Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Aktivite Önerileri: Balıkesir’de Neler Yapılır? 2023 Rehberi

Türkiye’nin kuzeybatısında yer alan Balıkesir hem yerli hem de yabancı birçok turistin gözbebeği haline gelmiş durumda! Marmara ve Ege Bölgesi’nin tüm güzelliklerini içinde barındıran bu doğa harikası şehirde keşfedebileceğiniz birçok seçenek var elbette! İşte tam da bu nedenle Balıkesir’e gittiğinizde göz önünde bulundurmanız gereken aktivite önerilerini sizin için sıraladık! Peki Balıkesir’de neler yapılır?

Balıkesir için tarihi dokusu en iyi korunmuş şehirlerden biri desek pek de abartmış sayılmayız! Osmanlı dönemi evleri, geleneksel çarşıları ve dar sokakları ile bir bütün olan Balıkesir’in tarihi atmosferini keşfederek gezinize başlayabilirsiniz. Şehir merkezinde yürüyüşe çıkın ve her adımınızda büyülenmeye hazır olun!

İkonik Saat Kulesi, Balıkesir’in en popüler simgelerinden biri şüphesiz! Şehir merkezinde yer alan bu tarihi kulede panoramik manzaranın tadını çıkarmayı popüler aktivite önerilerinden biri olarak değerlendirebilirsiniz.

Balıkesir yakınlarındaki küçük bir kasaba olarak nitelense de Ayvalık bundan çok daha fazlası! Büyüleyici adalarında yer alan altın rengi kumsalları ve berrak suyuyla hem dinlenmek hem de yüzmek için eşsiz bir seçenek olan Ayvalık’ta tekne turuna çıkabilirsiniz.

Özellikle Cunda Adası’nın şirin sokaklarını, tarihi evlerini ve yerel deniz ürünleri satan restoranlarını keşfederek keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Doğayı ve yürüyüş yapmayı seviyorsanız, Kısaca Kaz Dağı olarak da bilinen Kaz Dağı Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Bu güzel milli parkta yürüyüş parkurları, piknik alanları ve nefes kesici manzaraları keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Balıkesir, çok çeşitli ve yöresel lezzetlere sahip bir mutfağa sahip! Edremit köftesi, keşkek, kabak çiçeği dolması, Ayvalık tostu gibi ünü il sınırlarını aşmış yemeklere ek olarak birçok yöresel hamur işi ve tatlı da mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında! Yerel restoranları ziyaret ederek bu inanılmaz lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Sırada en popüler aktivite önerilerinden biri daha var! Yıl boyunca çeşitli kültürel etkinlikler sunan Balıkesir’i her ziyaret ettiğinizde katılabileceğiniz bir etkinlik bulabilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında gerçekleşen herhangi bir festival, konser veya sergi olup olmadığını görmek için yerel etkinlik takvimini kontrol edebilirsiniz. Bu etkinlikler sayesinde kendinizi yerel kültür ve geleneklere tamamen kaptırabilir, şehirle bütünleşebilirsiniz.

Balıkesir’de neler yapılır? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Balıkesir’i sağlık turizmi amacıyla ziyaret etmeyi planlıyorsanız kaplıcaları radarınıza almayı unutmayın! Termal otelleriyle ünlü bölgede gençleştirici bir spa deneyiminin keyfini çıkarabilir, termal suyun iyileştirici özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Siz de benzersiz bir termal deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Alanında profesyonel kadrosuyla geleneksel Türk hamamı konseptinin tadını Laguna’da çıkarabilir, sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz. Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa’nın bir üyesi olun, hayatınıza canlılık katın!

Balıkesir’de Yapılacak Aktivite Önerileri Nelerdir?

Balıkesir’de keşfedilecek birçok turistik yer olduğu gibi aynı zamanda yapılacak çeşitli aktivite önerileri de var! İşte tam da bu nedenle Balıkesir’deki ziyaretinizi daha keyifli hale getirebileceğiniz popüler bazı aktivite önerilerini sizin için sıraladık! Peki Balıkesir’de yapılacak aktivite önerileri nelerdir?

Bizans döneminden kalma antik bir kale olan Bigadiç Kalesi’ni il merkezinde ziyaret edebilirsiniz. Şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilir, bu antik yapının eşsiz dokusunu inceleyebilirsiniz.

Osmanlı döneminden kalma Yeşilli Cami, güzel çini işçiliği ve girift mimarisi ile görenleri büyülüyor desek pek de abartmış sayılmayız. Sakin avlusunun atmosferinde huzur bulabileceğiniz gibi tarihi ve mimari yapısını da keşfedebilirsiniz.

Balıkesir’in tarihi bölgesinde birçok iyi korunmuş Osmanlı dönemi evi bulunuyor! Paşa Konağı, Pembe Köşk ve Sütunlu Konak gibi yapıları dar sokaklarda yürüyüş yaparken inceleyebilir, geleneksel mimariye hayran kalabilirsiniz.

Bandırma’da yer alan Balıkesir Arkeoloji Müzesi’nde antik çanak çömlek, heykel ve takılar dahil olmak üzere bölgeden gelen arkeolojik eserleri inceleyebilirsiniz. Balıkesir’in tarihi ve kültürel mirasına ışık tutan bu müzede kültürel bir gezi yapabilirsiniz.

