Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Ekoturizmi 3 Başlıkta Tanıyalım!

Üç yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak hem yaz hem de kış sezonunu yoğun geçirdiğimiz bir gerçek! Turizm ile böylesine içli dışlıyken farklı konseptlerle karşılaşmamız da ister istemez kaçınılmaz bir durum haline geliyor. Ekoturizm de tam olarak bu kavramlar arasında! Siz de bu turizm türüne daha yakından bakmaya hevesliyseniz ekoturizm nedir?, ekoturizmin avantajları nelerdir? ve ekoturizm için nereye gidilir? sorularını Ekoturizmi 3 Başlıkta Tanıyalım adlı yazımızda sizin için yanıtladık. Hazırsanız, başlıyoruz!

Ekoturizm Nedir?

Ekolojik ve turizm kelimelerinin birleşiminden oluşan ekoturizm, sorumlu turist olma kavramını da beraberinde getiriyor. Böylece ekoturizm için korumayı, sürdürülebilirliği ve sorumlu seyahat uygulamalarını teşvik ederken doğal ortamları keşfetmeye odaklanan bir sürdürülebilir turizm biçimi diyebiliriz. Çevreyi koruyup değerini yükseltmek amacıyla ormanlar, yaban hayatı rezervleri, milli parklar ve diğer bozulmamış manzaralar gibi doğal alanları ziyaret edebilirsiniz. Ekoturizm nedir? sorusunu detaylandırmaya devam edelim.

Ekoturizm ile olumsuz çevresel etkileri en aza indirebilir, ekosistemlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunabilirsiniz. Yerel ve yaban hayatın korunmasını destekleyebilir ve bu alanların restorasyonu için fon yaratılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Seyahat ederken bir yandan da doğal çevre, yerel kültürler ve koruma konuları hakkında kendinizi eğitebilirsiniz. Farkındalığınızı artırabilir ve ekolojik ve kültürel yönlere ilişkin daha derin bir anlayışa sahip olabilirsiniz.

Atıkların azaltılmasına yardımcı olabilir, kaynakların korunması ve kirliliğin en aza indirilmesi gibi sürdürülebilir turizm uygulamalarını pekiştirebilirsiniz. Çevreye duyarlı bir şekilde hareket ederek duyarlı seyahat etmenin iç rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Geleneksel el sanatları ve kültürleri teşvik ederek yerel topluluklara istihdam fırsatları sağlanmasına katkıda bulunabilir, çevre sakinlerinin doğal yaşamının korunmasına yardımcı olabilirsiniz. Böylece, yoksulluğun azaltılması ve toplumsal kalkınma için adım atabilirsiniz.

Doğal çevreye verilen rahatsızlıkları en aza indirebilir ve daha özgün olduğu gibi daha az kalabalık bir tatil deneyimi sağlayabilirsiniz. Keşfedilmemiş koylarda gezintiye çıkabilir, doğayla buluşmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Yaban hayatı ekoturizmin odak noktası olduğundan hayvanların ve yaşam alanlarının refahını sağlamak için etik kurallara bağlı kaldığınızdan emin olarak hareket edebilirsiniz. Bunun için ideal mesafeyi korumaya, yaban hayatını beslememeye ve mevsimsel üreme ya da göç gibi kalıplara saygı göstermeye özen gösterebilirsiniz.

Ekoturizm faaliyetlerinden elde edilen gelirlerin bir kısmı sıklıkla koruma projelerine ve yerel topluluklara ayrıldığından hem turizm endüstrisinin hem de çevrenin sürdürülebilirliği için küçük fakat önemli adımlar atabilirsiniz.

Ekoturizm nedir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Genel olarak ekoturizm ile doğal dünyayı deneyimlerken ondan keyif alabilirsiniz. Aynı zamanda onun korunmasına ve sürdürülebilirliğine aktif olarak katkıda bulunabilirsiniz. Doğayı koruma çabalarını desteklerken bir yandan da doğaya ve yerel kültürlere daha fazla değer verebilirsiniz. Böylece sorumlu bir turist olarak çevre için olumlu sonuçlar yaratabilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir ekolojik tatil deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’nın eşsiz doğasında yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Ekoturizmin Avantajları Nedir?

Ekoturizm veya uzun haliyle ekolojik turizmi, gezginlere eğitici ve eğlenceli deneyimler sunarken aynı zamanda doğal çevreyi korumaya ve muhafaza etmeye odaklanan sorumlu bir seyahat şekli olarak tanımlayabiliriz. Durum böyleyken, bu turizm çeşidi birçok avantaja sahip desek pek de abartmış sayılmayız! Peki ekoturizmin avantajları nedir?

İlk olarak, doğal ortamların ve yaban hayatının korunmasyla birlikte iyileştirilmesine de odaklanması ekoturizmin başlıca avantajlarından biri! Siz de turizm alışkanlıklarınızı değiştirerek hassas ekosistemlerin ve nesli tükenmekte olan türlerin korunması için ekstra gelir sağlanmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Doğal dünya, yerel kültürler ve onları koruma konuları hakkında bilgi edinme avantajından yararlanabilirsiniz. Eğitimle birlikte farkındalığınızı artırarak çevreyi ve kültürü koruma konusunda daha fazla empatiye sahip olabilirsiniz.

Ekoturizm toplanan geliri genellikle doğrudan yerel topluluklara kanalize ettiğinden bu turizm çeşidiyle küçük işletmeleri destekleyebilir, istihdam yaratabilir ve ekonomik büyümeyi teşvik edebilirsiniz. Böylece yoksulluğun azaltılmasında pay sahibi olabilir ve azınlıkları koruma çabalarına aktif olarak katılabilirsiniz.

