Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

4 Başlıkta Termal Su Nedir?

Termal su tanımını hepimiz en az bir defa duymuşuzdur. Tedavi edici özelliğiyle doktorlar tarafından çeşitli rahatsızlıklar geçiren kişilere tavsiye edildiği gibi, medyada da sıklıkla kendine yer bulan bir su türü olduğu hakkında hemfikiriz. Popülerliği günden güne artan ve günlük konuşmalarda dahi adı geçen şifa kaynağını sizin için ayrıntılı bir şekilde inceledik. Peki termal su nedir?

Termal su, adından da belli olduğu üzere sıcak su kaynağından elde edilen sulara denmektedir. İşte tam da bu noktada günlük kullanım alanlarımızda yer alan doğal kaynak sularından ayrılırlar. Yeraltından çıkan termal sular topraktaki doğal mineraller, tuz ve bazı radyoaktif maddeleri bileşenlerine alır, böylece bir şifa kaynağı haline gelirler.

Termal su nedir? sorusunu cevaplamaya devam edelim. Sağlık turizminin en çok tercih edilen kollarından biri olarak gösterebileceğimiz termal turizmin son yıllarda yükselişte olduğunu söylesek pek de abartmış sayılmayız. Çoğunlukla hastalık sahibi olan kişilerin şifa bulmak için tercih ettiği termal turizm, termal suyu en saf haliyle kullanıcalara sunuyor. Yalnızca hastalıkların tedavisinde değil, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyen tatil severler, genellikle doğal alanlara kurulmuş termal su işletmelerini tercih ederek ruhlarını dinlendirme fırsatı buluyorlar.

Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘da rezervasyonunuzu oluşturarak Sındırgı‘nın muhteşem doğasında unutulmaz bir tatil yaşayabilir, sağlığınız için yatırım yaparken bir yandan da eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Termal Su Nasıl Oluşur?

Öncelikle termal suyun oluşumu için yüzyıllar geçmesi gerektiğini belirtelim. Yerin metrelerce altından yeryüzüne ulaşma yolculuğu uzun süren termal suyun, geçirdiği bu süreçte yapısı çeşitli içeriklerle zenginleşerek değişir. Termal su nasıl oluşur? sorusuna cevabımızı biraz daha detaylandırabiliriz. Yeraltı kaynakları alanında uzman olan kişilerce yapılan analizler sonucu, farklı görüşlerin ortaya atıldığını söylememizde fayda var.

Bu görüşlerden ilki yeryüzündeki suların yüzeydeki çatlaklar sonucu yeraltına sızması ve aşağı katmanlara inerken yüzyıllar boyunca mineralleri bileşenlerine topladığını savunuyor. Ardından yeraltında sıcaklık etkisiyle buharlaşan su, termal suya dönüşmüş şekilde yeryüzüne ulaşıyor. :

Termal su nasıl oluşur? sorusunun yanıtı bununla sınırlı değil elbette! Bir diğer görüş ise magma yakınındaki minerallerin eriyip buharlaşarak suya karıştığı ve böylece termal suyu oluşturduğu yönünde.

Yukarıda belirttiğimiz iki görüş her ne kadar termal suyun oluşum sürecine farklı yaklaşsa da ortak paydada buluştukları bir noktayı es geçmememizde fayda var! Termal suların, yeraltından çıktığından ve yalnızca çözünmüş mineralleri içerdiğinden tamamen doğal olduğunu söyleyebiliriz.

Siz de hemen şimdi Laguna Thermal Resort & Spa‘nın otel konforunda termal suyun doğal şifasından faydalanabilir, rezervasyonunuzu Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.

Termal Suyun Faydaları Nedir?

Termal suyun sağlığa iyi geldiğini, uzmanlarca tavsiye edildiğini ve sağlık turizminin yapı taşlarından biri olduğunu biliyoruz. Peki termal suyun faydaları nedir?

Şifa kaynağı termal su, birçok kullanım alanına sahip. Hastalıkların tedavisinden, cilt bakımına ve hatta fizik tedaviye kadar uzanan termal su içerikli uygulamalar insanların daha sağlıklı hissetmesi için tercih ettiği yöntemler arasında bulunuyor. Siz de termal suyun faydaları nedir? diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabını daha ayrıntılı inceleyelim.

Termal su, halk arasında sıcak su olarak bilinmesine rağmen tedavi edici özelliğinin sıcaklığından değil içeriğindeki minerallerden geldiğini belirtelim. İşte tam da bu nedenle, termal suların şifa kaynağı olarak bilinmesinin başlıca nedeni magma tabakasında çözünen mineral ve iyonlar desek pek de abartmış sayılmayız. Termal su içerisindeki mineraller cilt ile temasında vücut tarafından emilme kolaylığı sağlıyor, böylece zengin mineralli termal sular bir şifa kaynağı haline geliyor diyebiliriz.

