Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Termal Tesisler Nereye Kurulmalı? 2023 Rehberi!

Sağlık turizminin giderek popüler hale gelmesiyle birlikte, termal tesisler de en çok merak edilen ve araştırılan konaklama birimleri arasında yerini aldı desek pek de abartmış sayılmayız. Tedavi edici ve dinlendirici deneyim vaatlerinden dolayı genellikle doğal kaplıcaların veya jeotermal kaynakların bulunduğu alanlara inşa edilen tesislerin inşa sürecinde tek belirleyici bu maddeler değil elbette. İşte tam bu nedenle termal tesisler nereye kurulmalı?, termal tesis olanakları nelerdir? ve termal tesisler Türkiye’de nerede var? sorularını sizin için cevapladık.Hazırsanız, başlayalım! Peki termal tesisler nereye kurulmalı?

Termal tesis kuracaksanız veya işletmek gibi bir amaçla kuruluşunda yer alacaksanız, bu yerin doğal kaplıcalar ya da gayzerler gibi aktif jeotermal aktiviteye sahip bir alan üzerinde olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece ihtiyaç duyulan sıcak su kaynağına doğal yollarda ulaşmanın kapılarını aralayabilirsiniz.

Bir otel termal de olsa çok sayıda ziyaretçi çekmesi en önemli kriterlerden biri şüphesiz. Bu nedenle halihazırda turist çeken veya çekme potansiyeli olan bir konum belirlemeye özen gösterebilirsiniz. Doğal güzelliğe veya kültürel çekiciliğe sahip alanlar hem dinlenme hem de gezmeyle ilgilenen ziyaretçiler için biçilmiş kaftan olabilir.

Kuracağınız tesisin çok sayıda ziyaretçi çekebilmesi için kolay ulaşılabilir bir konumda olması gerektiği bir gerçek! Konumun kara, hava veya diğer ulaşım yolları ile rahatça erişilebilmesi ve büyük havaalanlarına veya otoyollara yakınlığı konuk potansiyelini artırabilir.

Olanakların maksimum seviyede hizmete açılabilmesi için tesis konumunun gerekli altyapıyı sağladığından emin olabilirsiniz. Kamu hizmetleri, yollar ve telekomünikasyon gibi olmazsa olmazları kontrol edebilir, otel inşasını buna göre şekillendirebilirsiniz.

Tesis inşasından önce pazar analizi yapabilir, bölgedeki rekabeti araştırabilirsiniz. Daha az termal tesisin olduğu bir konumda, öne çıkmak ve pazardan daha büyük bir pay almak gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Potansiyel konukların tercihlerini ve beklentilerini anlamak pazar araştırmanızı genişletebilirsiniz. Böylece oteli etkili bir şekilde tasarlayabilir ve pazarlayabilirsiniz.

Otelinizi pazarlamak ve sponsor desteği sağlamak için bölgedeki yerel desteğin düzeyini ölçebilirsiniz. Bu nedenle başarılı otel operasyonları için yerel yönetimler, topluluklar ve işletmelerle iletişime geçebilir, iş birliği yapabilirsiniz.

Yerel iklimi ve bu etmenin otelin mevsimselliği üzerindeki etkisini göz önünde bulundurabilirsiniz. Daha ılıman havaya sahip bir konumda yıl boyunca sağlık turizmi alanında hizmet verebilirsiniz.

Termal tesisler nereye kurulmalı? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil! Doğal çevrenin güzelliğini tesis inşasında baz alabilirsiniz. Misafir deneyiminde önemli bir rol oynayan tabiat estetiği ile otelinizi bu yönde pazarlayabilir, sağlık turizmi şartlarını karşıladığına vurgu yapabilirsiniz.

Siz de şimdi benzersiz bir termal tesis deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Örnek bir termal işletmenin sunduğu tüm olanakları karşılayan tesisimizde konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel hizmetlerimizin tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Termal Tesis Olanakları Nelerdir?

Kaplıcalar ve jeotermal kaynaklar merkezli tesislerin misafirlerine sağlıklı yaşam odaklı tedavi edici deneyimler sunduğu bir gerçek! Bazı olanaklar otelin büyüklüğüne, konumuna ve hedef müşteri kitlesine göre değişiklik gösterse de bir tesiste bulabileceğiniz bazı yaygın imkanları sizin için sıraladık. Peki termal tesis olanakları nelerdir?

Bir termal tesisin kalbi kaplıca havuzları şüphesiz! Bu havuzlar, doğal kaynaklardan veya jeotermal kuyulardan elde edilen mineral açısından zengin termal su ile doldurulduğundan birçok faydasını görebilirsiniz. Çeşitli sıcaklıklarda bulunabilen ve mineral açısından zengin olan suyun tedavi edici özelliklerinden yararlanırken rahatlatıcı etkisinden de yararlanabilirsiniz.

