Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Masaj Yaptırmanın Faydalarını 11 Adımda İnceliyoruz!

Bazen sanki tüm vücudumuz kasılmış gibi uyanır, tüm gün hiç enerjimiz yokmuş gibi hissederiz. Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda bitap düşer, vücudumuzda meydana gelen sıkıntıları kendimize ve çevremize yansıtmaya başlarız. Böyle günlerde ise en büyük kurtarıcımız ne mi dersiniz? Tabii ki masaj yaptırıp fiziksel, zihinsel ve duygusal bir rahatlamaya ulaşmak! İşte tam da bu nedenle Masaj Yaptırmanın Faydalarını 10 Maddede İnceliyoruz! başlıklı yazımızda masaj yaptırmanın faydaları nedir? ve masaja giderken ne giyilir? sorularını sizin için yakın markaja aldık. Peki masaj yaptırmanın faydaları nedir?

  • Masaj yaptırmak kortizol gibi stres hormonlarının seviyesini düşüreceğinden rahatlayabilir, gün içinde ve sonrasındaki gerginlik düzeyini azaltabilirsiniz. Böylece anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sıkıntılarınızın belirtilerini hafifletmeye de yardımcı olabilirsiniz.
  • Masaj terapisi ile kas gerginliği, fibromiyalji gibi kronik ağrı durumları, baş ağrıları ve yaralanma sonrası veya ameliyat sonrası dahil olmak üzere çeşitli travmalara bağlı ağrı türlerinizi hafifletebilirsiniz. Ayrıca genel vücut dolaşımınızı iyileştirebilir ve iyileşme seviyenizin daha hızlı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gergin kasların gevşemesine ve kas spazmlarının azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle sporcuysanız eklemlerinizdeki hareket aralığını ve esnekliği artırabilir, kas sertliğinizde kurtulma anlamında fayda görebilirsiniz.
  • Masaj sırasında yumuşak dokuların basıncı ve manipülasyonu kan akışını uyaracağından, hücrelerinize giden oksijen ve besin dağıtımını iyileştirebilirsiniz. Böylece vücudunuzda birikmiş atık ürünlerin uzaklaştırılmasında fayda görebilirsiniz.
  • Daha İyi uyuyabilirsiniz. Stres ve kaygı seviyeniz azalacağından, rahatlamaya bağlı daha hızlı ve derin uykuya dalabilir, daha dinlendirici ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz.
  • Vücut postürünüzü iyileştirebilirsiniz. Masaj yaptırarak kas gerginliği ve yanlış hizalamayla ilgili sorunları azaltabilir, iskelet sisteminizdeki dengesizlikleri hafifleterek kalıcı olarak düzeltebilirsiniz.
  • Işıl ışıl parlayan bir cilde sahip olabilirsiniz! Masaj sırasında cilt ve altındaki dokular harekete geçeceğinden kan akışı artarak birikmiş toksinler atılır ve cilt bariyeriniz güçlenir. Böylece daha genç bir görünüme kavuşabilirsiniz!
  • Baş ağrınızdan ve migreninizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Kraniosakral ve tetik nokta terapisi gibi belirli masaj türleri ile günlük hayatınızı etkileyen ağrılarınızın sıklığını ve yoğunluğunu azaltabilirsiniz.
  • Fiziksel faydaların ötesinde, masaj yaptırarak duygusal ve ruhsal iyiliğinizi olumlu yönde geliştirebilirsiniz. İçinize dolan rahatlama duygusu ile kişisel farkındalığınızı artırabilir ve daha pozitif bir birey haline gelebilirsiniz.
  • Yaralarınızın daha iyi iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Masaj yaptırarak zarar görmüş dokuların yenilenmesine katkıda bulunabilir, genel kas ve eklem sağlığınızı iyileştirmek amacıyla rehabilitasyon tedavinizde programınıza dahil edilmesini doktorunuzdan rica edebilirsiniz.
  • Sindirim sağlığınızın iyileştirilmesi için masajı tercih edebilirsiniz! Belirli karın masajı teknikleri, organlarınızın işlevselliğiniz artıracağından kabızlık ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarınızı azaltabilir, ödem atarak hafiflemiş hissedebilirsiniz.

