Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Hafta Sonu Balıkesir’de Yapabileceğiniz 10 Şey

Hafta sonları küçük tatil kaçamaklarının ruh haline iyi gelen yanı olduğu bir gerçek! Hayatın rutin akışından uzaklaşmak ve monoton geçen günlere kısa bir ara vermek için biçilmiş kaftan olan bu ufak tatiller ile modunuzu yükseltebilir, günlük hayatınıza muhteşem bir dönüş yapabilirsiniz. Bunun içinse tercih edilebilecek en ferah şehirlerden biri Ege ve Marmara Bölgesi’nin en güzel kesişimi diyebileceğimiz Balıkesir’de rahatlatıcı bir tatil… Hem doğal güzellikleri keşfedebileceğiniz hem de kültürel gezilere merhaba diyebileceğiniz Balıkesir’de hem ruhsal hem de fiziksel anlamda yenilenebilir, en popüler destinasyonlarda keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Hafta sonu molanızı hemen planlamaya başlamanız adına Hafta Sonu Balıkesir’de Yapabileceğiniz 10 Şey başlıklı yazımızda hafta sonu Balıkesir’de ne yapılır? ve hafta sonu Balıkesir’de nerede kalınır? sorularını sizin için cevapladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Hafta Sonu Balıkesir’de Ne Yapılır?

Hafta sonu Balıkesir’de yapabileceğiniz birçok aktivite bulabilirsiniz. İster doğayla iç içe yürüyüşleri tercih ediyor, ister zamanınızı kültürel geziler ile geçirmek istiyor ya da dinlenip yenilenebileceğiniz bir tatil arayışı içinde olun, size uygun bir seçenek mutlaka mevcut! Peki hafta sonu Balıkesir’de ne yapılır?

İlk olarak şehir merkezini keşfetmekle başlayabilirsiniz. Tarih ve kültür açısından oldukça zengin olan Balıkesir’de Zağnos Paşa Camisi, Yıldırım Camisi, Oruç Bey Mescidi, Taksiyarhis Kilisesi ve Ayışığı Manastırı gibi şehrin sembolü haline gelmiş yapıları ziyaret edebilir, tarihi bir gezintiye çıkabilirsiniz. Kentin eski sokaklarında yürüyüş yapabilir, hediyelik eşya satılan çarşılarda gezebilirsiniz.

Balıkesir denilince akla gelen ilk yer Ayvalık ve ardından Cunda Adası desek pek de abartmış sayılmayız. Ayvalık’ın tarihi sokaklarında deniz kentinin ferah atmosferinin tadını çıkarırken Cunda Adası’nda gönlünüzde yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. Gün boyu eğlenceden sonra yerel restoranlarda çeşitli deniz ürünlerini deneyimlerken günü keyifli bir şekilde kapatabilirsiniz.

Tam anlamıyla oksijen deposu olan Kaz Dağları’nda Yürüyüş yapabilir, ferah bir nefes alırken aynı zamanda eşsiz doğa manzaralarını seyre dalabilirsiniz. Güvenli yürüyüş parkurları ve bisiklet alanlarında sağlığınıza katkıda bulunan aktivitelerde yer alabilir, acıkma ihtimalinize karşı yanınıza yiyecek alarak doğayla iç içe bir pikniğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Balıkesir’in turist merkezlerinden Edremit’te hafta sonunu tatilinizi planlayabilir, altın rengi kumlarda güneşlenirken berrak denizde serinleyebilirsiniz. Zeytinli Rock Festivali Plajı, Turban Plajı, Altınkum Plajı gibi lokasyonları tercih edebileceğiniz gibi Elit ve Melisa gibi Beach Club’ları da rotanıza ekleyebilirsiniz. Su sporları aktivitelerine de meraklıysanız, Edremit’te aradığınız etkinlikleri bulabilirsiniz.

Yöresel mutfağı keşfe çıkabilirsiniz. Keşkek, tirit, börülce ekşilemesi, zerde tatlısı, peynirli patlıcan, Balıkesir kaymaklısı, kabak çiçeği dolması, höşmerim, sura, Ayvalık tostu ve Susurluk ayranı gibi geleneksel mutfak lezzetlerine bir şans verebilir, damak zevkinizi yeni tatlarla buluşturabilirsiniz.