Kapsamlı bir spa merkezine ve sağlıklı yaşam kompleksine tesislerde sıklıkla rastlayabilirsiniz. Masaj odaları, saunalar, buhar odaları, jakuziler, soğuk dalma havuzları ve dinlenme alanlarını kullanabilir, termal su ve diğer doğal içeriklerin kullanıldığı çeşitli uygulama ve terapilerin keyfini çıkarabilirsiniz. Çoğu tesiste sağlık açısından şifalı ılık termal suyla dolu banyolara girebilir, geleneksel hamam deneyimini yaşayabilirsiniz.

Sağlıklı yaşamı maksimum seviyede tecrübe edebilmek için fitness merkezlerini kullanabilir, konaklamanız süresince egzersiz rutinlerinizi sürdürebilir veya yeni bir alışkanlık edinebilirsiniz. Böylece vücudunuza iyilik yapmanın tadına varabilirsiniz.

Bazı tesislerde sağlıklı yaşam derslerinin sunulduğuna rastlayabilirsiniz. Yoga veya meditasyon çalışmaları ile zihninizi ve bedeninizi canlandırabilir, vücudunuzu olduğu kadar ruhunuzu da iyileştirebilirsiniz.

Konaklayan misafirlerine sağlıklı ve lezzetli yemekler sunan bir restaurant veya kafe içeren tesisin birkaç adım önde olduğunu söylesek pek de abartmış sayılmayız! Böylece gurme lezzetler, yerel mutfak veya özel diyet seçenekleriyle damak tadınız ve özel ihtiyaçlarınıza uygun öğünleri kolayca oluşturabilirsiniz.

Sağlıklı yaşam vaat eden tesislerin bir diğer özelliği de temiz hava sunuyor olması! Otelin konumuna bağlı olarak doğayı keşfetmenizi ve oksijene doymanızı sağlayan yürüyüş veya bisiklet gibi açık hava etkinliklerine katılabilirsiniz.

Vücudunu iyileştirirken bir yandan da güzelleştirebilirsiniz! İşte tam da bu nedenle bazı tesislerde fizikse görünümünüzü yükselten güzellik salonlarını kullanabilir; saç kesimi, boyama, manikür ve pedikür gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Termal tesiste ailenizle konaklıyorsanız çocuğunuzun iyi vakit geçirmesi önemli elbette! Bazı aile dostu termal otellerde çocuk havuzları, oyun alanları ve onlara hitap eden aktivitelerin gerçekleştirildiği animasyon gösterilerine rastlayabilirsiniz.

Termal tesis olanakları nelerdir? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil! Eğlenmek de sağlığın en büyük destekçilerinden şüphesiz! İşte tam da bu nedenle canlı müzik, çeşitli performanslar veya temalı partiler gibi konukların iyi vakit geçirmesine yönelik etkinliklerin düzenlendiği tesislerde kendinizi en üst seviyede iyi hissedebilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Termal Tesisler Türkiye’de Nerede Var?

Kaplıcaları ve termal su kullanımıyla öne çıkan ülkemizde birçok termal tesis destinasyonu bulabilirsiniz. Sağlık turizmi ile popüler lokasyonlarda ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir tesiste rezervasyon yaptırabilir, konaklayabilirsiniz. Peki termal tesisler Türkiye’de nerede var?

Türkiye’nin en ünlü termal destinasyonlarından biri diyebileceğimiz Pamukkale ile başlayalım! Beyaz mineral açısından zengin kaplıcalarıyla çarpıcı bir görsel manzara yaratan travertenlerde şifalanabilirsiniz. Bu bölgede konakladığınızda termal sularda yıkanabilir ve iyileştirici tedavilerin tadını çıkarabilir, spa merkezlerinden yararlanabilirsiniz.

Etrafı kaplıcalarla çevrili bir diğer şehir ise Bursa! Buradaki birçok termal tesiste rahatlayabilir, aradığınız zindeliği hayatınıza dahil edebilirsiniz. Jeotermal kaynaklar üzerine kurulu termal otellerde sağlıklı yaşam merkezlerinde konaklama deneyimini yaşayabilirsiniz.

Hem büyük şehir hem de doğal güzellik olanaklarını sunan İzmir’in termal tesislerini sağlık turizmi rotanıza ekleyebilirsiniz. Termal otellerde şifalı suların olduğu banyoları kullanabilir, Türk hamamlarında rahatlayabilirsiniz.

Termal tesisler Türkiye’de nerede var? sorusunun yanıtında şimdi sıra Balıkesir’de!Özellikle mineral bakımından zengin sulara ev sahipliği yapan Sındırgı’da kaplıcalarda şifa bulabilir, bedeninizi fiziksel ve ruhsal anlamda iyileştirebilirsiniz. Çeşitli tedavi ve dinlenme seçenekleri sunan termal oteller ve spa tesislerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir yaz için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top