Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Sürdürülebilir Turizm Mümkün mü? 10 Maddeyle İnceliyoruz!

Sorumlu turizm veya eko-turizm olarak da bilinen sürdürülebilir turizmin birçok faydası olduğunu söyleyebiliriz! Turizmin çevre, kültür ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan sürdürülebilirliğin avantajlarını sizin için sıraladık! Peki sürdürülebilir turizmin faydaları nedir?

  1. Çevreyi temiz tutabilirsiniz! Turizm faaliyetlerinin çevresel etkisini en aza indirebilir, azalttığınız enerji ve su tüketimiyle seyahatiniz ve konaklamanız sırasında atık üretimini minimuma indirebilirsiniz. Böylece doğal kaynakların ve biyolojik çeşitliliğin korunmasını destekleyebilirsiniz.
  • Kültürel mirası koruyabilirsiniz! Tatil destinasyonunuzun kültürel mirasına saygı duyabilir; bölgenin yerel alışkanlıklarına ve tarihi mekanlara saygılı davranabilirsiniz. Lokal satıcılardan alışveriş yaparak kültürel kalkınmanın yanında olabilirsiniz.
  • Sürdürülebilir turizm ile yerel toplulukların ekonomik kalkınmasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu, yerel işletmeleri dahil ederek, istihdam olanakları sağlayarak ve turizm gelirinin önemli bir kısmının destinasyonda kalmasını sağlayarak sağlanabilir.
  • Toplum katılımının artırılmasında rol oynayabilirsiniz. Turizmden kazanılan miktarın topluma adil dağıtılmasına yardımcı olabilir, böylece yerel toplulukların karar alma süreçlerine katılımını ve turizm faaliyetlerinden faydalanmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Eğitimle birlikte çevreye karşı farkındalığın artmasını sağlayabilirsiniz. Turistlerin yanı sıra turizm işletmecilerinin de sorumlu turizm uygulamaları konusunda eğitilmesinde yer alabilirsiniz. Böylece sürdürülebilir turizm desteğinizle olumsuz etkilerin en aza indirilmesinde ve sorumlu davranışın teşvik edilmesinde rol oynayabilirsiniz.
  • Yönetmelikler ve politikaların değişme ihtimali de sizin ellerinizde! Hükümetler ve düzenleyici kurumlar sürdürülebilir turizmin desteklenmesiyle çevreyi, kültürü ve yerel ekonomileri koruyan düzenlemeleri ve politikaları uygulayabilir, böylece desteğiniz ile yasaların hayata geçirilmesine imkân tanıyabilirsiniz.
  • Sürdürülebilir turizm destinasyonları yenilenebilir kaynaklara yatırım yaptığından altyapıların köklü değişimine şahit olabilirsiniz! Verimli ulaşım sistemleri, atık yönetimi ve geri dönüştürülebilir enerji kaynaklarının yaygınlaşmasına destek olabilirsiniz.
  • Sertifika ve etiketlerin kullanımına dikkat edebilirsiniz. Eko-turizm sertifikaları gibi güvenli programlar ile sürdürülebilir turizm destekleyen konaklama birimlerini belirleyebilir, çevrenizdekilerin de sorumlu seçimler yapmasını teşvik edebilirsiniz.
  • Sezon dışı alternatif turizmin ivme kazanmasında rol oynayabilirsiniz. Yalnızca yaz sezonunda değil diğer turizm zamanlarındaki katılımınızla popüler destinasyonlarda aşırı kalabalığın azaltılmasına ve turizm avantajlarının daha eşit şekilde dağıtılmasına yardımcı olabilirsiniz.
  1. Sürdürülebilir turizmin faydaları nedir? sorusunun yanıtı bunlarla bitmiyor elbette! Sürdürülebilir turizmi destekledikçe bu alandaki teknoloji ve yeniliklerin artmasını destekleyebilirsiniz. Çevre dostu ulaşım seçeneklerinin çeşitlenmesi, turizmin etkilerini izlemek ve yönetmek için dijital araçların geliştirilmesi gibi ilerlemelerin hayata geçirilmesini sağlayabilirsiniz.

Not: Turizmde sürdürülebilirliğin sağlanması hükümetler, turizm işletmecileri, yerel topluluklar ve turistlerin kendileri de dahil olmak üzere çeşitli paydaşlar arasında iş birliğini gerektirir. Doğru dengeyi kurmak zor olsa da doğal ve kültürel kaynakların korunması, çevresel bozulmanın azaltılması ve turizm endüstrisinin uzun vadede sürdürülebilirliğinin sağlanması için sürdürülebilir turizm uygulamaları şarttır.

Siz de şimdi benzersiz bir çevre dostu tatil deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Sürdürülebilir Turizm Nasıl Yapılır?

Sürdürülebilir turizm ile sorumlu bir turist olabilir, ziyaret ettiğiniz destinasyonun çevresi üzerindeki olumsuz etkinizi en aza indirebilirsiniz. Böylece sorumlu ve çevreye duyarlı uygulamaları benimseyebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle turizmde sürdürülebilir olmanın bazı maddelerini sizin için sıraladık! Peki sürdürülebilir turizm nasıl yapılır?

Sürdürülebilir destinasyonları araştırabilir ve aralarından seçim yapabilirsiniz. Seyahate çıkmadan önce sürdürülebilirliğe öncelik veren destinasyonları listenize alabilirsiniz. Çevre dostu konaklama, doğuya koruma girişimleri ve sorumlu turizm uygulamalarına sahip yerleri rezervasyon öncesi arayıp güncel durumu teyit edebilirsiniz.

