Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

İlkbaharda Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Destinasyon

Bahar geldi çattı! Kışın sert ve kasvetli havasını geride bıraktığımız, çiçek açan ağaçlara merhaba dediğimiz mart ayında unutulmaz bir tatil tatile imza atmayı planlıyor olabilirsiniz. Doğanın yenilendiği, her yerin yeşile büründüğü ilkbaharda seyahate çıkmak da manevi anlamda yenilenmenin kapılarını açan bir yolculuk gibi! İşte tam da bu nedenle ister arkadaşlarınızla ister ailenizle veya tek başınıza çıkabileceğiniz rüya gibi bir tatilde tercih edebileceğiniz rotaları İlkbaharda Mutlaka Görmeniz Gereken 6 Destinasyon başlıklı yazımızda ilkbaharda yurt dışında nereye gidilir? ve ilkbaharda yurtiçinde nereye gidilir? sorularını cevaplayarak sizin için sıraladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

İlkbaharda Yurt Dışında Nereye Gidilir?

Tokyo

Tokyo’da ilkbahar demek kiraz çiçekleri demek! Mart ayından itibaren başlayan ve bahar boyunca devam eden bu kiraz çiçeği mevsiminde pembe ve beyazın hüküm sürdüğü doğanın büyüsüne Tokyo’da kapılabilirsiniz. Shinjuku Gyoen ve Ueno Parkı’nda yürüyüş yaparak kiraz çiçeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.  Sıcaklığın yaklaşık 5°C ila 15°C arasından değiştiğini de belirtelim! Yani, seyahatiniz süresince bavulunuzda hem kışlık hem de baharlık kıyafetlerinizi bulundurmanız şart!

Tüm güzelliğini ilkbaharda sergileyen Tokyo’da birçok etkinlik ve festival de düzenleniyor elbette! Omotesando ve Harajuku bölgesindeki Aziz Patrick Günü kutlamaları ve Hina Matsuri’ye (Oyuncak Bebek Festivali) katılabilirsiniz. Bambu filizleri ve nanohana (kolza tohumu çiçekleri) gibi taze bahar sebzelerinin yanı sıra sakura mochi (kiraz çiçeği pirinç kekleri) gibi geleneksel tatlıları içeren yemekleri deneyebilirsiniz. Bir teknoloji kenti olan Tokyo’da büyük elektronik mağazaları ziyaret edebilir, ilginç butikleri ya da geleneksel Japon tiyatrosunu keşfedebilirsiniz.

Paris

İlkbaharda yurt dışında nereye gidilir? sorusunun cevapları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette!Ailenizin minik üyeleri yani çocuklarınız için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz bir seçenek var şimdi sırada! Her ne kadar aşkın şehri olarak bilinse de Disneyland’e ev sahipliği yapan Paris, çocukların en çok ziyaret etmek istediği şehirler arasında! Çocuğunuz en sevilen çizgi film karakterleri ve Disney prensesleri ile hayali bir yolculuğa çıkarken siz de ilkbahar tatilinizde Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçeleri gibi mutlaka görülmesi gereken sembol yerleri listenize alabilirsiniz. Yeni açmaya başlayan ağaçların kapladığı Arnavut kaldırımlı Paris caddelerinde hem uzun yürüyüşlere çıkabilir hem de modanın kalbi bu şehirde alışveriş yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Sakin bahar havasının hüküm sürdüğü caddelerde konumlanmış Paris kafelerinde klasik Fransız mutfağının lezzetlerinden olan kruvasanınızı yiyebilir, kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Barselona

