Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

2023 Aralık Tatilinde Aileyle Nereye Gidilir?

Yaz aylarında herkes dinlenirken siz çalışmış, tatile çıkmayı ertelemiş olabilirsiniz. Kendinizi ve ailenizi ödüllendirmek için havaların soğumasını beklediyseniz, doğru zaman geldi demektir! Birçok ailenin kış tatiline çıkmak için favori zamanları arasında yer alan aralık ayı hem havaların tam soğumamış hem de sömestr öncesi yoğunluğun az olmasıyla revaçta diyebiliriz. Peki 2023 Aralık tatilinde aileyle nereye gidilir? dediğinizi duyar gibiyiz! Hazırsanız, işte başlıyoruz!

2023 Aralık Tatilinde Mimarinin Büyüsü: Prag

Kış aylarındaki güzelliğiyle Aralık-Şubat ayları arasında birçok turist çeken Prag’ın büyüsü dillere destan desek pek de abartmış sayılmayız. Aldığı yoğun yağışlar nedeniyle üzeri kar ile örtülü Prag’da caddelerin ışıltısıyla birleşen bembeyaz şehir manzarasına aşık olmamak imkansız şüphesiz!

Aralık ayı Prag’ın en soğuk zamanları olsa da bavulunuzu mont ve kazak gibi en kalın kıyafetlerinizle doldurabilir, atkı ve şapka gibi aksesuarlar ile dondurucu havaya meydan okuyabilirsiniz. Böylece Prag’ın benzersiz atmosferinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz!

Tatil rotanızı Prag’ın en popüler iki bölgesi olan Old Town (Eski Kent) ve New Town’da (Yeni Kent) belirleyebilirsiniz. Bölgenin kalbi Eski Kent Meydanı’nda Astronomik Saat Kulesi, Týn Kilisesi, Charles Köprüsü ve birçok Barok tarza sahip yapıyı ziyaret edebilir, mimari eserleri inceleyebilirsiniz. Meydandaki sokak müzisyenlerini dinleyebilir, esnaflardan alışveriş yapabilir ve canlı atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Yeni Kent’te ise Vaclav Meydanı’nı ziyaret edebilir, meydanın üst tarafında konumlanan Prag Ulusal Müzesi’ne gidebilir ve müzenin önünde bulunan Jan Palach Anıtı’nı görebilirsiniz. Yine Yeni Kent’te konumlanan Art Nouveau mimariye sahip Lucerna Sarayı’nı ve Fred and Ginger olarak da bilinen Dans Eden Evi gezi listenize alabilirsiniz.

Bu kadar gezmişken acıkmamak pek mümkün değil! İşte tam da bu nedenle özellikle meydanlardaki restoranlarda ekmek köftesi olarak da bilinen Knödel, Sviçkova, Bramboraçka’nın yanında tatlı seçimlerinizi Trdelnik, Ştrudel ve Medovnik’ten yana kullanabilirsiniz.

2023 Aralık Tatilinde Kışta Yaz Gibi: Dubai

2023 Aralık tatilinde aileyle nereye gidilir? sorusunun yanıtları sadece bunlarla sınırlı değil! Ailenizle yapacağınız kış tatilinizi yaz etkilerinin sürdüğü bir yerde geçirmeyi planlıyorsanız Dubai sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz! Orta Doğu’nun en çok ilgi gören ve turist çeken şehirlerinin başında gelen Dubai’de lüks ve modern mimari hüküm sürerken şehrin geleneklerinden nasıl kopmadığına şahit olabilir, kentin farklı yönlerine odaklanarak ufuk açıcı bir tatil yaşayabilirsiniz.

Çöl ikliminin etkisi altındaki Dubai’yi dört mevsim ziyaret edebileceğiniz gibi 2023 Aralık tatilinde gittiğinizde ılıman sıcaklık ile yaz keyfini yaşayabilirsiniz. Böylece denize veya havuza girebilir, gönlünüzde yüzüp güneşlenebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle Dubai’ye gitmeden önce yanınıza mayo, bikini ve güneş kremi gibi yaz vazgeçilmezlerinizi alabilirsiniz. Yapay bir ada olan Palm Cumeyra’da çeşitli su sporu aktiviteleri yapabilir, kumsallarında keyifli vakit geçirebilir, çeşitli deniz canlılarını inceleyebilirsiniz.

Dünyanın en yüksek binasının Dubai’de konumlandığını söylemezsek olmaz! Şehrin sembol yapılarından olan Burj Khalifa’yı ziyaret edebilir, 124. kata çıkarak gözlem güvertesinden şehrin siluetini izleyebilirsiniz. Al Fahidi Kalesi’nde yer alan Dubai Müzesi’nde kültürel bir geziye çıkabilir, şehrin petrol öncesi dönemdeki durumu ve yaşam şekline yönelik detayları keşfedebilirsiniz.

