Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

4 Başlıkta Devre Mülk Nedir?

Emlak sektöründe birçok farklı kavramla karşılaşıyoruz. Devre mülk de sıklıkla konuşmalara konu olan ve haberlerde rastladığımız emlakçılık terimlerinden sadece bir tanesi. Konuya açıklık getirmek adına merak edilen devre mülk kavramını sizin için yakın markaja aldık! Hazırsanız, başlayalım! Peki devre mülk nedir?

Devre mülk kavramını aynı mülkte birden çok alıcının pay sahibi olması şeklinde kısaca tanımlayabiliriz. Devre mülk özelliği tatil köyleri, apartman daireleri ve kamp alanları gibi birçok mülk modeline uygulanabilir.

Devre mülk nedir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette. Tatil amaçlı kullanılması planlanan gayrimenkulün tapusu haftalık tapuyla alıcılar arasında paylaştırılabilir. Böylece ortak mülkiyet modeli şeklinde tasarlanan gayrimenkulden haftalık tapu alan müşteri yılın 52 biriminden birinin tek sahibi olur. Müşterinin bir aylık satın alım yapması ise 12 birimin 1’ine sahip olması anlamına gelir. Uzun lafın kısası, devre mülkte mal sahipliği yılın birimleri üzerinden hesaplandığını söyleyebiliriz.

Siz de hemen şimdi Laguna Thermal Resort & Spa‘nın 444 26 10 numaralı hattını arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçerek devre mülk hakkında bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşama ilk adımlarınızı Sındırgı’nın muhteşem doğasında bizimle atabilirsiniz!

Devre Mülk Dönemleri Nedir?

Tıpkı devre mülk kavramı gibi, devre mülk dönemleri de kendi içinde bir sisteme sahip. İşte tam da bu nedenle devre mülk dönemlerini anlamanın bazen kafa karışıklığına yol açabileceğinin farkındayız. Siz de devre mülk satın almadan önce hangi dönemi seçeceğinize uygun dönemi bularak karar verebilirsiniz. Peki devre mülk dönemleri nedir?

Devre mülk dönemlerini anlamak için önemli bir detayı göz önünde bulundurmak gerekiyor. O da ne mi dersiniz? Tabii ki tatil ve destinasyon taleplerinin hava durumlarına göre değişiklik gösterdiği!

Devre mülk sektörü dünyanın her yerinde geliştiği ve mevsimlerin yaşanış zamanı dünyanın farklı yerlerinde değişiklik gösterdiği için, dönemler sistem içinde renkler ile ayrılıyor. Bunun nedenini biraz daha somutlaştırmamız gerekirse, İngiltere’den bir devre mülk satın alacağınızda oradaki yaz mevsimi talep nedeniyle devre mülk sistemi içerisinde Avustralya’nın kışına denk gelecektir. Bir başka deyişle, devre mülk dönemleri seyahat etmek istediğiniz ülkeye ve dünya üzerinde bulunduğu konuma göre değişiklik gösterecektir.

Devre mülk dönemleri nedir? sorusunu cevaplamaya devam edelim. Yukarıda bahsettiğimiz talep zamanlarının farklılık göstermesi nedeniyle, devre mülk sezonlarını kategorileştirmede renkler ve dolayısıyla haftaların renk kodlamaları işte tam da burada devreye giriyor.

Kırmızı en yüksek talep mevsimini belirtirken beyaz ara talep mevsimi ve mavi ise en düşük talep mevsimini belirtiyor. Devre mülk dönemlerini kategorileştirmede kullanılan bir diğer renk grubu ise platin, altın ve gümüş. Platin en yüksek talebin olduğu sezonu, altın ara talep dönemini ve gümüş ise en düşük talep sezonunu belirtebilir.

Devre mülk dönemleri nedir? sorusu için son bir hatırlatma yapmayı da ihmal etmeyelim. Hava durumundan bağımsız olarak yıl içinde yüksek talep gören bazı dönemler olabilir. Yeni yıl, sömestir tatili veya resmi ya da dini bayramların denk geldiği dönemler genel olarak yüksek talep gördüğü için hava durumu kategorisine girmeden kırmızı dönem olarak adlandırılabilir.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tatil döneminizi tercihinize uygun ve kendi isteğiniz doğrultusunda belirleyebilirsiniz.

Devre Mülk Avantajları Nedir?

Devre mülk satın almaya karar verdiyseniz, size güzel bir haberimiz var! Çünkü devre mülk sahibi olduğunuzda size özel pek çok avantajdan yararlanabilir, yaptığınız yatırımdan memnuniyet duyabilirsiniz. Peki devre mülk avantajları nelerdir?