Kısa bir not! Masaj yaptırmanın faydaları nedir? sorusunu sizin için maddeler halinde cevapladık. Ancak masajın spesifik faydalarının masajın türüne, terapistin becerisine ve sizin sağlık ve sağlıklı yaşam hedeflerinize bağlı olarak değişebileceğini unutmayın! Özel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en uygun masaj türünü belirlemek için lisanslı ve deneyimli bir masaj terapistine danışabilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir masaj yaptırma deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Masaj Yaptırmaya Giderken Ne Giyilir?

Masajın faydalarından tam verim alabilmeniz için SPA’da nasıl giyindiğiniz büyük önem taşıyor. Kıyafet kuralları ziyaret ettiğiniz SPA türüne ve kişisel rahatınıza bağlı olsa bile, çoğu merkezde genel kural tamamen rahatlamanıza ve masaj deneyiminizin keyfini çıkarmanıza olanak tanıyan rahat ve mütevazı kıyafetler giymek diyebiliriz. Peki masaja giderken ne giyilir?

İlk olarak masaj bornozu ve terlikler ile başlayalım! Birçok spa merkezinde size bornoz ve terlik temin edildiğini görebilirsiniz. Bornozu ister direkt vücudunuzun üzerine isterseniz de tek kullanımlık iç çamaşırı ile giyebilirsiniz. Yerler genellikle ıslak ve nemli olacağından düşmemek için terlik kullanımına ilişkin merkezin özel talimatlarına uymayı aklınızda bulundurabilirsiniz.

Havuz, termal su küveti veya diğer masaj olanaklarını kullanmayı planlıyorsanız mayonuzu çantanızda bulundurabilirsiniz. Hijyen ve güvenlik nedeniyle misafirlerin bu alanlarda mayo giymesinin zorunlu olmasına çoğu merkezde rastlayabilirsiniz. Çantanızda yedek mayo bulundurabilir, böylece ihtiyaç duyduğunuzda değiştirebilirsiniz.

Masaj veya vücut peelingi gibi spa uygulamaları sırasında terapist tarafından soyunmanız istenebilir. Bu nedenle çoğu SPA’da tek kullanımlık iç çamaşırı edinebilirsiniz. Soyunma fikrinden rahatsızsanız terapistle tercihlerinizi konuşabilir, tedavi yöntemlerinizde değişikliğe gidebilirsiniz.

Masaj sırasında olduğu kadar, öncesi ve sonrasında da rahat kıyafetler giyebilir, konfor seviyenizi maksimuma çıkarabilirsiniz. Yoga pantolonu, bol üstler veya rahat kıyafetler gibi parçalarla katmanlı kombin yapabilir, isteğinize parça ekleyip çıkarabilirsiniz.

Kaybolmasını veya hasar görmesini önlemek için değerli mücevherlerinizi evde bırakabilir, yaşayabileceğiniz maddi kayıpların önüne geçebilirsiniz. Terapistin çalışmasına engel olmadığından emin olmak için tedavilerden önce takılarınızı da çıkarabilirsiniz.

Masaja giderken ne giyilir? sorusunun yanıtları bunlarla sınırlı değil elbette!Makyaj ve parfüm kullanımınızı minimumda tutabilirsiniz. İster minimal makyaj yapabilir veya masajdan önce makyajınızı tamamen çıkarabilirsiniz. Güçlü parfüm veya kokular SPA’nın sakin atmosferini bozacağından ağır ve baharatlı parfümler kullanmaktan kaçınabilir, pudralı veya sabunlu kokuları tercih edebilirsiniz.

Unutmayın! Sizin rahatınız ve huzurunuz en önemli faktörler! Sizi en rahat ettiren şeyi giyebilir, ne giyeceğinizden emin değilseniz veya özel tercihleriniz varsa SPA personelinden rehberlik istemekten veya isteklerinizi yerine getirmekten çekinmeyebilirsiniz.

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top