Orta Doğu mutfağının eşsiz yemeklerini keşfetmek isteyenler için benzersiz bir durak diyebileceğimiz Dubai’de Manousheh veya diğer bir deyişle Lübnan Pidesi, tavuk veya kuzu etinden yapılan Chelo kebabı, buz parçalarıyla ferahlatıcı bir lezzet olarak öne çıkan Halo Halo tatlısı, kömür ateşinde pişirilen Maskouf radarınıza alabileceğiniz geleneksel lezzetler arasında!

2023 Aralık Tatilinde Kış Kampı: Kayseri

Ailenizle birlikte kış sporları yapmayı seviyorsanız, 2023 aralık tatilinde Kayseri’yi radarınıza alabilirsiniz. Şehir merkezine yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezlerinde konaklayabilir, adrenalini yüksek bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Özellikle kayak merkezleri arasında öne çıkan Erciyes Kayak Merkezi’nin ziyaretçiler arasında en popüler tatil duraklarından biri olduğunu belirtelim! Farklı zorluk derecesine sahip pistleriyle size uygun sporları yapabilir, buzul tırmanışı ve dağcılık gibi seçeneklerle maceraperest ruhunuzu ortaya çıkarabilirsiniz.

Erciyes Dağı çevresinde kış kampı yapmayı planlıyorsanız Tekir Yaylası, Çobanini ve Sarımsaklı Barajı’nda ailenizle çadır kurabilirsiniz. Tabii kamp bölgelerinin inanılmaz soğuk olduğunu belirtmemizde fayda var! İşte tam da bu nedenle üşümeyi engellemek için ekstrem soğuklara dayanıklı çadır almayı ihmal etmeyebilir, aynı şekilde yine -10 dereceye kadar koruma özelliğine sahip uyku tulumlarının yanında cep sobası da edinebilirsiniz.

Yerel mutfağı oldukça geniş Kayseri mutfağını ister Erciyes Dağı yakınlarında isterseniz şehir merkezinde keşfedebilirsiniz. Öne çıkan lezzetler arasında pastırma ve mantıyı en başa alabileceğiniz gibi son zamanlarda popülaritesi gittikçe artan Yağlamayı da mutlaka deneyebilirsiniz. Ayrıca Çemenli Ekmek, Sucuk Köfte ve Kayseri Tiridi de listenize ekleyebileceğiniz lezzetlerden!

2023 Aralık Tatilinde Doğanın İçinden: Yedigöller

Her ne kadar kış mevsimi beyaz rengi ve durgun havasıyla biliniyor olsa da Yedigöller’de dört mevsim doğanın her rengini bulabilir, doğayla bütünleşmenin tadını çıkarabilirsiniz. Kışları soğuk geçen Yedigöller’de havaya karşı önleminizi aldığınız sürece çadır veya karavanla kamp yapabilir ya da milli parkın içerisindeki misafirhane veya bungalovlarda kalabilirsiniz.

İçerisindeki Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’den ismini alan Yedigöller’in yaklaşık 2000 hektarlık bir alanı kapladığını ve biyolojik çeşitlilik açısından epey geniş olduğunu da belirtelim! Yani burada gökyüzüne uzanan ağaçları ve daha önce hiç görmediğiniz hayvanlara rastlayabilir, alandaki biyoçeşitliliğe hayran kalabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle bavulunuza fotoğraf makinenizi ekleyebilir, harika fotoğraflarla sosyal medya hesabınıza benzersiz bir dokunuş yapabilirsiniz.

Kışları soğuk geçen Yedigöller’de havaya karşı önleminizi aldığınız sürece çadır veya karavanla kamp yapabilir ya da milli parkın içerisindeki misafirhane veya bungalovlarda kalabilirsiniz. Kamp alanlarındaki büfelerden sucuk ekmek, közlenmiş mısır, köfte, alabalık veya et ürünleri gibi yemekleri tercih edebilirsiniz.

2023 Aralık Tatilinde Termal Sıcaklık: Sındırgı

2023 Aralık tatilinde aileyle nereye gidilir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla bitmiyor elbette! Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı eylül tatil rotanıza dahil edebilirsiniz.

Özellikle şifalı termal suyuyla tatilini sağlık turizmi çerçevesinde şekillendiren konuklar için biçilmiş kaftan olan bu şirin ilçede yer alan otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Böylece tatilden hem ruhsal hem de fiziksel olarak tamamen yenilenmiş şekilde dönebilirsiniz.

Şerif Paşa Meydanı, Hanımeli Çarşısı, Güreş Evi, Zindan Kayaları, Kışla Müze Han, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları keşfedebilir; keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz. Sındırgı saraylısı, mürdük aşı, tarhana, nohutlu dolama gibi birçok yöresel lezzeti yerel restoranlarda keşfedebilirsiniz.

Siz de hemen misafirimiz olabilirsiniz! Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza canlılık katın!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir 2023 aralık tatili için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top