Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Kaplıcalar ile 3 Adımda Vücudunuzu Arındırın!

Kaplıcaları, yeraltı sularının doğal bir şekilde yüzeye çıkması olarak tanımlayabiliriz. Jeotermal enerjiyle ısıtılan ve yüksek sıcaklık seviyesine ulaşan kaplıca suları yüzeyde doğal bir birikinti oluşturuyor. Böylece kaplıca sularının sıcaklığı çıktığı bölgenin derinliğine, akış hızına ve bölgedeki jeotermal aktiviteye bağlı olarak ılıktan kaynar sıcağa kadar büyük farklılıklar gösteriyor olsa bile sınırsız faydalarından yararlanabilirsiniz.

Genellikle tedavi edici özellikleri nedeniyle popüler olan kaplıcalar için sağlık turizminde tercih yapacakların radarına giren en popüler destinasyonlardan biri diyebiliriz. Mineral içeriğinin yüksek olmasının avantajıyla kas ağrılarınızı hafifletebilir, genel vücut dolaşımınızı iyileştirebilir ve cilt sağlığınızı en iyi seviyeye getirebilirsiniz.

Doğal kaynaklardan çıkıyor olsa da sağlığa sayısız faydası nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki pek çok SPA veya termal tesislere dönüştürülmüş kaynakları ziyaret edebilirsiniz. Böylece hem fiziksel hem de ruhsal anlamda rahatlayabilir ve tamamen yenilenmeyle birlikte gençleşmiş hissedebilirsiniz.

İşte tam da kaplıcaları tüm ayrıntılarıyla anlatabilmek adına Kaplıcalar ile 3 Adımda Vücudunuzu Arındırın! başlıklı yazımızda kaplıcaların faydaları nelerdir?, Türkiye’de en iyi kaplıcalar nerede? sorularını sizin için yanıtladık. Hazırsanız, işte başlıyoruz!

Kaplıcaların Faydaları Nelerdir?

Kaplıcaların mineral içerikleri ve tedavi edici özellikleri nedeniyle sağlık açısından çeşitli potansiyel faydalar sunduğu bir gerçek! Şifa kaynağı diyebileceğimiz kaplıcaların birçok kullanım alanı bulunması da hiç şaşırtıcı değil elbette! Peki kaplıcaların faydaları nelerdir? diye merak ediyorsanız, bu sorunun cevabını daha ayrıntılı inceleyelim.

Kaplıcaların içeriğini oluşturan termal su, halk arasında sıcak su olarak bilinmesine rağmen tedavi edici özelliği sıcaklığından değil içeriğindeki minerallerden geliyor. Yani, kaplıcaların şifa kaynağı olarak bilinmesinin başlıca nedeni magma tabakasında çözünen mineral ve iyonlar desek pek de abartmış sayılmayız! Cilt ile temas ettiğinde mineral içeriği nedeniyle vücut tarafından emilme kolaylığı bulunan kaplıcaları kullandığınızda bir şifa kaynağından faydalanıyorsunuz diyebiliriz.

Kaplıcaların faydaları nelerdir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Kaplıcaların düzenli kullanımında metabolizmanızın hızlandığını ve sindirim sorunlarınızın ortadan kalktığını gözlemleyebilirsiniz.

Akne ve egzama gibi dermatolojik sorunlarınız varsa termal su vücudunuzdaki kan dolaşımını hızlandıracağından kaplıca kullanımı ile pürüzsüz bir cilde kavuşabilirsiniz. Özellikle kış aylarında kuruyan bir cilde sahipseniz, termal su ile soğuk havalara meydan okuyabilir ve teninizde yumuşak bir doku yakalayabilirsiniz.

Daha gür ve parlak saçlara kavuşmak da kaplıcalara gitmek ile mümkün! Kafa derisindeki hücre yapısını yenileyen ve yine kan dolaşımını hızlandıran termal su ile güçlü saçlara sahip olabilirsiniz.

Kronik ağrılarınızı ve kramplarınızı kaplıca suyu ile rahatlatabilir, kaslarınızdaki gerginliğin azalmasını sağlayabilirsiniz. İçeriğindeki potasyum ve magnezyumun ağrı kesici görevi gördüğünü söyleyebileceğimiz kaplıcaları düzenli kullandığınızda tüm kas ağrılarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik hastalıklardan mustaripseniz, kaplıcalara giderek şifa bulabilirsiniz. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinen kaplıca suda mental olarak gevşeyebilir, böylece stres seviyenizi doğal yollardan düşürebilirsiniz.

Tip 2 diyabet ya da diğer bir deyişle sonradan ortaya çıkan şeker hastalığınız varsa, termal su ile uygulanacak doğru tedaviler sonucunda kan şekeri düzeyinizi azaltabilirsiniz.

Kadın hastalıklarının tedavisinde de kullanılan termal su ile regl döngünüzü düzene sokabilir, adet öncesi ve adet ağrılarının önüne geçebilirsiniz.

