Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Sağlık Turizmini 2 Başlıkta İnceliyoruz!

Artık yaz mevsimiyle vedalaşma vakti! Sonbaharın gelmesi ve soğuk havaların yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başlamasıyla deniz, kum güneşe elveda deme hazırlığındayız desek pek de abartmış sayılmayız. En az yaz turizmi kadar popüler olan sağlık turizmi ise özellikle bahar aylarında yükselişe geçen tatil trendleri arasında! Siz de hem güzel vakit geçirip hem de fiziksel ve ruhsal iyiliğinizi artırma arzusundaysanız sağlık turizmini radarınıza alabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle Sağlık Turizmini 2 Başlıkta İnceliyoruz! başlıklı yazımızda sağlık turizmi nedir?, sağlık turizmi olanakları nedir? sorularını sizin için cevapladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Sağlık Turizmi Nedir?

Sağlık turizmi ya da diğer isimleriyle medikal turizm veya tıbbi seyahatin, tedavi görmek veya prosedür öğrenmek ya da sağlık hizmeti almak için başka şehir veya ülkelere seyahat etme uygulamalarını kapsayan bir terim olduğunu söyleyebiliriz. Bu turizm çeşidi ile özel tedavilere erişim imkanı bulabileceğiniz gibi sağlık işlemlerini boş zaman veya tatil aktiviteleriyle birleştirebilirsiniz. Peki sağlık turizmi nedir? sorusunu cevapladığımıza göre bazı önemli yönleri detaylandırmaya devam edelim!

İlk olarak bu turizm türünün temel motivasyonlarından birinin tasarruf olduğunu söyleyebiliriz. Bazı ülkelerdeki sağlık kompleksleri, tedavi maliyetlerinin daha yüksek olduğu ülkelerdeki fiyatların çok altında prosedürler ve tedaviler sunabildiğinden yüksek kalitede tıbbi bakımı kendi ülkenize göre daha düşük maliyetle alabilirsiniz.

Özel bakıma daha kolay erişebilirsiniz. Bir sağlık turistiyseniz, kendi ülkenizde kolaylıkla bulamayacağınız veya uygun maliyetli olmayan özel tıbbi tedavilere başvurabilirsiniz. Bunlar organ nakilleri, doğurganlık tedavileri, estetik cerrahi veya dişçilik gibi prosedürleri içerebilir.

Kaliteli sağlık hizmetinden yararlanabilirsiniz. Birçok ülkenin yüksek kaliteli sağlık hizmetleri sağlama konusundaki itibarından yararlanabilirsiniz. Genellikle son teknolojiye sahip tıbbi tesislere, iyi eğitimli sağlık uzmanlarına, hasta konforu ve memnuniyetine rastlayabilirsiniz.

Sağlık turizmi nedir? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette!Turizm olanaklarının tadını çıkarabilirsiniz. Hem tıbbi tedavilerinizi gerçekleştirebilir hem de zamanınızı tatil veya boş zaman etkinlikleriyle birleştirebilirsiniz. Böylece yeni bir destinasyonu keşfederken keyifli ve dinlendirici bir ortamda iyileşebilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir sağlık turizmi oteli deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Sağlık Turizmi Olanakları Nedir?

Sağlık turizmi tesislerindeki olanaklar destinasyona ve sunulan spesifik sağlık hizmetlerine bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilir. Ancak sağlık turizmi yerlerinde bulabileceğiniz bazı ortak işletme olanaklarını sizin için sıraladık. Peki sağlık turizmi olanakları nedir?

Destinasyonların çoğu, en son teknoloji ve tıbbi ekipmanlarla donatılmış son teknolojiye sahip olduğundan modern hastaneler ve kliniklere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Doğurganlık klinikleri, estetik cerrahi merkezleri veya kalp hastaneleri gibi bazı yerler belirli tıbbi tedaviler veya prosedürlerde uzmanlaşmıştır. Böylece uzmanlaşmış merkezlerden yararlanabilir, sunulan yüksek düzeyde uzmanlık ve deneyimden faydalanabilirsiniz.