Devre mülk satın aldığınızda tatilinizi satın almış olursunuz. Yıl içinde tatile bir veya iki haftadan fazla vakit ayıramayan biriyseniz, devre mülkün sizin için ideal yatırım olduğunu söyleyebiliriz.

Üstelik devre mülk satın aldığınızda onu ömür boyu kullanabilirsiniz. Hatta miras bile bırakabilirsiniz. Tapusu size ait olan devre mülkü elden kendi isteğinizle çıkarmadığınız sürece kullanım hakkı yalnızca size ait!

Devre mülkünüzü yükseltebilirsiniz! Ailenizdeki üye sayısı az iken aldığınız devre mülk size küçük gelmeye başladıysa onu yükseltebilir, devre mülkünüzde ihtiyacınıza yönelik değişiklikler yapabilirsiniz.

Devre mülk satın aldığınız işletmenin RCI ile anlaşması var ise tatilinizi her zaman aynı yerde geçirme zorunluluğunuz olmadığını da belirtelim! İster yurtiçi isterseniz de yurt dışı anlaşmalı işletmeler ile tatil deneyiminizi çeşitlendirebilir, farklı yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Devre mülkünüzün yer aldığı işletme sizin için evinizle ilgilenir, evinizin bakımıyla ilgili endişelenmenize gerek kalmaz. Tatile her gittiğinizde eviniz tamamen temizlenmiş ve tüm bakımları yapılmış olarak karşılaşabilir, tüm sıkıntılarınızı bir yana bırakarak yalnızca tatilinizin tadını çıkarmaya odaklanabilirsiniz.

Siz de şimdi Laguna Thermal Resort & Spa’nın üye ailelerinden biri olabilir, yalnızca size özel avantajlardan ömür boyu yararlanabilirsiniz!

Hemen 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Laguna Thermal Resort & Spa’nın muhteşem doğasını keşfetmek için ise Laguna Thermal Instagram hesabını incelemeyi unutmayın!

Devre Mülk ve Devre Tatil Farkı Nedir?

Devre mülk ile ilgili araştırma yapmaya başladıysanız, mutlaka devre tatil kalıbına da rastlamış olduğunuzu tahmin ediyoruz. Bazen birbirlerinin yerine hatalı şekilde kullanılabilen bu iki kalıp arasında ayırt edici farklar olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Peki devre mülk ve devre tatil farkı nedir?

Farklarından bahsetmeden önce devre mülk tanımını hatırlamamız ve devre tatilin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Devre mülk, tapusunun tatil amacıyla birkaç kişi arasında paylaşıldığı ve kullanım haklarının pay edildiği yerdir. Genelde tesis statüsündeki oteller içinde yer aldığından, devre mülkünüz ile tesis olanaklarına da erişim sağlayabilir, üye ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Devre mülk satın aldığınızda, yasal kullanım hakkı ömür boyu size ait olur, kendiniz elden çıkarmadığınız sürece hak sahipliğinizi hiç kaybetmezsiniz. Size ait olan haftayı veya haftaları hayatta olduğunuz sürece kullanabilir, miras yoluyla aktarım bile sağlayabilirsiniz.

Devre tatil ise normal bir tatil ile benzerlik taşır. Tıpkı bir rezervasyon gibi işleyen devre tatil sisteminde sözleşme yaparak tatil oluşturabilirsiniz. Diğer bir deyişle, size ayrılan tarihlerde ve sözleşmenizde de belirtildiği üzere konaklamanızı yapabilirsiniz. Belli bir süreliğine size ayrılan bu mülkte zamanınız dolduğunda rezervasyonunuz ve o konutla ilişiğiniz kesilmektedir.

Devre mülkün ne olduğunu hatırladığımıza ve devre tatili tanımladığımıza göre, devre mülk ve devre tatil farkı nedir? sorusuna geri dönebiliriz. Devre mülk tapu ile size ait olurken, devre tatil yalnızca bir süreliğine sözleşme ile sizin olur. Bir başka deyişle, devre mülkü ömürlük kullanabilirken, devre tatili size tanınan süre içinde kullanabilirsiniz.

İşte tam da bu noktada, seçim yaparken size ve ailenize devre mülkün mü yoksa devre tatilin mi uygun olduğuna karar vermelisiniz. Eğer bir tatil yatırımı yapma arzusunda iseniz devre mülkü, kısa bir süreliğine tatil sahibi olmak istiyorsanız devre tatili tercih edebilirsiniz.

Siz de devre mülk satın almayı planlıyorsanız, Laguna Thermal Resort & Spa’yı tercih edebilirsiniz. Balıkesir’in Doğal Şehir unvanını taşıyan Sındırgı ilçesinde konumlanan işletmemizde yeşil ve maviyi buluşturan bir tatil deneyimini kucaklayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top