Manyas Gölü yakınında bulunan Kuş Cenneti Millî Parkı’nde kuş gözlemi yapabilir, farklı türdeki kuşları görmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Flamingolar, balıkçıllar ve pelikanlar dahil olmak üzere nadiren rastlanan çeşitli kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin reprodüksiyonu olan Karesi Atatürk Evi’nde tarihe tanıklık edebilirsiniz. Atatürk’ün hayatı ve başarılarıyla ilgili kişisel eşyalar, fotoğraflar ve hatıraları keşfedebilirsiniz.

Ziyaretçilerin termal suların iyileştirici özelliklerinden yararlanabileceği Gönen, kaplıcaları ve termal banyolarıyla ünlü! Termal havuzlarda rahatlayabilir ve canlandırıcı bir deneyim için spa uygulamalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Sütüven Şelalesi’nde bulunan Hasan Boğuldu Göleti’ni, mimari bir harika olan köprüsüyle ve eşsiz tabiatıyla hem gezginler hem de doğa fotoğrafçıları için öne çıkan aktivite önerileri arasında değerlendirebilirsiniz.

Altınoluk yakınlarında yer alan ve antik bir Yunan kenti olan Antandros Antik Kenti’nde Helenistik ve Roma dönemlerine ait kalıntıları keşfedebilirsiniz. Döneme ait antik tiyatroyu, agorayı ve arkeolojik kalıntıları inceleyebilirsiniz.

Balıkesir’de yapılacak aktivite önerileri nelerdir? sorusunda bazı popüler yanıtları sizin için listeledik! Elbette bunların Balıkesir’de yapılabilecek turistik aktivite önerilerinden sadece birkaçı olduğunu söylememizde fayda var. Balıkesir’in zengin mirasını ve güzel manzaralarını keşfetmenin tadını çıkarın!

Balıkesir merkezine ulaşım sağlayabileceğiniz Laguna Thermal Resort & Spa’da konaklayabilir, şehrin kültürel tarihi ve mimarisin keşfederken bir yandan da sağlık turizmi ile şifalanabilirsiniz.

Siz de hemen 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir, müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçerek rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Unutulmaz bir tatil deneyimi için Laguna Thermal Resort & Spa ailesinin bir üyesi olmanın şimdi tam zamanı!

Balıkesir’de Nerede Kalınır?

Balıkesir’i ziyaret etmeye karar verdiyseniz konaklama seçeneklerine göz atmaya başladığınızı tahmin ediyoruz! Bireysel tercihler ve ziyaret amacınıza bağlı şekillenebilecek bu kararınızı ayrıntılı araştırma yaparak nihai sonuca vardırabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle sizin için konaklamada tercih edebileceğiniz bazı seçenekleri sıraladık. Peki Balıkesir’de nerede kalınır?

Balıkesir’de bütçe dostu, orta seviye veya lüks seçenekler dahil olmak üzere bir dizi otel seçeneği bulabilirsiniz. Otelleri rahatlık, sunduğu olanaklar ve profesyonel hizmetler açısından değerlendirebilir, amacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Ailenizle seyahat ediyorsanız tesis içi restoranlar, oda servisi ve konsiyerj hizmetleri gibi olanakları sağlayan otellerde konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Samimi ve bütçe dostu bir konaklama deneyimi tercih ediyorsanız butik oteller sizin için harika bir seçim olabilir. Benzersiz dekorlarıyla öne çıkan bu oteller arasından rahat atmosfer sunan en uygun seçeneği tercih edebilirsiniz.

Açık hava aktivite önerilerinden ve doğadan hoşlanıyorsanız, Balıkesir’de kendi çadırınızı kurabileceğiniz veya karavanınızı park edebileceğiniz alanlar bulabilirsiniz. Böylece hem doğayla iç içe olabilir hem de daha maceralı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Daire, villa veya yazlık gibi kiralık tatil yerleri arasından ihtiyacınıza uygun bir seçim yapabilirsiniz. Evinizden uzakta olsanız da tatilde bile ev deneyimi arayanlardansanız, kiralama seçeneğine yönelebilirsiniz.

Balıkesir’de nerede kalınır? sorusunda sıra termal oteller seçeneğinde! Kaplıcalarıyla ünlü Balıkesir, sağlık turizmi yaparak şifa bulmak isteyenler için birçok termal otel seçeneği sunuyor! Bu otellerin içinde yer alan termal havuzlar, spa tesisleri ve sağlık hizmetlerinden genellikle ücretsiz yararlanabilir; termal suyun rahatlatıcı, gençleştirici ve iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz.

Doğal Şehir Sındırgı’da bulunan Laguna Termal Resort & Spa’da muhteşem doğa manzaraları eşliğinde masaj, spa, termal havuz gibi daha zinde ve sağlıklı hissetmenizi garantileyen hizmetlerin keyfini çıkarabilirsiniz. Geleneksel Türk hamamına ek olarak ıslak ve kuru spa alanlarında hizmet veren Spa merkezinde sauna, buhar odası, tuz havuzu, masaj, çamur ve yosun banyoları gibi vücut ve cilt bakımlarını deneyimleyebilirsiniz.

Hamam hizmetleri ile ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir geleneksel Türk hamamı deneyimi için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Balıkesir’de konaklama yerinizi seçerken bütçeniz, tercih ettiğiniz konum, istediğiniz olanaklar ve yaşamak istediğiniz deneyim türü gibi faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Çevrimiçi rezervasyon platformlarını kontrol edebilir, yorumları okuyabilir ve seçenekleri karşılaştırabilirsiniz. Böylece tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza en uygun konaklama yerini bulabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top