Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Kayak Tatilinde Tercih Etmeniz Gereken 5 Destinasyon!

Kış mevsiminin soğuk yüzünü göstermesiyle ve sömestir tatilinin yaklaşmasıyla kayak tatili ailelerin radarına çoktan girmiş durumda! Çocuklarıyla dinlendirici olduğu kadar eğlenceli de bir mola vermeyi planlayan ailelerin en popüler tatil seçenekleri arasında yer alan kayak tatili ile yılın ikinci dönemi için tüm enerjinizi toplayabilirsiniz! İşte tam da bu nedenle Kayak Tatilinde Tercih Etmeniz Gereken 5 Destinasyon! başlıklı rehber niteliğindeki yazımızda kayak tatilinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? ve kayak tatilinde nereye gidilir? sorularını sizin için cevapladık! Hazırsanız, başlıyoruz!

Kayak Tatilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kayak tatili planlamak da en az tatil yapmak kadar heyecan verici ve keyifli bir deneyim desek pek de abartmış sayılmayız! Siz de bazı püf noktalara dikkat ederek unutulmaz bir kayak gezisi organize edebilir, günlerinizi hiçbir sorun yaşamadan geçirebilirsiniz. Peki kayak tatilinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Planlamanıza ilk olarak tatilinizi geçirmek isteyebileceğiniz noktaları araştırarak ve ardından listeleyerek başlayabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle popüler kayak destinasyonlarını radarınıza alabilirsiniz. Hava koşulları, tesis konumu ve genel olanaklar gibi faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kendi seviyenizi ve ailenizdeki diğer bireylerin kayak yeteneklerini destinasyon seçerken dikkate alabilirsiniz. İster başlangıç düzeyinde, orta düzeyde veya ileri düzeyde kayak seviyesine sahip olun, beceri seviyenize uygun bir tatil yeri arayabilirsiniz. Hiçbir eğitiminiz yoksa kayak okullarında ders alabilir, size ve ailenize uygun ekipman kiralayabilirsiniz.

Sömestir zamanı en yoğun dönemlerden biri şüphesiz! İşte tam da bu nedenle rezervasyonunuzu önceden yaptırabilir, tatilinizi garantiye alabilirsiniz. Kayak tesislerinin oluşturduğu ve ekipman kiralamaya ek dersleri de içerebilen paket fırsatlarını kontrol edebilirsiniz.

Ulaşım alternatiflerinizi planlamaya dikkat edebilirsiniz. Seçtiğiniz kayak tesisine arabayla mı, uçakla mı yoksa diğer ulaşım yöntemleriyle mi seyahat edeceğinize önceden karar verebilirsiniz. Böylece kayak tesisinin havaalanına veya varış noktanıza yakınlığını göz önünde bulundurabilirsiniz. Uçakla seyahat edecekseniz, indirimlerden yararlanmak için biletinizi erken almaya özen gösterebilirsiniz.

Kayak tatilinde birçok ekipmana ihtiyaç duyacağınızı belirtelim. Kayak ve kayak batonu gibi olmazsa olmaz ekipmanların yanında kayak botu, kask, kar maskesi, kayak gözlüğü ve kayak eldiveni gibi aksesuarları da listenize ekleyebilirsiniz. Bu malzemeleri ister tesis içerisindeki veya yakınındaki mağazalardan isterseniz de tatile çıkmadan hazır ederek yanınızda getirebilirsiniz.

Kayak tatilinin en büyük eğlencelerinden biri de teleferik ile bulunduğunuz konumu kuşbakışı izleme keyfi desek pek de abartmış sayılmayız. Ancak birçok kişinin favorisi diyebileceğimiz bu aktiviteye talebin de epey fazla olduğunu söyleyelim! Biletlerinizi önceden alabilir, böylece hem paradan hem de tesisteki uzun kuyruklarda beklemenin önüne geçerek zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Kayak tatilinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorusunun yanıtları sadece bunlarla bitmiyor elbette! Daha önce hiç kayak deneyiminiz yoksa ders almayı düşünebilirsiniz. Başlangıç seviyesi derslerine katılarak kayak tatilinizde size yetecek becerilerinizi geliştirebilir, konaklama sürenize bağlı olarak beceri seviyenizi artırabilirsiniz.

Soğuk bir kış tatiline çıktığınızı göz önünde bulundurursak, kalın kıyafetlerinizi önceden ayarlamaya dikkat edebilirsiniz. Su geçirmez mont ve botlar, eldivenler, gözlükler ve her ihtimale karşın güneş kremleri! Katmanlar halinde giyinebilir, değişen hava koşullarına uyum sağlayabilirsiniz.