Çevre dostu konaklama yerlerini tercih edebilirsiniz. Ülkemizde 2030 yılına kadar tüm otellerin sahip olmasının hedeflendiği Yeşil Turizm Sertifika’sının olup olmadığına bakabilir ve çevre dostu uygulamaları ne kadar benimsedikleriyle ilgili sorular sorabilirsiniz. Bu sorular yenilenebilir enerjinin kullanılmasını, su tüketiminin azaltılmasını ve atıkların en aza indirilmesini içerebilir.

Atık üretiminizi azaltabilirsiniz. Su şişeleri, alışveriş çantaları ve mutfak eşyaları gibi yeniden kullanılabilir eşyaları tatilde yanınıza alabilir, seyahat bitiminde atık üretiminizi en aza indirebilirsiniz. Tek kullanımlık plastiklerden kaçınabilir ve atıklarınızı belirlenen çöp kutularına uygun şekilde atmaya özen gösterebilirsiniz.

Su ve enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Denizden veya havuzdan çıktığınızda duş sürelerinizi kısa tutabilir, kullanmadığınız zamanlarda ışıkları ve elektronik aletleri kapatabilirsiniz. Klimayı veya ısıtmayı da idareli kullanmayı unutmayın!

Lokal bölgenin kültür ve geleneklerine saygı göstermek adına özenli davranabilirsiniz. Ziyaret ettiğiniz destinasyonun yerel kültürü ve gelenekleri hakkında bilgi edinebilir, çevreye saygılı olabilirsiniz. Bölgeye özgü şekilde giyinebilir, insanların veya mülklerinin fotoğraflarını çekmeden önce izin isteme nezaketinde bulunabilirsiniz.

Yerel işletmeleri destekleyebilirsiniz. Tatil yaptığınız bölgenin ekonomisini desteklemek için yerel işletmeleri, restoranları ve mağazaları gezi rotanıza dahil edebilirsiniz. Ürün ve hizmetleri satın alarak topluluğun gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sürdürülebilir ulaşım kullanabilirsiniz. Mümkün olduğunda, gideceğiniz yere kadar olan yolları keşfetmek için toplu taşımayı kullanabilir, yürüyebilir veya bisiklete binebilirsiniz. Araç kiralamanız gerekiyorsa çevre dostu veya elektrikli bir araç kiralamayı düşünebilirsiniz.

Karbon ayak izini en aza indirebilirsiniz. Karbon dengeleme programlarına katılabilir veya yeniden ağaçlandırma projelerini destekleyebilirsiniz. Böylece hava yolculuğundan kaynaklanan karbon emisyonlarınızı dengeleyebilirsiniz. Bazı havayollarının da karbon dengeleme seçenekleri sunduğunu aklınızda bulundurabilirsiniz.

Yaban hayatını koruyabilirsiniz. Fillere binmek veya uyuşturulmuş hayvanlarla poz vermek gibi yaban hayatını istismar eden veya ona zarar veren faaliyetlerden kaçınabilirsiniz. Hayvanların iyiliğini gözeten ve korunmasını ön planda tutan sorumlu uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Eko-turlara katılabilirsiniz. Çevre eğitimi ve korumayı teşvik eden rehberli turları ve etkinlikleri araştırabilirsiniz. Bu turlarda yerel ekosistem ve kültür hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Su kullanımınızı dengeleyebilirsiniz. Daha kısa duş alabilir, havlu ve nevresimleri yeniden kullanabilir ve konaklama yerinizdeki su israfını bildirerek su tasarrufu sağlayabilirsiniz.

İz bırakmama ilkelerini benimseyebilirsiniz. Doğal alanları keşfederken “İz Bırakmayın” yazılarına dikkat edebilirsiniz. Belirlenen parkurlarda kalabilir, tüm çöpleri toplayabilir ve yaban hayatını rahatsız etmekten kaçınabilirsiniz.

Sürdürülebilir uygulamaları destekleyebilirsiniz. Sürdürülebilirliğe öncelik veren turları ve faaliyetleri seçebilirsiniz. Eko-turizm veya sorumlu turizm sertifikalarına sahip yerlerde konaklayabilirsiniz.

Doğal kaynaklara saygılı olmayı unutmayın! Mercan resifleri veya hassas ekosistemler gibi doğal kaynaklara zarar veren faaliyetlerden uzak durabilirsiniz. Dalış rotanızı belirlerken dikkatli olabilir, deniz yaşamını rahatsız etmenin önüne geçebilirsiniz.

En önemlisi ise kendinizi eğitin! Ziyaret ettiğiniz destinasyonun karşılaştığı çevresel ve kültürel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bölgenin yaşadığı zorlukları anlamak için çaba harcayabilir, bunların daha bilinçli seçimler yapmanıza yardımcı olmasına izin verebilirsiniz.

Sürdürülebilir turizm nasıl yapılır? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Sürdürülebilir turizm konusundaki kararlılığınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabilir, çevrenizi sorumlu turizm uygulamalarını benimsemeye teşvik edebilirsiniz.

Seyahat ederken bu sürdürülebilir uygulamaları benimseyebilir; çevrenin korunmasına, yerel toplulukların desteklenmesine ve sorumlu turizmin desteklenmesine yardımcı olabilirsiniz. Her küçük çabanın, daha sürdürülebilir ve sorumlu bir turizm endüstrisi yaratma yönündeki daha büyük hedefe katkıda bulunduğunu unutmayın.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir çevre dostu tatil için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top