Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Çevre Dostu Otel Deneyimi Yaşamanız İçin 10 Neden

Şüphesiz ki hepimiz evimizdeyken oturmadığımız odanın ışıklarını kapatmaya özen gösteriyor ya da dişlerimizi fırçalarken musluğun boş yere akmasının önüne geçiyoruz. Çevre için kendi başımıza böyle önlemler almayı artık bir nebze de olsa içselleştirmişken bunu tatil alışkanlıklarınıza da uyarlamaya ne dersiniz? İşte tam da bu noktada çevre dostu oteller sürdürülebilir turizm ve ekosisteme duyarlı konaklama alternatifleri olarak öne çıkıyor. O çok sevdiğiniz veya bir gün ziyaret etmenin hayalini kurduğunuz yeri torunlarınızın bile görme fırsatı bulabileceği bir dünya bırakabilirsiniz. Peki ama nasıl? diye merak ediyorsanız Çevre Dostu Otel Deneyimi Yaşamanız İçin 10 Neden başlıklı yazımızda çevre dostu otel nedir?, çevre dostu otelleri neden tercih etmelisiniz? ve çevre dostu oteller nerede? sorularını sizin için cevapladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Çevre Dostu Otel Nedir?

Sürdürülebilir turizmi popülerlik kazanmaya başlamasıyla farklı konaklama birimleri hayatımızda varlığını göstermeye başladı. Çevre dostu oteller de bu alternatif konaklama seçeneklerinden bir tanesi! Öyleyse, doğa dostu otelin tanımına bakalım. Peki çevre dostu otel nedir?

Doğa dostu veya sürdürülebilir otel olarak da bilinen çevre dostu otel, çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutan ve doğal dünyaya olan olumsuz etkisini en aza indirmeye çalışan bir konaklama tesisi şeklinde bir tanımlama yapabiliriz.

Doğa dostu otelleri tercih ederek karbon ayak izinizi azaltabilir, doğal kaynakları koruyabilir ve çevreye duyarlı sorumlu turizmi teşvik etmek için çeşitli uygulama ve girişimleri benimseyebilirsiniz.

Çevre dostu otel nedir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla bitmiyor elbette! Doğa dostu otellerin temel amacını ise çevreye duyarlı, sosyal sorumluluk sahibi ve ekonomik açıdan yaşanabilir şekilde faaliyet göstermek olarak özetleyebiliriz.

Siz de şimdi benzersiz bir doğa tatili deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Çevre Dostu Otelleri Neden Tercih Etmelisiniz?

Çevre dostu bir otelde kalmayı tercih ederek yalnızca doğa için değil aynı zamanda genel seyahat deneyiminizi iyileştirerek sağlığınız açısından da pek çok avantaj yaşayabilirsiniz. Peki çevre dostu otelleri neden tercih etmelisiniz?