Kültürlerin korunmasına destek de bir diğer avantaj diyebiliriz! Genellikle yerli veya yerel topluluklarla etkileşime gireceğinizden gelenekler ile haşır neşir olabilir, yerel halkın sanat ve yaşam tarzını deneyimleyebilirsiniz. Böylece kültürel mirasın ve geleneklerin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Sürdürülebilir turizm kapsamında seyahat edeceğinizden israfı azaltabilir ve kirliliği en aza indirebilirsiniz. Aşırı tüketimi ve doğal kaynakların kötüye kullanılmasını önleyerek tatil destinasyonlarının uzun süreli refahını destekleyebilirsiniz.

Birçok ekoturizm destinasyonu biyolojik çeşitliliğin yüksek olduğu bölgelerde bulunmaktadır. Ekoturizm, bu ekosistemlerin korunmasını takdir eden ve destekleyen ziyaretçilerin ilgisini çekerek biyolojik çeşitliliğin ve bunun ekosistem sağlığının korunmasındaki rolünün korunmasına yardımcı olur.

Sorumluluk duygunuzu artırabilir, çevreye duyarlı bir kişi olup bu bilinçle tatil yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Yerel toplulukların doğal ve kültürel kaynaklarının yönetimiyle birlikte korunmasında da pay sahibi olabilir, gelecek nesillere bozulmamış bir çevre miras bırakabilirsiniz.

Bilinçli turizmin teşvik edilmesinde yer alabilirsiniz. Seyahatlerinizin çevresel etkilerini minimuma indirebilir, yerel kültürlere saygı duyabilir, vahşi yaşamı etik olarak gözlemleyebilirsiniz. Böylece etrafınızdakilerin seyahat uygulamaları için olumlu bir örnek teşkil edebilirsiniz.

Yabani doğa alanlarını koruyan kahramanlardan olabilirsiniz. Uzak ve el değmemiş vahşi doğa alanlarını sorumlu turist sıfatıyla ziyaret edebilirsiniz. Bu alanları tehdit eden kaçak avcılık ve ormansızlaşma gibi yasa dışı faaliyetlerin engellenmesinde yer alabilirsiniz.

Ekoturizmin ekonomik çeşitliliği artırdığını da belirletelim. Tarım veya madencilik gibi tek bir endüstriye yoğun şekilde bağımlı olan topluluklar için bu turizm çeşidiyle finansal dalgalanmalara karşı hassasiyeti azaltarak alternatif bir gelir kaynağı sağlayabilirsiniz.

Ekoturizmin avantajları nedir? sorusunun yanıtları bunlarla sınırlı değil elbette!Karbon ayak izinizi azaltabilirsiniz. Çevre bilincine sahip bir turist olarak sürdürülebilirlik ve korumaya öncelik veren konaklama yerlerinde tatil yapmaya özen gösterebilirsiniz. Böylece, turizmde genel karbon ayak izinin azalmasında rol oynayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz! Böylece Sındırgı’nın korunmuş habitatında benzersiz bir tatil geçirebilirsiniz!

Ekoturizm için Nereye Gidilir?

Seyahat ederken doğayı ve çevreyi koruyan bilinçli adımlar atmak istiyorsanız ekoturizm kapsamındaki yerleri rotanıza alabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle sizin için hazırladığımız listeyi inceleyebilirsiniz. Peki ekoturizm için nereye gidilir?

  • Likya Yolu

    Teke Yarımadası’nda konumlanan Likya Yolu’nun bulunduğu bölgeye Işık Ülkesi denmesi hiç de şaşırtıcı değil! Sürekli genişleyen rotalarıyla uzunluğu güncel olarak 535 kilometreye ulaşmış bu yolda içinizi ısıtan güneşin altında yürüyüş yapabilir, dinlenme ve mola yerlerinde soluklanabilirsiniz. Güzergahtaki milli parklarda korunmuş ekosisteme ve doğal hayata tanıklık etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Dilek Yarımadası

    Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yer alan Dilek Yarımadası belki de en benzersiz doğal alanlardan bir tanesi! Simgesi içerisindeki 15 km uzunluğundaki Oluklu Kanyon olan bu doğa harikası alanın eşsiz bitki örtüsünde uzun yürüyüşler yapabilir, havuz ve şelalelerde serinleyebilirsiniz. 1237 metre yüksekliğe sahip Dilek Tepe’yi ziyaret edebilir, mitolojiye ilgiliyseniz İkarus’un uçtuğu tepede olmanın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Munzur Vadisi

    1971 yılında Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi, Tunceli kent merkezine 8 km uzaklıkta başlayıp Munzur dağlarına kadar uzanıyor. İçerisinde endemik bitki örtüleri ve bölgeye özgü hayvan türleri bulunan Munzur Vadisi’nin zengin ekosistemiyle öne çıktığını söyleyebiliriz. Burayı ziyaret ettiğinizde kayıtlı 1518 bitkiye ek olarak yalnızca vadide görebileceğiniz Çan Çiçeği, Erzincan Kirazı, Dindebirdelik Otu, Munzur Kekliği gibi bitkileri de inceleyebilirsiniz. Yırtıcı kuşlardan büyük memeli hayvanlara kadar birçok hayvan türüne ev sahipliği yapan Munzur Vadisi’nde doğayla iç içe bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Laguna Thermal ile ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top