Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Şehrin Kaosundan Uzaklaşmanızı Sağlayacak 5 Destinasyon

İş, okul, trafik… Hepimizin ara sıra şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak istediği bir gerçek! Durum böyle olunca tek başımıza veya ailemizle çıktığımız tatillerde daha sakin yerleri tercih etme isteğimiz artıyor desek pek de abartmış sayılmayız! Dinamik gece hayatından ve kalabalık plajlardan uzak, tatile çıktığımız destinasyonun dinginliğiyle kendi iç huzurumuzu keşfettiğimiz tatillerde dinlenmek şüphesiz hepimizin hakkı! İşte tam da bu nedenle Şehrin Kaosundan Uzaklaşmanızı Sağlayacak 5 Destinasyon başlıklı yazımızda en sakin tatil yerleri nelerdir? sorusunu sizin için cevapladık! Hazırsanız, işte başlıyoruz! Peki en sakin tatil yerleri nelerdir?

Safranbolu

Karadeniz Bölgesi’nin batısında konumlanan ve Karabük’ün en gelişmiş ilçesi diyebileceğimiz 60 bin nüfuslu Safranbolu’da şehrin kaosundan uzak dingin bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.  Tarihi çok eski dönemlere dayanan ve birçok kültüre ev sahipliği yapmış Safranbolu’da 17. Yüzyıl Osmanlı mimarisinin hakim olduğunu belirtelim. Böylece kentsel sit alanı olarak korunan bölgede eski uygarlıkların kalıntılarına şahit olabilir, kaostan uzak sakin bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Özellikle bahar aylarında doğal güzellikleriyle birçok turisti çeken Safranbolu’nun kültürel dokusuna hayran kalabilirsiniz. Bölgenin en popüler noktası Eski Çarşı’yı gezebilir; Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda gezintiye çıkabilirsiniz. Ayrıca Hıdırlık Tepesi’ne çıkabilir, fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz. Şehrin diğer dikkat çekici noktaları arasında sayabileceğimiz Kent Tarihi Müzesi, Güneş Saati, Kaymakamlar Evi, İncekaya Su Kemeri gibi yerleri gezi rotanıza dahil edebilirsiniz.

En az tarihi kadar köklü bir mutfağa sahip Safranbolu’da yöreye özgü zeytinyağlı dilme fasulye, sini çöreği, zerde, un helvası, oklava dolaması ve çingen baklavası gibi yemekleri deneyimleyebilirsiniz.

Akdamar Adası

Van gölü üzerinde konumlanan Akdamar Adası için Doğu Anadolu’nun saklı hazinesi desek pek de abartmış sayılmayız! Konaklamak için herhangi bir tesis bulunmayan ve yalnızca vapur seferleriyle ulaşım sağlanan Akdamar Adası’nın şehrin kaosundan uzak güzelliğini günübirlik gezilerinizde keşfedebilirsiniz.

Epey küçük bir ada olmasına rağmen Akdamar, Urartular gibi en eski uygarlıklardan Osmanlılara kadar pek çok medeniyetin gözdesi olmuştur. 10. yüzyılda bir Ermeni krallığı olan Vaspurakan Hanedanlığı tarafından inşa edilmiş adanın simge yapısı Akdamar Kilisesi’ni ziyaret ederek kültürel bir mirasa şahit olabilirsiniz. Dış cephesi bitki ve hayvan motifleriyle çevrelenmiş, dış kabartmalarında İncil ve Tevrat’tan motiflerin yer aldığı bu kilise için Orta Çağ Ermeni sanatının en güzel örneklerinden biri diyebiliriz.

Adadan ayrılma saatiniz yaklaştığında, Akdamar’ın en güzel haline büründüğünü fark edebilirsiniz! Gün batımı geldiğinde Van Gölü’nün eşsiz manzarasıyla kızıl gökyüzünün hakimiyeti altına giren adada şehrin kaosundan uzak huzur dolu bir geri dönüş yolculuğu yaşayabilirsiniz.

Assos

En sakin tatil yerleri nelerdir? sorusunu cevaplamaya devam edelim! Ege Denizi kıyısında konumlanan Assos, Çanakkale iline bağlı bir ilçe ve aynı zamanda antik kent! Athena Tapınağı başta olmak üzere Antik Yunan dönemine ait kalıntılar, tapınaklar, tiyatro ve surları keşfedebilirsiniz. Yüksek bir tepede konumlanan Assos’ta kendinizi muhteşem deniz manzaraları ve gün batımları ile şehrin kaosundan uzak bir büyülenmeye bırakabilirsiniz.

Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu tatil beldesinde Kadırga Koyu gibi plajlarda rahatlıkla yüzebilirsiniz. Geleneksel balık restoranları ve kafelerde bölgeye özgü lezzetlere ek olarak deniz ürünlerini tadabilir, yemeğin ardından karadut, limon, vişne ve badem aromalı dondurmaları deneyebilirsiniz.

Antik Liman‘ın yukarısında yer alan Behramkale Köyü‘nde gün batımının tadını çıkarabilirsiniz. Burada Köy Kahvesi, Murat Hüdavendigar Cami, Antikacılar & Sanat Atölyesi, Hediyelik Eşya & Antika Dükkanı gibi noktaları keşfe çıkabilirsiniz.

Kaş

Sakin, keyifli, şehrin kaosundan uzak bir tatile açılan kapının anahtarı Kaş’ta diyebiliriz! Şirin bir sahil kasabası şeklinde tanımlayabileceğimiz bu ilçede doğal güzellikleri, berrak mavi suları, tarihi mekanları keşfedebileceğiniz gibi dinginlikten sıkıldığınız noktada canlı atmosferiyle gece hayatının da tadını çıkarabilirsiniz.

Turkuaz rengi suyuyla dünyaca ünlü plajlar arasında sayılan Kaputaş Plajı’nda denize girebilir, Patara ve Akçagerme plajlarını da rotanıza ekleyebilirsiniz. Misafirlerine su sporları imkanı sunan Kaş’ta dilerseniz tüplü dalış deneyimi de yaşayabilirsiniz.

El değmemiş doğasıyla hayran kalmayı garantileyen Kekova’yı Kaş tatil rotanıza ekleyebilirsiniz! Tekne ile ulaşabileceğiniz bu küçük adada sahil boyunca uzanan balık restoranlarında lezzetli deniz ürünlerini deneyebilir, sular altındaki antik kenti keşfe çıkabilirsiniz!

Sındırgı

En sakin tatil yerleri nelerdir? sorusunun yanıtları bunlarla sınırlı değil elbette! Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı şehrin kaosundan uzak tatil rotanıza dahil edebilirsiniz. Özellikle şifalı termal suyuyla tatilini sağlık turizmi çerçevesinde şekillendiren konuklar için biçilmiş kaftan olan bu şirin ilçede yer alan otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Şerif Paşa Meydanı, Güreş Evi, Zindan Kayalıkları, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları keşfedebilir; keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Siz de Doğal Şehir unvanıyla herkesi eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı şehrin kaosundan uzak tatil rezervasyonunuzda tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir tatil için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz!

Laguna Thermal Resort & Spa’da hem rahatlayabileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz bir tatil geçirmenin keyfine varabilir, yazı müjdeleyen yemyeşil doğanın içinde bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top