Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Mart Ayında Değerlendirebileceğiniz 1001 Tatil Fikri

İlkbaharın neşesi hepimizi etkisi altına almış durumda! Durum böyleyken, ilkbaharın ilk ayı Mart’ın özel bir yeri var desek pek de abartmış sayılmayız… Özellikle bu dönemde seyahate çıkıyor ve tatil yapıyorsanız ilkbaharın yenileyici enerjisini hayatınıza davet ediyorsunuz demektir! Turizm sezonunun karmaşasından uzak, çoğunlukla doğayı kucaklayan etkinliklerle kendinizi fiziksel ve manevi yönden yenileyerek Mart ayını en iyi şekilde geçirebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle Mart Ayında Değerlendirebileceğiniz 1001 Tatil Fikri başlıklı yazımızda mart ayında ne yapılır? ve mart ayında nereye gidilir? vesorularını sizin için yakın markaja aldık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Mart Ayında Ne Yapılır?

Mart ayının pozitif atmosferiyle herkese enerji verdiği bir gerçek! Dışarı çıkmayı ve aktivite planlamayı teşvik eden ilkbaharın bu ilk ayında hem açık havada eğlenebilir hem de evde harika vakit geçirmenin yollarını keşfedebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle yapabileceğiniz bazı etkinlikleri sizin için sıraladık! Peki mart ayında ne yapılır?

İlk olarak doğa yürüyüşleriyle başlayalım! Yürüyüş parkurlarına, ormanlara veya milli paklara giderek ılıman havanın ve çiçek açan manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Yemyeşil yolları keşfedebilir, ısınan havayla ortaya çıkan hayvanları gözlemleyebilir ve bahar çiçeklerinin ve tomurcuklanan ağaçların güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

En sevdiğiniz yiyecekleri içeren bir piknik sepeti hazırlayabilir ve açık havada keyifli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için yakınınızdaki bir parka veya manzaralı bir yere gidebilirsiniz. Güneşlenmenin tadını çıkarabilir, battaniyenin üzerinde uzanarak rahatlayabilir, tabiatın içinden size seslenen kuş cıvıltılarında enerjinizi yenileyebiliriz.

Bahçe işleriyle ilgilenebilirsiniz. İsteğinize göre çiçek, ot, sebze veya meyve tohumları ekebilir ve mevsim boyunca büyüyüp gelişmelerini izleyebilirsiniz. Arka bahçenizde, balkonunuzda veya pencere pervazınızda bahçeciliğe başlayabilirsiniz. Kısacası, Mart ayının getirdiği mükemmel zamanlamayı değerlendirebilir, doğanın enerjisini evinize davet edebilirsiniz!

Havaların ısınmasıyla birlikte açık hava sporlarına merhaba diyebilirsiniz. Bisiklete binebilir, koşu yapabilir; tenis, golf veya Frizbi gibi açık hava sporlarına veya eğlence etkinliklerine katılabilirsiniz. Hareket ederek vücudunuzun iyiliğini artırabilir, uzayan gündüz saatlerinde açık havada gün ışığından yararlanabilir ve güzel havalardan faydalanabilirsiniz.

Baharın güzelliğini fotoğraflayabilirsiniz. Yeni tomurcuklanmaya başlayan manzaraları keşfedebilir; çiçekleri ve yaban hayatını fotoğraflamak için farklı pozlandırmalar ve ışıklandırma tekniklerini deneyebilirsiniz. Böylece doğanın tüm güzelliğini fotoğraflarınızda yansıtabilirsiniz!

Kuş gözlemciliğini deneyimleyebilirsiniz. Göçmen kuşların kışlık ortamlarından döndükleri ve yuvalama mevsiminin başladığı bahar döneminde ihtiyacınız olan tek şey bir dürbün desek pek de abartmış sayılmayız! Özellikle leylekleri gözlemleyebilir, havada leylek gördüğünüzde marteniçka geleneği ile dilek dileyebilirsiniz!

Bahar temizliği yaparak kış boyunca birikmiş tüm kötü enerjilerden kurtulabilirsiniz! İşe evinizi toplayıp düzenlemekle başlayabilirsiniz. Dolapları, çekmeceleri ve saklama alanlarını boşaltabilir, istenmeyen eşyaları bağışlayabilir ve yeni sezon için yaşam alanınızı tazeleyebilirsiniz.

Açık havada yemek yemenin tadını çıkarabilirsiniz!  Kafelerin veya restoranların bahçelerinde veya kendi arka bahçenizde yemek yiyebilirsiniz. İster arkadaşlarınızla brunch, ister partnerinizle romantik bir akşam yemeği veya ailenizle barbekü organize edebilir, ferah havada yemek yiyerek baharın keyfini artırabilirsiniz.

Baharın verdiği enerjiyi festival ve etkinliklere katılarak dışarı yansıtabilirsiniz. Sizin bölgenizde veya çevre illerde gerçekleşen festivallere gidebilir veya açık hava konserlerine göz atabilirsiniz. Baharı kutlayan festivallerden kültürel kutlamalara kadar keyif alabileceğiniz pek çok etkinliği keşfedebilirsiniz.

Mart ayında ne yapılır? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Mart ayında bahar temalı el sanatları projelerine yönelebilir, sanatsal yönünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Çiçek aranjmanları yapabilir, Paskalya yumurtaları süsleyebilir veya boyama, çizim, çömlekçilik gibi projeleri deneyimleyebilirsiniz.