Bu turizm destinasyonlarında genellikle doktorlar, cerrahlar, hemşireler ve destek personeli dahil olmak üzere iyi eğitimli ve deneyimli sağlık uzmanları bulunur. Birçoğu uluslararası eğitim veya sertifika almış olabileceğinden sağlığınızı deneyimli sağlık uzmanlarına emanet edebilirsiniz.

Uluslararası hastaları ağırlamak için, medikal turizm destinasyonlarındaki sağlık tesisleri genellikle dil engellerini ortadan kaldırmak amacıyla birden fazla dilde iletişim kurabilen personeli kadrosunda bulundurur. Böylece ortak noktada buluşabileceğiniz bir personel ile sağlıkla ilgili sıkıntılarınızı açık bir şekilde konuşabilir, derdinizi anlatabilirsiniz.

Konaklama konusunda sıkıntı yaşamazsınız! Size genellikle hastane odaları, iyileşme odaları ve yakındaki oteller veya apartman daireleri dahil olmak üzere çeşitli konaklama seçenekleri sunulacağından bu konaklama yerlerinde kaldığınız süre boyunca konfor ve rahatınızdan ödün vermeden tatilinizi geçirebilirsiniz.

Sağlıklı yaşam tesislerinin şifasından faydalanabilirsiniz. Bazı tıbbi turizmi destinasyonlarında yer alan fizyoterapi merkezleri, rehabilitasyon merkezleri ve sağlıklı yaşam spaları dahil olmak üzere ameliyat sonrası veya tedavi sonrası iyileşme için özel tesisler yararlanabilirsiniz.

Turizm hizmetlerine başvurabilir, seyahatinizi planlayabilirsiniz. Birçok medikal turizm acentesi ile anlaşabilir ve ulaşım, vize işlemlerine ek varacağınız destinasyondaki rehberli turları tatilinize dahil edebilirsiniz. Böylece hem seyahatinizi planlı bir şekilde organize edebilir hem de sağlık bakımınızı boş zaman etkinlikleriyle eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Tıbbi tedavilerin yanında alternatif terapilerden de şifa bulabilirsiniz. Bazı sağlık turizmi destinasyonlarında sunulan geleneksel tıp, akupunktur, masaj ve bütünsel sağlıklı yaşam programları gibi alternatif ve tamamlayıcı uygulamaları tedavinize ekleyebilirsiniz.

Rahatsızlığınızı teşhis eden hizmetlerden anında yararlanabilirsiniz. Laboratuvar testleri, görüntüleme ve teşhis prosedürlerini içeren kapsamlı teşhis hizmetlerini genellikle sağlık tesislerinin içinde veya yakınında bulabilirsiniz.

Saygın sağlık turizmi destinasyonları uluslararası standartlar ve akreditasyon karşıladığından kendinizi güvenli ellere teslim edebilirsiniz. Bu işletmeler, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini sağlamak için genellikle tüm gerekli sertifikaları karşılar.

Hasta destek hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. Sağlık tesisleri, uluslararası hastalara evrak işleri, sigorta talepleri ve sağlık hizmeti yolculuklarının diğer lojistik yönleri konusunda yardımcı olan özel hasta destek hizmetlerine sahip olabilir.

Sağlık turizmi destinasyonlarındaki sağlayıcılar genellikle kültürel açıdan duyarlı olduğundan, uluslararası hastaların ihtiyaç ve tercihlerini karşılamayı amaçlar. Böylece kültürel duyarlılığı yüksek bir işletmede konaklayabilirsiniz.

Birçok sağlık tesisi, özellikle hassas nitelikte olabilecek prosedürler için hasta mahremiyetine ve gizliliğine öncelik verir. İşte tam da bu nedenle sizinle ilgili kişisel bilgilerin üçüncü şahıslarla paylaşılmayacağından emin olabilirsiniz.

Sağlık turizmi olanakları nedir? sorusunun yanıtı sadece bunlarla bitmiyor elbette! Teletıp ve takip bakımı sunan tesislerde konakladığınızda tedavi sonrasında da kontrollerinizi aksatmamanın rahatlığını yaşayabilirsiniz. Bazı sağlık turizmi destinasyonlarında sunulan tedavi sonrası takip konsültasyonları için teletıp hizmetlerinden yararlanabilir, evinize döndüğünüzde de sağlık uzmanlarıyla iletişim halinde kalabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top