Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Aralık Ayında Balayına Gidebileceğiniz 5 Destinasyon!

Karlı havaların yarattığı romantik atmosferi kim sevmez ki… Siz de aralık ayı balayında farklı destinasyonlara seyahat edebilir, peri masallarını andıran bir molaya çıkabilirsiniz. Özellikle yoğun düğün telaşını geride bırakmak isteyen çiftler için huzurlu ve yenileyici karlı havasıyla biçilmiş kaftan olan lokasyonlarda tatil planlayabilir, evliliğinizin ilk günlerinde büyüleyici romantik deneyimler yaşayabilirsiniz. İşte tam da bu nedenle Aralık Ayında Balayına Gidebileceğiniz 5 Destinasyon! başlıklı yazımızdagöz atabileceğiniz alternatifleri sizin için sıraladık! Peki aralık ayında balayına nereye gidilir?

Göl Kıyısında Bir Cennet: Abant

İlk olarak kış aylarında karlarla kaplı görüntüsüyle cenneti andıran Abant ile başlayalım! Göl kıyısında konumlanmış bir huzur durağı diyebileceğimiz Abant’ta partneriniz ile birlikte birleştirdiğiniz yeni hayatınızın ilk tatilini unutulmaz kılabilirsiniz.

Dilerseniz göl kıyısındaki lüks veya ekonomik otellerde konaklayabilir ya da ormanın içindeki bungalovlarda içinizi ısıtan bir balayı deneyimi yaşayabilirsiniz. Akşam yemeklerinizi dağ manzarası eşliğinde yiyebilir, ardından kar yağarken el ele doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Hatta sırt çantanıza günlük ihtiyaçlarınızı alabilir, uzun yürüyüşlerinizde doğa manzaralarının tadını saatlerce çıkararak fotoğraf makinenizle harika kareler yakalayabilirsiniz.

Partnerinizle spor aktivitelerine ilgi duyuyorsanız at binilebilen tesislerde konaklamayı tercih edebilir, romantizmi maceraperest ruhunuzla birleştirebilirsiniz. Restoranlarda servis edilen gölden taze tutulmuş alabalık gibi lezzetleri deneyebilir, aralık ayı balayında lezzet deneyiminize yeni bir boyut ekleyebilirsiniz. Kış yürüyüşlerinizi köy pazarını gezerek tamamlayabilir, bölgenin yerlileriyle sosyalleşebileceğiniz gibi organik ürünler ve hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Balayı romantizmini konakladığınız otelin olanaklarına göre artırabilirsiniz. Abant’taki çoğu otelde bulunan sauna ve havuz imkanlarını kullanabilir, balayı süitinde kalıyorsanız jakuziden faydalanabilirsiniz. Aralık ayı balayında yoğun talep gören Abant için elinizi çabuk tutabilir, rezervasyonunuzu önceden yaptırabilirsiniz.

Sportif Çiftlere Özel: Palandöken

Yılın neredeyse yarısını karlar altında geçiren Palandöken de aralık ayında balayı yapmak isteyen çiftler için en popüler destinasyonların başında geliyor! Kasım ayından mayıs ayına dek kış sporu tutkunu çiftler için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz Palandöken’de romantik olduğu kadar sportif bir balayına merhaba diyebilirsiniz.

22 adet kayak pistinin bulunduğu Palandöken’de kendi seviyenize uygun bir tercih yapabilir, dilerseniz partnerinizle birlikte derslere katılabilirsiniz. Slalom veya snowboard deneyiminiz varsa 28 kilometre uzunluğundaki olimpik pisti kullanabileceğinizi de belirtelim!

Palandöken’de yer alan birçok otelde bulunan termal su olanakları ve SPA hizmetlerinden faydalanabilir, çift masajı yatırarak beraber rahatlamanın tadını çıkarabilirsiniz. Dağ manzarasına karşı iştah açıcı bir kahvaltının ardından Palandöken’i keşfe çıkabilirsiniz.

Palandöken, her ne kadar kayakseverler için biçilmiş bir kaftan olsa da yapılacaklar yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Aralık ayı balayınızı kültürel dokunuşlarla renklendirmeyi planlıyorsanız Yakutiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Aziziye Tabyası, Atatürk Müzesi ve Tortum Şelalesi ziyaret edebileceğiniz destinasyonlar arasında!