Antik kentleri yakın markaja alabilir, tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Birçok iyi korunmuş antik kalıntıya sahip Balıkesir’de Daskyleion Antik Kenti, Kyzikos Antik Kenti, Antandros Antik Kenti ve Zeus Altarı gibi sit alanlarını hafta sonu gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Kültürel etkinlikleri deneyimleyebilirsiniz. Şenlik, festival ve panayırlar bakımından zengin bir şehir olan Balıkesir’de hafta sonu tatilinizi etkinlik takvimlerine göre planlayabilirsiniz. Müzikseverler için biçilmiş kaftan Zeytinli Rock Festivali, Sındırgı’da düzenlenen Yağcıbedir Halı Festivali ve Akçay Yaza Merhaba Şenlikleri tercih edebileceğiniz seçeneklerden yalnızca birkaçı!

Tam bir tabiat harikası Balıkesir’de hafta sonu doğayla bütünleşebilirsiniz. Kırsal alanlarda bisiklete binebilir, balık tutabilir, kuş gözlemciliği yapabilir, doğa fotoğrafları çekebilir ve sosyal medya hesaplarınız için benzersiz kareler yakalayıp eşsiz anılar biriktirebilirsiniz.

Otantik ürünlere ilgiliyseniz rotanızı köy pazarlarına çevirebilirsiniz. Hafta sonu Balıkesir’de düzenlenen semt pazarları ve kermeslerde el yapımı ürünler, taze organik köy yiyecekler ve hediyelik eşya satın almak için yerel köy pazarlarını ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Hafta sonu Balıkesir’de ne yapılır? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Şifalı sularıyla meşhur Balıkesir’de termal su mucizesinden faydalanabilirsiniz. Özellikle Sındırgı’daki Hisaralan Bölgesi’nden çıkan termal su ile hareket sistemi, kas hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Hafta sonu Balıkesir’de termal havuzlarda rahatlayabilir ve canlandırıcı bir deneyim için SPA uygulamalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir termal oteli deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Hafta Sonu Balıkesir’de Nerede Kalınır?

Hafta sonu Balıkesir’i ziyaret etmeye karar verdiyseniz konaklama seçeneklerine göz atmaya başladığınızı tahmin ediyoruz! Bireysel tercihleriniz ve ziyaret amacınıza bağlı şekillenebilecek bu kararınızı ayrıntılı araştırma yaparak nihai sonuca vardırabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle sizin için konaklamada tercih edebileceğiniz bazı seçenekleri sıraladık. Peki hafta sonu Balıkesir’de nerede kalınır?

Balıkesir’de bütçe dostu, orta seviye veya lüks seçenekler dahil olmak üzere bir dizi otel seçeneği bulabilirsiniz. Otelleri rahatlık, sunduğu olanaklar ve profesyonel hizmetler açısından değerlendirebilir, amacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Ailenizle seyahat ediyorsanız tesis içi restoranlar, oda servisi ve konsiyerj hizmetleri gibi olanakları sağlayan otellerde konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Samimi ve bütçe dostu bir konaklama deneyimi tercih ediyorsanız butik oteller sizin için harika bir seçim olabilir. Benzersiz dekorlarıyla öne çıkan bu oteller arasından rahat atmosfer sunan en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Açık hava aktivite önerilerinden ve doğadan hoşlanıyorsanız, Balıkesir’de kendi çadırınızı kurabileceğiniz veya karavanınızı park edebileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. Böylece hem doğayla iç içe olabilir hem de daha maceralı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Daire, villa veya yazlık gibi kiralık tatil yerleri arasından ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Evinizden uzakta olsanız da tatilde bile ev deneyimi arayanlardansanız, kiralama seçeneğine yönelebilirsiniz.

Hafta sonu Balıkesir’de nerede kalınır? sorusunda sıra termal oteller seçeneğinde! Kaplıcalarıyla ünlü Balıkesir, sağlık turizmi yaparak şifa bulmak isteyenler için birçok termal otel seçeneği sunuyor! Bu otellerin içinde yer alan termal havuzlar, spa tesisleri ve sağlık hizmetlerinden genellikle ücretsiz yararlanabilir; termal suyun rahatlatıcı, gençleştirici ve iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz.

Doğal Şehir Sındırgı’da bulunan Laguna Termal Resort & Spa’da muhteşem doğa manzaraları eşliğinde masaj, spa, termal havuz gibi daha zinde ve sağlıklı hissetmenizi garantileyen hizmetlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Geleneksel Türk hamamına ek olarak ıslak ve kuru spa alanlarında hizmet veren Spa merkezinde sauna, buhar odası, tuz havuzu, masaj, çamur ve yosun banyoları gibi vücut ve cilt bakımlarını deneyimleyebilirsiniz. Böylece hafta sonu Balıkesir tatil deneyiminizi fiziksel ve ruhsal iyilikle taçlandırabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top