özellikle kurak alanlarda veya su kıtlığı olan yerlerde su kullanımınıza dikkat edebilirsiniz.

Lokal toplulukları rahatsız etmemeye özen gösterebilirsiniz. Yerel kültürlere ve topluluklara saygılı olabilirsiniz. Halkla anlamlı ve saygılı bir şekilde iletişim kurabilir, yerel işletmeleri ve zanaatkarları destekleyebilirsiniz.

Sürdürülemeyen hediyelik eşyalar yerine sürdürülebilir olanları tercih edebilirsiniz. Nesli tükenmekte olan türlerden, sürdürülemez malzemelerden veya habitat tahribatına katkıda bulunan malzemelerden yapılmış hediyelik eşyalardan uzak durabilirsiniz.

Tek kullanımlık plastikleri hayatınızdan çıkarabilir veya ilk adım olarak kullanımını en aza indirebilirsiniz. Çevre bilincine sahip destinasyonlardaki geri dönüşüm kutularını kullanabilirsiniz.

Enerji tasarrufu için konaklama yerinizde kalmadığınız zamanlarda ışıkları, klimayı ve diğer teknolojik aletleri kapattığınızdan emin olabilirsiniz.

Ulaşım seçeneklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Uzun mesafeli yolculuklar için uçmak zorunda olabilirsiniz, ancak kısa mesafeli uçuşları en aza indirmeye çalışabilir ve mümkün olduğunda yakıt açısından daha verimli ulaşım türlerini tercih edebilirsiniz.

Karbon denkleştirmeleri satın alırken dikkatli olabilirsiniz. Açığa çıkan sera gazı salınımını yine eşdeğer bir sera gazı tasarrufu ile karşılayan bu uygulamanın kullanılabilir olduğundan ve karbon azaltımına gerçekten katkıda bulunduğundan emin olabilirsiniz.

Doğal alanları ziyaret ederken iz bırakmamak adına dikkatli davranabilirsiniz. Bunun için İz Bırakma ilkelerine uyabilirsiniz. Bulunduğunuz alandan ayrılırken çöplerinizi tercihen geri dönüşüm kutusuna atabilir, doğal çevreyi bozmamak adına belirlenen yolları kullanabilir ve yaban hayatını rahatsız etmekten kaçınabilirsiniz.

Tatilde olmanın cazibesine kapılmadan aşırı tüketimden ve aşırı alımdan uzak durabilirsiniz. Miktar yerine kaliteyi seçebilir ve satın alımlarınızın çevresel etkilerini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Çevre dostu tatil konaklamanızda aşırı kaynak tüketiminin önüne geçebilirsiniz. Bazı çevre dostu pansiyonların yaptığı gibi kaynakları korumak amacıyla elektrik ve sıcak su kullanımınızı sınırlayabilirsiniz.

Çevre dostu tatil için nelere dikkat etmelisiniz? sorusunun yanıtları bunlarla bitmiyor elbette!Kamp yapıyorsanız sorumlu bir kampçı olabilirsiniz! Belirlenen bölgelerde kamp yaptığınızda, çevreyi korumak için kamp alanının kural ve düzenlemelerine uyduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Sıraladığımız maddelerin öneminin farkında ve bilinçli seçimler yaparak sürdürülebilirlik hedeflerinizle uyumlu, çevreye ve yerel topluluklara saygılı, gerçek bir çevre dostu tatil geçirebilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir çevre dostu tatil için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top