İlkbaharda yurt dışında nereye gidilir? sorusunu cevaplama devam edelim!Akşamları kısmen serin olsa da ortalama 12°C ila 17°C  arası değişen sıcaklıklar ile Barselona’da güneşli günleri selamlayabilirsiniz. Sakin turizm sezonun verdiği huzur ve ilkbaharın tatlı esintisi eşliğinde kültürel mekanları keşfedebilir, mükemmel zamanlamanın tadını çıkarabilirsiniz. La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló ve Gotik Mahallesi gibi simgeleşmiş ikonik yapıları daha rahat bir tempoda ziyaret edebilirsiniz. Barselona’nın sanatına ve tarihine daha derinlemesine dalmak istiyorsanız şehrin müzelerini ziyaret ederek vakit geçirebilirsiniz. Picasso Müzesi, Katalan Ulusal Sanat Müzesi ve Joan Miró Vakıf Müzesi gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Passeig de Gràcia’daki lüks mağazalardan El Born’daki ilgi çekici dükkanlara ve La Boqueria gibi yerel çarşılar gibi şehrin çeşitli alışveriş bölgelerini yakın markaja alabilirsiniz. Katalan mutfağının tadını çıkarabilir, paella, tapas, İspanyol omleti, krem Katalan ve deniz ürünleri yemekleri gibi spesiyaliteleri deneyebilirsiniz.

İlkbaharda Yurtiçinde Nereye Gidilir?

Kapadokya

Her mevsim ziyaret edebileceğiniz Kapadokya’ya ilkbaharda gittiğinizde büyülenme ihtimaliniz bir hayli yüksek! Her ne kadar alameti farikası peri bacaları ve sıcak hava balonları olsa da Kapadokya’da gezip görebileceğiniz ve tabii ki büyülenebileceğiniz daha birçok seçenek var! Şehrin dokusuna işlemiş kiliseleri ve yer altı şehirlerini ziyaret edebilir, arka planda eşsiz manzaraların eşlik ettiği volkanik oluşumları inceleyebilirsiniz. Kapadokya’nın ilginç yanlarından diyebileceğimiz mağara otellerinde konaklayabilir, ailenizle unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Göreme Milli Parkı, Göreme Açık Hava Müzesi, Aynalı Kilise ve Uçhisar Kalesi gibi yerleri Gezilecek Yerler listenize alabilirsiniz.

Türk Rivierası

İlkbaharda yurtiçinde nereye gidilir? sorusunun yanıtları bunlarla bitmiyor! İlkbaharda canlanmaya başlayan doğayı takdir etmenin tadını Türk Rivierası’nda masmavi bir tura katılarak çıkarabilirsiniz. Ege ve Akdeniz sahil şeridini kapsayan bu bölgede İzmir, Antalya ve Muğla gibi şehirlerin en güzel plajlarını ve berrak sularını keşfedebilirsiniz. Masmavi dalgaların mis kokusuyla büyülenirken, manevi anlamda yenilenerek gezinizi kendinize yaptığınız bu müthiş iyilikle taçlandırabilirsiniz. Dünyanın en uzun yürüyüş parkurlarından biri olan Likya Yolu’nda yürüyüşe çıkabilir, muhteşem manzaralara hayran kalabilirsiniz. Antik kentleri ziyaret edebilir; yerel restoranlarda Türk kahvaltısı, çökertme kebabı ve çöp şiş gibi yemekler ile ziyafete merhaba diyebilirsiniz.

Sındırgı

İlkbaharda yurtiçinde nereye gidilir? sorusunu biraz daha detaylandıralım! Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı ilkbahar tatil rotanıza dahil edebilirsiniz. Özellikle şifalı termal suyuyla tatilini sağlık turizmi çerçevesinde şekillendiren konuklar için biçilmiş kaftan olan bu şirin ilçede yer alan otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Şerif Paşa Meydanı, Güreş Evi, Zindan Kayalıkları, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları keşfedebilir; keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Siz de Doğal Şehir unvanıyla herkesi eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı ilkbahar rezervasyonunuzda tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir tatil için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz!

Laguna Thermal Resort & Spa’da hem rahatlayabileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz bir tatil geçirmenin keyfine varabilir, baharı müjdeleyen yemyeşil doğanın içinde bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top