Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Masaj Türleri Nelerdir? 2023 Yılının En Popüler Masajlarını Sıraladık!

Vücudumuzu bitkin hissettiğimiz, enerjimizin olmadığı anlarda masaj yaptırmak kendimiz için düşünebileceğimiz en büyük iyiliklerden biri kuşkusuz! Fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlık için kurtarıcı işlevi gören masaj terapileri ile iç ve dış bütünlüğünüzü koruyabilir, tamamen yenilenmiş hissedebilirsiniz. Bedeninizin ihtiyacı için nokta atışı bir tercih yapmak istiyorsanız rehber niteliğindeki yazımızda masaj türleri nelerdir? ve masaj türleri ne sıklıkla yaptırılmalı? sorularını sizin için cevapladık. Hazırsanız, başlayalım!

İlk olarak klasik İsveç Masajı ile başlayalım! En popüler ve yaygın uygulanan masaj terapisi biçimlerinden biri olan bu masaj türü ile tüm bedeninizin gevşemesini ve rahatlamasını sağlayabilir, fiziksel ve zihinsel olarak enerjinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Vuruş ve yoğurma tekniklerine göre yoğunluk derecesi değişen İsveç Masajını ihtiyacınıza uygun seviyede yaptırabilirsiniz.

İsmini kas ve bağ dokusunun daha derin katmanlarına odaklanmasından alan Derin Doku masajı ile kronik gerginlik ve ağrılarınızı giderebilir, uygulamadan hemen sonra bile gelişmiş hareket aralığını fark edebilirsiniz. Daha yavaş ve daha yoğun bir basınç kullanılmasıyla uygulanan bu masaj türünde boyun ve üst sırt, bel ağrısı, bacak kası gerginliği ve ağrılı omuz gibi bölgelerde fayda görebilirsiniz.

Her ne kadar sadece sporcular için yapılan bir masaj gibi anlaşılsa da Spor Masajı için durum hiç öyle değil! Profesyonel sporculardan gün içinde aktif bireylere kadar hareket alanı geniş kişiler için biçilmiş kaftan olan spor masajı ile yaralanmaları önleyebilir ve tedavi edebilir, esnekliğinizi ve atletik performansınızı artırabilirsiniz.

Sıcak taş masajı ile vücudunuzun belirli bölgelerine yerleştirilen ısıtılmış taşların şifasından faydalanabilirsiniz. Düz forma sahip bazalt taşlar ile yapılan masaj darbelerine sahip sıcak taş masajında kaslarınızı gevşetebilir ve dolaşımı teşvik edebilirsiniz. Ağrılarınızdan kurtulabileceğiniz gibi, stres seviyenizi de azaltarak daha kaliteli bir uyku uyuyabilirsiniz.

İsveç Masajından yukarıda bahsetmiştik. Şimdi ise sıra bu masaj türünün çeşitli yağlar içeren losyonlar yapılan versiyonunda! Evet, Aromaterapi Masajı’ndan bahsediyoruz! Geleneksel masaj tekniklerini uçucu yağların kullanımıyla birleştiren bu masajda temel yağların seçimini ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz. Rahatlama, stres giderme veya ağrı yönetimi gibi özel ihtiyaçları karşılayacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

Genellikle ‘’tembel yoga’’ da denilen Thai Masajı, pasif esneme ve yoga benzeri pozisyonlar içeriyor. Terapist, müşteriye baskı uygulamak ve esnetmek için ellerini, ayaklarını ve vücut ağırlığını kullanır. Bu masaj ile esnekliğinizi artırırken, kas gerilimi ve ağrılarınızdan ise kurtulmaya başlayabilirsiniz. Boyun, sırt, ayaklar ve bacaklar temel odak olduğundan, bu bölgeler bazında kendinizi daha konforlu hissedebilirsiniz.

Japonca shi (parmak) ve atsu (basınç) kelimelerinin birleşiminden oluşan Shiatsu Masajı ile vücudunuzun enerji akışını dengeleyebilirsiniz. Geleneksel Çin tıbbı prensiplerine dayanan bu masaj türüyle kendinizi bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan daha sağlıklı ve zinde hissedebilir; boyun, bel, omuz, sırt problemleri gibi fiziksel ağrıların yanı sıra depresyon ve anksiyete gibi psikolojik problemlerinizden de kurtulabilirsiniz.

Ayaklara, ellere ve kulaklara odaklanan Refleksoloji Masajı ile gevşemenin yanında migren, diyabet, sindirim hastalıkları, astım ve hatta kanser gibi rahatsızlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Belli noktalara basınç uygulayarak sinirleri uyaran bir masaj türü olduğundan, terapinin sonunda tamamen rahatlamış hissedebilirsiniz.