  1. İlk avantajınız çevreyi korumak diyebiliriz. Doğa dostu otellerde konaklayarak doğaya verilen zararlı etkileri azaltabilirsiniz. Böylece doğal kaynakları ve yerel ekosistemleri koruyabilir, kirliliği en aza indirebilirsiniz.
  2. Sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilirsiniz. Konakladığınız süre boyunca yenilenebilir kaynakları kullanacağınızdan, enerji tasarrufu sağlayan teknolojilerden faydalanabilir, su tasarrufu gibi eylemlerle sera gazı emisyonlarının azaltılmasına ve sürdürülebilir yaşamın teşvik edilmesine yardımcı olabilirsiniz.
  3. Sorumlu turizme destek verebilirsiniz. Doğa dostu bir otelde kalarak, sorumlu ve etik seyahate olan bağlılığınızı gösterebilirsiniz. Seyahat endüstrisini daha sürdürülebilir uygulamaları benimsemeye teşvik edebilir ve çevresel sorumluluğu ön planda tutan işletmeleri destekleyebilirsiniz.
  4. 4. Sağlık ve refahınızı artırabilirsiniz. Çevre dostu otellerde genellikle daha temiz hava, doğal aydınlatma ve yeşil alanlarla daha sağlıklı ortamlar sağlandığından, zihinsel ve fiziksel sağlığınız üzerinde olumlu etkileri fark edebilirsiniz.
  5. Doğada eşsiz deneyimler yaşayabilirsiniz. Birçok çevre dostu otelde doğa turları, yaban hayatıyla karşılaşmalar, yerel kültürler ve çevrelerle bağlantı kurma fırsatları gibi benzersiz deneyimler sonucu seyahatinizin kalitesini artırabilirsiniz.
  6. Çevreye duyarlı olanaklardan yararlanabilirsiniz. Konaklama süreniz boyunca genellikle tuvalet malzemelerinden yemek seçeneklerine kadar kendiniz ve gezegenimiz için daha sağlıklı doğa dostu olanakları kullanabilirsiniz.
  7. Karbon ayak izinizi azaltabilirsiniz. Doğa dostu otellerde karbon emisyonlarınızı dengelemek için sunulan seçenekler aracılığıyla seyahat ederken ortaya çıkan çevresel etkinizi azaltabilirsiniz.
  8. Huzurlu ve sakin bir atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Bu oteller genellikle doğal ortamlarda, kentsel alanların gürültüsünden ve karmaşasından uzakta yer aldığından dinlenmek için huzurlu ve canlandırıcı atmosferde konaklayabilirsiniz.
  9. Doğa dostu alışkanlıklar kazanmak için ilham bulabilirsiniz. Konaklamanız sırasında sürdürülebilir uygulamaları ilk elden deneyimleyebilir, böylece bu alışkanlıkları günlük yaşamınıza taşıyabilirsiniz. Daha doğa dostu bir yaşam tarzını benimseyebilirsiniz.
  10. Çevre dostu otelleri neden tercih etmelisiniz? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette!Güzel ve doğal çevrede konaklayabilirsiniz. Çevre dostu oteller genellikle doğal güzelliklerle çevrili, nefes kesen manzaralar ve açık hava etkinlikleri fırsatları sunan doğal alanlarda bulunduğundan tatilinizi ferahlamış ve yenilenmiş şekilde tamamlayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Çevre Dostu Oteller Nerede?

Ülkemizin sürdürülebilir ve çevre dostu turizmi teşvik etmek için çaba gösterdiği bir gerçek! Doğa dostu otellerin bulunduğu çeşitli bölgeleri sizin için sıraladık! Peki çevre dostu oteller nerede?

Türkiye’nin güneybatı kıyısında yer alan Muğla’nın Dalyan ilçesi eko-turizme olan bağlılığıyla tanınan bölgeler arasında! İlçede yer alan birçok Spa konseptli konaklama tesisi, yerel çevrenin ve özellikle deniz kaplumbağaları başta olmak üzere yaban hayatının korunmasına odaklanıyor.

Türkiye’nin güneybatısındaki Kabak Vadisi’nde ise çeşitli çevre dostu bungalovlara ve ağaç ev konaklama birimlerine rastlayabilirsiniz. Birçok doğa dostu konaklama biriminde yemyeşil doğanın ortasında rustik bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kapadokya’nın eşsiz manzarasında, doğal çevreyle mükemmel uyum sağlayan mağara otelleri keşfedebilirsiniz. Sürdürülebilirlik çalışmalarıyla bilinen butik doğa dostu birimlerde konaklayabilirsiniz.

Türkiye’nin turizm başkenti İstanbul da sürdürülebilirliğe önem veren şehirlerimizden bir tanesi! Hem lüks otellerde hem de butik bir deneyim sunan duyarlı konaklama birimlerinde çevreye duyarlı uygulamalar ile seyahat alışkanlıklarınızı değiştirebilirsiniz.

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir yaz için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top