Minerallerden bahsetmişken, termal suda hangi mineraller var? diye merak etmiş olabilirsiniz. Termal su içeriğindeki başlıca mineralleri,

Damar ve sinir hastalıklarına iyi gelen sodyum,

Sakinleştiren, yenileyen ve enerji veren magnezyum,

Bağışıklık sistemini güçlendiren radon,

Kemikleri güçlendiren florür,

Koah, astım ve bronşit gibi solunum hastalıklarını ortadan kaldıran nitrat,

Kas ağrılarını azaltan kalsiyum,

Kalp ve damar hastalıklarını tedavi eden sülfür,

Safra taşı ve böbrek taşı gibi vücudun ürettiği zararlı oluşumları engelleyen hidroarsenat,

şeklinde sıralayabiliriz.

Termal suyun faydaları nedir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Termal suyun düzenli kullanımında metabolizmanızın hızlandığını ve sindirim sorunlarınızın ortadan kalktığını gözlemleyebilirsiniz.

Akne ve egzama gibi dermatolojik sorunlarınız varsa termal su vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandıracağından termal su ile pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. Özellikle kış aylarında kuruyan bir cilde sahipseniz, termal su ile soğuk havalara meydan okuyabilir ve teninizde yumuşak bir doku yakalayabilirsiniz.

Daha gür ve parlak saçlara kavuşmak da termal su ile mümkün! Kafa derisindeki hücre yapısını yenileyen ve yine kan dolaşımını hızlandıran termal su ile güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

Kronik ağrılarınızı ve kramplarınızı termal su ile rahatlatabilir, kaslarınızdaki gerginliğin azalmasını sağlayabilirsiniz. İçeriğindeki potasyum ve magnezyumun ağrı kesici görevi gördüğünü söyleyebileceğimiz termal suyu düzenli kullandığınızda tüm kas ağrılarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik hastalıklardan muzdaripseniz, termal suda şifa bulabilirsiniz. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen termal su mental olarak gevşemenizi sağlayabilir, böylece stres seviyenizi doğal yollardan düşürebilirsiniz.

Tip 2 diyabet ya da diğer bir deyişle sonradan ortaya çıkan şeker hastalığınız varsa, termal su ile uygulanacak doğru tedaviler sonucunda kan şekeri düzeyinizi azaltabilirsiniz.

Kadın hastalıklarının tedavisinde de kullanılan termal su ile regl döngünüzü düzene sokabilir, adet öncesi ve adet ağrılarının önüne geçebilirsiniz.

Laguna Thermal Resort & Spa’nın hem açık alanlarda hem de size özel banyonuzda faydalanabileceğiniz Hisaralan Bölgesi’nden çıkan termal suyunun şifasıyla şimdi tanışın! 444 26 10 numaralı hattımızı arayın, bizimle hemen iletişime geçin!

Termal Su Nerelerde Bulunur?

Yer altı doğal su kaynakları bakımından dünyadaki en zengin ülkelerden biri olan Türkiye’de ulaşım imkanlarınıza ve bütçenize göre seçim yapabileceğiniz birçok şehirde termal su işletmesinin bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki termal su nerelerde bulunur?

Ülkemizin en verimli termal su bölgeleri arasında yer alan Balıkesir’in eşsiz ilçesi Sındırgı, Hisaralan Kaplıcaları ve Emendere Kaplıcaları’na ev sahipliği yapıyor. İhtiyaçlarınız doğrultusunda Doğal Şehir Sındırgı’da şifa bulabilir, yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan termal sudan faydalanabilirsiniz.

Hareket sistemi, kas hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklarınız varsa Sındırgı ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Hisaralan Kaplıcaları’nı tercih edebilirsiniz. Florür ve sodyum bikarbonat içermesinin yanında sıcaklığı 46 ila 98 derece arasında olan Hisaralan termal suyunun düzenli kullanımında hastalıklarınıza dair şikayetlerinizin gerilediğini gözlemleyebilirsiniz.

Sedef hastalığıyaralar ve yanıklar gibi cilt rahatsızlıkları yaşıyorsanız, Sındırgı’nın Ilıcalı köyünde bulunan Emendere Kaplıcaları‘nı sağlık turizmini rotanız olarak belirleyebilirsiniz. Sıcaklığı 27 ila 33 derece arasında değişen ve 91,6 eman radyoaktivite bulunan Emendere termal suyu ile pürüzsüz bir cilde kavuşabilir, dermatolojik sorunlarınızdan tamamıyla kurtulabilirsiniz.

Hisaralan Bölgesi’nin şifa kaynağı termal suyunu otel konforunda değerli üyeleriyle buluşturan Laguna Thermal Resort & Spa‘da siz de sağlıklı bir yolculuğa başlayabilirsiniz! %95 memnuniyet oranına sahip Laguna Thermal ailesine hemen katılın, huzur ve mutluluk dolu anılara merhaba demenin keyfini çıkarın!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top