Mart Ayında Nereye Gidilir?

Olimpos

Antalya ilinde bulunan Olimpos’un zengin tarihi ve doğal güzelliklerini mart ayının ferah havasında keşfedebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti içinde konumlanmış Likya kentinin kalıntılarını inceleyebilir; amfi tiyatro, nekropol ve antik sokaklar da dahil olmak üzere şehrin kalıntılarında tarihi atmosferi soluyabilirsiniz. Mart ayında bile Olimpos’ta hava, plajda keyifli bir gün geçirmenizi sağlayacak kadar ılıman olabileceğinden burada güneşlenebilir ve yüzebilirsiniz.

Yalnızca Türkiye’nin en uzun yürüyüş parkurlarından biri olmakla kalmayan ve dünya çapında da meşhur Likya Yolu’nda Akdeniz kıyı şeridinin ve çevredeki dağların muhteşem manzarasını sunan uzun bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Hava çok sıcak olmadığından ilkbaharın mükemmel zamanlamasının tadını çıkarabilirsiniz.

Olimpos’un Sönmeyen Ateşi olarak da bilinen Kimera yani Yanartaş’ı ziyaret edebilirsiniz. 2500 senedir doğal gazın yanması sonucu hiç sönmeyen ve bu nedenle tarihi ve turistik bir önem taşıyan bu doğa olayını özellikle geceleri görmek için rotanıza ekleyebilirsiniz.

Doğanın içinde rahatlık sunan Olimpos’ta kamp yapabilir, hamakta uzanarak kitap okuyabilir, kuralları göz önünde bulundurarak mangal yapabilir ve gevşemek için mükemmel Olimpos’ta tabiatın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yedigöller

Türkiye’nin Bolu ilinde konumlanan Yedigöller Milli Parkı’nı mart ayı tatil rotanıza ekleyebilirsiniz. Birbirine bağlı yedi gölü, yemyeşil ormanları ve çeşitli yaban hayatıyla tanınan bu muhteşem destinasyonda çeşitli açık hava etkinlikleri ve doğal manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı’nda orman ve göl manzarasıyla çevrili birçok yürüyüş parkurunda temiz havayı soluyabilirsiniz. Genellikle serin ve ferah havası nedeniyle yürüyüş için mükemmel bir zamanlamaya sahip mart ayında parkı yayan keşfedebilirsiniz.

Pitoresk manzaralarıyla fotoğrafçılar için bir cennet diyebileceğimiz Yedigöller’de özellikle erken ilkbaharın canlı renkleriyle bütünleşmiş göllerin, ormanların ve yaban hayatının güzelliğini yakalayabilirsiniz. Ayrıca burada piknik yapabilir, doğayla iç içe bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Geyik, domuz, ayı ve çeşitli kuş türlerinin de aralarında bulunduğu çok çeşitli yaban hayatına ev sahipliği yapan Yedigöller’de dürbün kullanarak doğayı keşfedebilirsiniz. Ayrıca mart ayı kuşların göç mevsimi olduğundan bölgeye dönen türleri gözlemleyebilirsiniz.

Daha sürükleyici bir deneyim arıyorsanız Yedigöller Milli Parkı’nda kamp yaparak maceraperest ruhunuzu besleyebilirsiniz. Çadır kurup yıldızların altında geceyi geçirebilir, doğayla iç içe bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Balıkesir

Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan Balıkesir’i mart ayında ziyaret ederek çeşitli aktiviteler ile eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Şirin bir sahil kasabası olan Ayvalık’ta pitoresk sokakları, zeytinlikleri ve güzel plajları keşfedebilirsiniz. Sahil şeridinde yürüyüşe çıkabilir, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürüyebilir ve Ayvalık’ın tarihi kiliselerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Cunda Adası’na feribotla ulaşarak deniz ürünlerini deneyebilirsiniz.

Yüksek oksijen oranıyla ünlü Kaz Dağları’nı ziyaret ederek muhteşem doğa manzaraları eşliğinde patikalarda yürüyüş yapabilir; ormanların, şelalelerin ve vadilerin nefes kesen görüntülerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Yöresel lezzetlerin yer aldığı leziz Balıkesir mutfağının sunduğu ziyafete merhaba diyebilirsiniz. Zeytinyağlı mezeler, deniz ürünlerinin yanı sıra ayva tatlısı, Edremit köftesi, düğün çorbası ve keşkek gibi geleneksel lezzetleri tatma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Mart ayında nereye gidilir? Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı Mart ayı tatil rotanıza dahil edebilirsiniz. Özellikle şifalı termal suyuyla tatilini sağlık turizmi çerçevesinde şekillendiren konuklar için biçilmiş kaftan olan bu şirin ilçede yer alan otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Şerif Paşa Meydanı, Güreş Evi, Zindan Kayalıkları, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları keşfedebilir; keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Siz de Doğal Şehir unvanıyla herkesi eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı ilkbahar rezervasyonunuzda tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir tatil için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz!

Laguna Thermal Resort & Spa’da hem rahatlayabileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz bir tatil geçirmenin keyfine varabilir, baharı müjdeleyen yemyeşil doğanın içinde bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top