Kayak tatiline çıkmanız günlerinizin yalnızca kayak ile sınırlandığı anlamına gelmiyor elbette! Tatilinizden aldığınız verimi artırmak için kayak dışı aktiviteleri planlayabilir, zamanınızı organize edebilirsiniz. Kayak yapmadığınız günlerde tesis çevresindeki doğal alanlarda yürüyüş yapabilir veya tesis içerisindeki SPA merkezlerini kullanabilirsiniz.

Kayak tatiline çıkmadan önce sigorta yaptırabilirsiniz. Böylece öngörülemeyen durumlar nedeniyle olası yaralanmalar veya seyahat iptalleri sonucunda haklarınızı koruyabilir, kendinizi ve ailenizi güvenceye alabilirsiniz.

Siz de Doğal Şehir unvanıyla gelenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı sömestir kış tatilinizde tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir kış tatili için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz!

Laguna Thermal Resort & Spa’da hem rahatlayabileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz bir kış tatili geçirmenin keyfine varabilir, huzur dolu bir tatile adım atabilirsiniz.

Kayak Tatilinde Nereye Gidilir?

Ülkemiz kayak tatili denildiğinde sunduğu alternatiflerle hem yurtiçi hem de yurt dışındaki turistlerin favorileri arasında! Hem yeni başlayanlar hem de profesyonel seviyedeki kayakçılara hitap eden çeşitli kayak merkezleri içerisinden dilediğiniz seçimi yapabilir, rüya gibi bir tatile merhaba diyebilirsiniz. Peki kayak tatilinde nereye gidilir?

Uludağ, Bursa

Öncelikle kayak konusunda başı çeken destinasyonlardan biriyle başlayalım! Evet Uludağ’dan bahsediyoruz! Neredeyse 2500 metre yükseklikte bulunan Uludağ’daki 11 kayak pisti arasından seviyenize uygun pisti kullanabilir, dilerseniz derslere katılım sağlayabilirsiniz. Derslere ek olarak snowboard veya alpin gibi çeşitli teknikleri öğrenebilir, özel yapım pistlerin tadını Uludağ’da çıkarabilirsiniz. Aralık ve nisan ayları arasındaki süreçte en güzel halini yakalayabileceğiniz Uludağ’da kış masalı tadındaki bir sömestir geçirebilirsiniz.

Palandöken, Erzurum

2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmasıyla ünü ülke sınırlarını aşan Palandöken 3200 metreye varan bir yüksekliğe sahip. Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri diyebileceğimiz     Palandöken, hem amatör hem de profesyonel kayakçılara yönelik 22 adet kayak pistini kullanıma sunuyor. Siz de tatilinizi Palandöken’de planlayarak kayak sezonunun tadını çıkarabilirsiniz!

Kartalkaya, Bolu

Köroğlu Dağları üzerinde, 1850-2220 metre arası bir yükseklikte konumlanan Kartalkaya’da benzersiz bir tatile adım atabilirsiniz. En çok turisti aralık ve mart ayları arasında çeken Kartalkaya’da profesyonel snowboard yapabileceğiniz gibi eğitim alarak kendinizi geliştirme şansı da yakalayabilirsiniz.

Erciyes, Kayseri

Kayseri’nin merkezine 25 km uzaklıkta yer alan Erciyes’in 2400 metreye yakın bir yükseklikte olduğunu belirtelim! Hizmet süresi kasım ve mayıs aylarıyla sınırlı Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan birçok otel seçeneğini değerlendirebilir, size ve ailenize uygun bir tesiste konaklayabilirsiniz. 32 kayak pistine sahip bölgede seviyenize uygun seçimler yapabilirsiniz. Suni karlama yapılmasıyla kar seviyesinin hiç azalmadığı Erciyes’te kayak sporuna ek olarak kar uçurtması ve kar voleybolu gibi etkinliklere de katılabilirsiniz.

Davraz, Isparta

Davraz Dağı’nda konumlanan ve 2635 metreye varan yüksekliğiyle gökyüzüne ulaşan Davraz’da bembeyaz bir tatile merhaba diyebilirsiniz. 12 adet kayak pistine sahip bölgede, seviyenize uygun pistleri kullanabilirsiniz. Eşsiz Eğirdir Gölü manzarasının çevrelediği bu pistlerde çam ağaçlarının görüntüsüyle büyülenebilirsiniz. Kayak sezonu aralık ve mayıs ayları arasında olan Davraz’da aileniz için unutulmaz bir sömestir tatili planlayabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top