Bir Orta Çağ Diyarı: Brugge (Brüj)

Aralık ayında balayına nereye gidilir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil!Belçika’nın en çok ziyaret edilen ve Kuzey’in Venedik’i unvanını sonuna kadar hak eden şehri Brugge, aralık ayı balayına çıkan çiftlerin popüler destinasyonlarından biri! Orta çağ mimarisini koruyan bu gotik şehirde aralık ayı romantizmine yakışır şekilde kanal turlarına katılabilir, bir masal diyarı diyebileceğimiz Brugge’de kendinizi masal kahramanları gibi hissedebilirsiniz.

Kış ayları sert geçen Brugge’de kışlık kıyafetlerinizi giyerek romantik bir şehir keşfine çıkabilirsiniz. Grote Markt adıyla bilinen tarihi meydanında at arabaları ve faytonlar görebileceğiniz bu fantastik bölgede yer alan birçok müze ve kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

Meydana 15 dakikalık mesafede yer alan ve Türkçe’de Aşk Gölü anlamına gelen Minnewater Gölü’ne yürüyebilir, burada piknik yapabilirsiniz. The Belfry Tower, Church of Our Lady, Concertgebouw, Aziz Salvador Katedrali gibi pek çok yapıyı gezi rotanıza dahil ederek keyifli olduğu kadar kültürel bir balayı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Zengin Belçika mutfağını sokaklarına taşıyan Brugge’de haşlanmış midye, gram veya kiloyla satılan çikolatalar, iki kere kızartılmasıyla çıtır çıtır olan patatesler, onlarca çeşide sahip waffle lezzetlerini deneyebilirsiniz. Frietmuseum adıyla bilinen Çikolata, Patates Kızartması ve Bira Müzesi’ni ziyaret edebilir, bu eşsiz lezzetler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Eğlencenin Kalbi: Amsterdam

Avrupa’da aralık ayında balayı için en ekonomik seçenekler arasında bulunan Amsterdam’da romantik bir tatile merhaba diyebilir, 24 saat yaşayan bu şehirde yapacak birçok etkinlik bulabilirsiniz.

En soğuk zamanları kış aylarına denk gelen Amsterdam’ın çok yağış alan bir bölgede konumlandığını belirtelim! İşte tam da bu nedenle aralık ayı balayında yanınıza şemsiye almayı ihmal etmeyebilir, ani kar yağışlarına karşı da hazırlıklı olabilirsiniz.

Romantizmi doruklarda yaşayabileceğiniz bir akşam yemeği için kanal evlerinde yer alan restoranları tercih edebilirsiniz. Yoğun bir çorba olan Erwtensoep, pudra şekeriyle servis edilen Oliebollen, özel soslu Morina balığı, yemeğin yanında garnitür niyetine tüketilen mash pot ve tabii ki şehrin sembol lezzeti diyebileceğimiz Stroopwafel gibi yiyecekler balayı menünüz için biçilmiş kaftan desek pek de abartmış sayılmayız!

Şehir merkezinde konaklamak ve zamanınızı eğlencenin kalbinde geçirmeyi planlıyorsanız Dam Meydanı, Spui ya da Leidseplein bölgelerinde kalabilirsiniz. Böylece gezip görülecek yerlere yürüme mesafesinde ulaşabilir ve tatilinizi verimli geçirebilirsiniz. Rijksmuseum, Van Gogh Müzesi, Anne Frank House, Begijnhof, Begijnhof ve Vondelpark gibi sembol noktaları ziyaret edebilirsiniz.

Termal Romantizm: Sındırgı

Aralık ayında balayına nereye Gidilir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla bitmiyor elbette! Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı aralık ayı balayı rotanız olarak belirleyebilirsiniz.

Şifalı termal suyu ile özellikle balayına çıkan çiftler için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz Sındırgı’da, partnerinizle başladığınız yeni hayatınıza tamamen arınmış şekilde adım atabilirsiniz. Termal otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilir, çift masajı yaptırabilirsiniz.

Şerif Paşa Meydanı, Güreş Evi, Zindan Kayalıkları, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları partnerinizle romantik bir geziye çıkarak keşfedebilir; keyifli bir balayına merhaba diyebilirsiniz.

Siz de Doğal Şehir unvanıyla çiftleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı aralık ayı balayınızda tercih edebilirsiniz. Unutulmaz bir aralık ayı balayı için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz!

Laguna Thermal Resort & Spa’da hem rahatlayabileceğiniz hem de yenilenebileceğiniz bir balayı geçirmenin keyfine varabilir, hayatınızı birleştirmenin heyecanını yaşadığınız partnerinizle aşk dolu bir tatile adım atabilirsiniz.

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, tüm hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top