Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

2023 Yazında Termal Tatil İçin Nereye Gidilir?

Ülkemizin turizm sektörü açısından oldukça gelişmiş olduğu bir gerçek! Geçmişte yaz tatili yapmayı düşünen ailelerin aklına ilk gelen deniz, kum ve güneş seçenekleri olurken artık bu durumun kısmen değiştiğini belirtelim. Sağlık turizmi ile birlikte ilerleyen termal turizm tatil severlerin yalnızca eğlence ihtiyacını değil, aynı zamanda fiziksel ve ruhsal iyiliklerini geliştirmeye de yarıyor. Siz de hem çekirdek hem de kalabalık ailelerin tatil listelerine aldığı termal oteller arasında kendiniz için uygun olanaklara sahip işletmeyi seçebilirsiniz. Peki 2023 yazında termal tatil için nereye gidilir?

Aslında bu sorunun cevabının sizde saklı olduğunu söyleyebiliriz. Tatilden beklentinize ve bütçenize göre bir termal tatil köyü oteline karar verebilirsiniz. Termal kaynaklar açısından zengin olan Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde termal konsepte sahip tesisler bulabilirsiniz. Balıkesir, Yalova, Afyonkarahisar, Bursa, Bolu ve Denizli gibi şehirler arasından size ulaşım kolaylığı sunan ve bütçenize uygun bir otelde tatil rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Termal tatil için Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde konumlanan Laguna Thermal Resort & Spa‘yı tercih edebilirsiniz. Termal suyun iyileştirici etkisinden tam anlamıyla faydalanabilir, romatizma ve cilt hastalıkları gibi fiziksel rahatsızlıklarınızı iyileştirmenizin yanında ruhsal olarak da dinlenebilirsiniz. En çok tercih edilen termal tatil otellerinin başında gelen Laguna Thermal’in odalarında bulunan Türk hamamı ile termal suyu istediğiniz saatte kullanabilirsiniz. Banyonuzun yalnızca size özel olmasıyla yaşanabilecek hijyen sorunlarının önüne geçebilir, termal sudan gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. 2023 yazında termal tatil için nereye gidilir? sorusunu cevapladığımıza göre şimdi bir diğer en çok merak edilen soruya geçelim.

Termal Tatil İçin Otel Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gideceğiniz termal otelin hangisi olduğuna bütçeniz ve beklentileriniz doğrultusunda karar vermiş olabilirsiniz. Ancak bu iki kriterin sizi ve ailenizi tamamıyla mutlu edecek bir tatil geçirmeniz için yeterli olmadığını söylememizde fayda var. Sıraladığımız maddeler doğrultusunda termal otel listenizi yeniden gözden geçirebilir, hem zamanınızdan hem de paranızdan tasarruf edebilirsiniz. Peki termal tatil için otel seçerken nelere dikkat edilmelidir?