Kaplıcaların faydaları nelerdir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Kaplıca suyunda rahatlayıp stres seviyenizi azaltacağınızdan daha iyi uyku kalitesine sahip olabilirsiniz. Sıcak bir atmosferin yarattığı rahatlatıcı ortamda kas gerginliğinizin azalmasıyla daha derin ve daha dinlendirici bir uykuya kavuşabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Türkiye’de En İyi Kaplıcalar Nerede?

Ülkemiz yalnızca zengin tarihi, muhteşem manzaraları ve eşsiz manzaralarıyla meşhur bir turizm bölgesi değil! Ayrıca yenileyici ve rahatlatıcı kaplıcalarıyla da sağlık turizminde öne çıktığı bir gerçek! Peki Türkiye’de en iyi kaplıcalar nerede?

İlk olarak Afyon ile başlayalım! Kaplıcaları ile meşhur Afyon ve çevresinde şifa bulabilir, yorgunluğunuzu üzerinizden atarak tamamen yenilenmenin huzuruna kavuşabilirsiniz. Konaklamanız sırasında bölgenin sucuk, lokum, kaymak meşhur lezzetlerini deneyimleyebilir; Frig Vadisi, Afyon Kalesi, Kocatepe gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ege Bölgesi’nin en verimli topraklarında konumlanan Pamukkale de popüler kaplıca turizmi destinasyonları arasında yer alıyor! Tarihi yapıları ve tabiatıyla yıl boyunca ülkemizin de dünyanın her yerinden turist çeken Pamukkale’nin kaplıcalarını keşfedebilirsiniz! Kaplıcalar ile tatilinizi huzur içerisinde geçirebilir, turistik alanları ziyaret etmenin de keyfine varabilirsiniz! İşte tam da bu nedenle Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale Travertenleri ve Antik Havuz gibi noktaları radarınıza alabilirsiniz!

Her ne kadar Türkiye’nin en küçük yüzölçümüne sahip ili olsa da Marmara Bölgesi’nde yer alan Yalova’da dört mevsim kaplıca turizmi yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Özellikle İstanbul’a yakın olmasıyla öne çıkan Yalova için metropol karmaşasına mola vermek isteyenlerin popüler durağı desek pek de abartmış sayılmayız. İster hafta sonu kaçamağınızca ister uzun süreli yaz veya kış tatillerinizde Yalova’yı tercih edebilir, huzur dolu bir sağlık turizmine merhaba diyebilirsiniz!

Jeopolitik konumu ve tarihiyle yüzyıllardır en önemli turizm noktalarından biri olan Kapadokya’yı kaplıcalarından faydalanmak için tercih edebilirsiniz! Termal suyu dışında asıl turist çeken peri bacalarını, yeraltı mağaralarını, antik kentlerini de ziyaret rotanıza ekleyerek eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Yeraltı otellerinde konaklayarak alternatif bir kaplıca tatili yaşayabilir, şifalı sularında hem mental hem de fiziksel olarak yenilenebilirsiniz.

Türkiye’de en iyi kaplıcalar nerede? sorusunun yanıtları sadece bunlarla bitmiyor! Ülkemizin en verimli kaplıca bölgelerinden biri olan Balıkesir’de konumlanan Sındırgı’da Hisaralan Kaplıcaları ve Emendere Kaplıcaları’nı tercih edebilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda Doğal Şehir Sındırgı’da şifa bulabilir, yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan kaplıca suyundan faydalanabilirsiniz.

Hareket sistemi, kas hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklarınız varsa Sındırgı ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Hisaralan Kaplıcaları’nı rotanıza ekleyebilirsiniz. Florür ve sodyum bikarbonat içermesinin yanında sıcaklığı 46 ila 98 derece arasında olan Hisaralan termal suyunun düzenli kullanımında hastalıklarınıza dair şikayetlerinizin gerilediğini gözlemleyebilirsiniz.

Sedef hastalığı, yaralar ve yanıklar gibi cilt rahatsızlıkları yaşıyorsanız, Sındırgı’nın Ilıcalı köyünde bulunan Emendere Kaplıcaları‘nı sağlık turizmi için keşif listenizde bulundurabilirsiniz. Sıcaklığı 27 ila 33 derece arasında değişen ve 91,6 eman radyoaktivite bulunan Emendere termal suyu ile pürüzsüz bir cilde kavuşabilir, dermatolojik sorunlarınızdan tamamıyla kurtulabilirsiniz.

Hisaralan Bölgesi’nin şifa kaynağı termal suyunu otel konforunda değerli üyeleriyle buluşturan Laguna Thermal Resort & Spa‘da siz de sağlıklı bir yolculuğa başlayabilirsiniz! Laguna Thermal ailesine hemen katılın, huzur ve mutluluk dolu anılara merhaba demenin keyfini çıkarın!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top