Hamileyseniz, doğum öncesinde Perine Masajı yaptırabilir, bebeğinizin kolayca dışarı çıkabilmesi için kasların gevşemesine imkân vererek doğum sırasında oluşabilecek yara izi ve yırtılma riskini önleyebilirsiniz. Üstelik bu masajı kendiniz uygulayabileceğiniz gibi partnerinizden veya bir uzmandan da yardım alabilirsiniz.

Lenfatik Drenaj Masajı ile vücudunuzun bağışıklık ve savunma sistemlerini güçlendirebilir, ritmik bir masaj türü olduğundan lenfatik sistemi uyarabilir ve lenf sıvısının dolaşımını harekete geçirerek iyileştirebilirsiniz. Genellikle toksinlerin ve ödemin vücuttan atılması için kullanılan bu masaj türüyle selülit oluşumunu engelleyebilir, cildinizde gençleşme ve ince çizgilerde azalma gözlemleyebilirsiniz.

Kranium (kafa) ve sakrum (kuyruk sokumu) kelimelerinin birleşiminden oluşan Craniosacral Terapi ile gerginliği hafifletebilir ve vücudunuzun kendi kendini iyileştirme yeteneklerini ortaya çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Beyni ve omuriliği çevreleyen zarlara ve beyin omurilik sıvısına odaklanan nazik bir uygulama olan bu terapiyle merkezi sinir sisteminizi rahatlatarak sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Miyofasyal Gevşetme ile kas kısalığını ve gerginliğini giderebilir; sırt, omuz ve kalça bölgelerinizde esnekliği artırabilirsiniz. Fasyal, yani vücudun bağ dokusunu ilgilendiren kısıtlamaları ortadan kaldırarak karpal tünel, kas spazmı ve postür bozukluklarını içeren hareket sorunlarını hafifletebilirsiniz.

Masaj türleri nelerdir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Tetik Nokta Terapisi ile konuşma dilinde kulunç olarak da geçen ağrılı ve hassas noktaları tedavi edebilirsiniz. Uzman bir terapist tarafından yapılan doğru uygulama ile tutukluğa ve hareket kısıtlılığı ortaya çıkaran kas gruplarını iyileştirebilir, gerginliği azaltabilirsiniz.

Siz de şimdi tüm masaj türlerini deneyimleyebileceğiniz benzersiz bir SPA deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Masaj Türleri Ne Sıklıkla Yaptırılmalı?

Masaj yaptırmanız gereken sıklığın ne olacağına bireysel ihtiyaçlarınızı, yaşam tarzınızı ve sağlık hedeflerinizi göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz. Ancak, düşünce sürecinizde size yol gösterebilmesi açısından bazı durumları sizin için sıraladık. Peki masaj ne sıklıkla yaptırılmalı?

Eğer önceliğiniz stresten kurtulmak ve rahatlamak ise genel sağlığınızı korumak için ayda bir defa masaj yaptırmayı düşünebilirsiniz. Günün büyük bir bölümünü masa başında geçirdiğiniz bir iş yapıyorsanız, vücut ve duruş problemlerinizi düzeltip stres seviyenizi azaltmak amacıyla masaj sıklığınızı ayda iki defa şeklinde güncelleyebilirsiniz.

Kronik ağrılarınız varsa veya yaralanma sonrası tedavi sürecindeyseniz, seans sıklığınızı artırabilirsiniz. Durumunuzun ciddiyetine bağlı olmakla birlikte haftada bir veya iki haftada bir başladığınız masaj seanslarınızın aralığını olumlu sonuç aldıkça uzatmaya başlayabilirsiniz.  

Profesyonel sporcuysanız, atletik performansınızı maksimum seviyeye çıkarmak amacıyla düzenli masaj uygulamalarına başvurabilirsiniz. Kas iyileşmesini teşvik eden ve eklemlerin toparlanmasını sağlayan haftalık spor masajıyla performansınızı artırabilir, tercihinize göre genel masaj yaptırabileceğiniz gibi en çok çalıştırdığınız kas gruplarınızın tedavisine ağırlık verebilirsiniz.

Masaj ne sıklıkla yaptırılmalı? sorusunun yanıtlarını detaylandırmaya devam edelim!Genel sağlığınızı korumak ve kas gerginliğini önlemek istiyorsanız, 4 veya 6 haftada bir masaj uygulaması yaptırabilirsiniz. Uyku problemi gibi hayatınızı etkileyen bir sorununuz varsa haftalık seansları rutininize dahil edebilir, parasempatik sinir sisteminizi aktif hale getirerek kaliteli uykuya merhaba diyebilirsiniz.

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top