  • Öncelikle tercih ettiğiniz otelin gerçekten termal su kullandığından emin olmalısınız. Çünkü size termal olarak sunulan su gerçekten doğal kaynaklardan çıkmıyor, termal su oranlarını karşılamıyor olabilir. Böyle bir otele denk geldiğinizde hem vakit hem de nakit ayırdığınız sağlık turizminizden hiçbir fayda görememe riskiyle karşılaşabilirsiniz.
  • İşte tam da yukarıda belirttiğimiz sebep nedeniyle seçtiğiniz termal otelin Sağlık Bakanlığı onayını mutlaka kontrol etmeli, gerekli tüm ruhsatlara sahip olduğundan emin olarak tatilinizi planlamalısınız.
  • Bazı oteller termal suyu yalnızca ortak kullanıma açarken bazıları ise her odada termal su hizmeti sunabilir. Hijyen konusunda risk almamak adına odanızda termal su hizmeti alabileceğiniz bir oteli tercih edebilir, tatil konforunuzu maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.
  • Kaynaktan çıkan termal suyun tek tür olmadığını ve ihtiyaca göre tercih edilmesi gerektiğini aklınızda bulundurmalısınız. Bu noktada termal suyu cilt rahatsızlığınız için mi yoksa kas hastalıklarınız için mi yoksa başka bir sebepten mi tercih ettiğinizi kendinize sormalı ve seçimlerinizi cevabınıza yönelik yapmalısınız.
  • Aynı şekilde termal su sıcaklığını da göz önünde bulundurmalısınız. Her ikisi de Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bulunmasına rağmen Hisaralan Bölgesi’nden çıkan termal suyun sıcaklığı 46-98ºC aralığında iken, Emendere Bölgesi’nden çıkan termal suyun sıcaklığı 33 ºC ‘dir. İhtiyacınıza uygun sıcaklıkta termal su kullanan bir oteli tercih edebilirsiniz.
  • Tercih edeceğiniz otelin mevsimsel şartlara uygun, hem kapalı hem de açık havuz bulundurmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece kış aylarında üşümemek için kapalı havuzun tadını çıkarabilir, yaz aylarında ise açık havuzda güneşin sıcaklığını hissedebilirsiniz.
  • Aile tatili yapıyorsanız çocuklarınız için mutlaka çocuk havuzu olup olmadığını teyit etmelisiniz. Termal su küçük çocukların kullanımına önerilmediğinden ailenizin minik üyelerinin çocuk havuzunda keyifli vakit geçirmesine fırsat verebilirsiniz.
  • Çocuklar için özel oyun alanları ve bakım hizmeti sağlayan termal oteller konforlu bir tatil geçirmeniz adına kurtarıcı olabilir. Siz otelin yetişkinlere özel olanaklarından yararlanırken çocuklarınız da güvenli bir şekilde eğlenmenin tadını çıkarabilir.
  • Termal su konseptli otellerin sağlık turizmine dahil olduğunu düşündüğümüzde, temizlik ve hijyen konusunda ekstra hassas davranılması gerektiğini bilmelisiniz. Özellikle açık kullanım alanlarında mantar gibi enfeksiyon risklerinin yaşanmaması için düzenli temizleme yapıldığından emin olmalısınız.
  • Termal oteller her ne kadar sağlık turizmi ile anılıyor olsa da işletmenin diğer otel hizmetlerini de tatil süresince sıkılmamak için göz önünde bulundurabilirsiniz. Animasyon gösterileri gibi eğlence aktivitelerine ek olarak spa, hamam, sauna ve spor merkezi gibi sizi ruhsal olduğu kadar bedensel olarak da dinlendiren koşulları otel seçimizde radarınıza alabilirsiniz.
  • Genelde doğayla iç içe konumlandırılan termal otellerin şehir merkezinden uzak ve dolayasıyla bazı imkanlar bakımından kısıtlı olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Bu nedenle tercih ettiğiniz termal otelin içinde market, eczane ve revir gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birimlerin olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Termal otele fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi hissetmek için gidiyorsanız, beslenmenize de dikkat etmek isteyebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle otel içerisinde yer alan restoranın menüsünde kişisel diyetinize uygun yemeklerin olup olmadığına özen gösterebilirsiniz.
  • Termal otele gidiyor olmanız, sürekli termal su kullanacağınız anlamına gelmiyor. Yürüyüş alanları, spor sahaları ve bisiklet parkurları olan bir termal oteli tercih ederek tatiliniz süresince fiziksel aktivitelere tam katılım sağlayabilirsiniz.
  • Termal tatil için otel seçerken nelere dikkat edilmelidir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil! Bazı müşteri yorumları kişisel deneyime dayandığından yanıltıcı olabilir, bu nedenle araştırmalarınızı internetten yapmanın yanında işletmenin iletişim numarasından müşteri temsilcisi ile direkt iletişime geçerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Laguna Thermal Resort & Spa’nın Hisaralan Bölgesi’nden çıkan 46-98ºC aralığındaki termal suyu ile cilt sorunları ve kas rahatsızlıklarınızın tedavisinin yanında ruhunuzu da daha dingin bir hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda işletmemizin bir üyesi olarak hamam, spa ve sauna hizmetlerimizden ücretsiz yararlanabilir, her akşam gerçekleştirilen animasyon gösterileri ile gününüzü eğlenceyle sonlandırabilirsiniz.

Siz de hemen şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçerek sağlıklı bir yaşamın ilk adımlarını bizimle atabilirsiniz!

Termal Tatile Ne Zaman Gidilir?

Son yıllarda sağlık turizminin revaçta olmasıyla termal konseptli otellerin sıklıkla tercih edildiği bir gerçek! Ülkemiz için yeni bir tatil konsepti olduğundan, termal otellere ne zaman gidilmesi gerektiği hem gençler hem de yetişkinler tarafından merak edilen konular arasında. Peki termal tatile ne zaman gidilir?

Öncelikle termal tatil yapmanız için belirli bir zamanın olmadığını belirtelim! İstediğiniz ay ve mevsimde termal otellere gidebilir, sağlığınıza yapacağınız yatırımın zamanını siz belirleyebilirsiniz.

Termal tatilinizi kış aylarında geçirmek istiyorsanız, kapalı havuzu ve odanızın konforunda termal sudan istediğiniz saatte faydalanabileceğiniz özel banyosu olan bir işletmeyi seçebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz otelin sauna, hamam, termal ve spa hizmetlerine de sahip olmasına özen gösterebilirsiniz. Böylece kış aylarının soğuğuna termal su ile meydan okuyabilir ve kış tatilinizin konforunu maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Yaz aylarında termal tatile çıkmayı düşünüyorsanız, sıcak havalara uygun bir otel seçimi yapabilirsiniz. Karma havuza ek olarak kadın ve erkek ayrı açık havuzları ve ailenizin minik üyeleri için çocuk havuzlarına sahip bir işletmeyi radarınıza alabilirsiniz. Ayrıca, seçtiğiniz otelin animasyon biriminin mevcut olmasına dikkat edebilir, böylece yaz tatilinde çocuklarınızın keyifli zaman geçirmesine imkan tanıyabilirsiniz. O sırada siz de spa ve hamam gibi yetişkin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Termal tatile ne zaman gidilir? sorusunun yanıtı yalnızca kış ve yaz ile sınırlı değil elbette! Yaşça büyük bireylerin termal tatili bahar aylarında tedavi amaçlı daha çok tercih ettiğini de belirtelim. Yumuşak havasıyla hem terletmeyen hem de aşırı üşütmeyen mevsim geçişlerinde termal suyun şifasından faydalanabilirsiniz. Özellikle mayıs ve eylül aylarında sakin bir atmosfere sahip olan termal otellerde, hem ruhunuzu dinlendirebilir hem de hastalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Laguna Thermal Resort & Spa’nın muhteşem doğasını keşfetmek için Laguna Thermal Instagram hesabını incelemeyi unutmayın!

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, termal suyun şifasından Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top