Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Ağustos Ayında Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Tatil Rotası

Yazın son demlerini yaşayacağımız ağustos ayı sonunda geldi çattı! Ağustos için sonbaharın omuzlarımıza yüklediği sorumlulukların ağırlığıyla yoğun çalışma temposuna dönmeden önce yazın coşkusunu, cıvıl cıvıl ve hareketli havasını yaşayabildiğimiz köprüden önce son çıkış desek pek de abartmış sayılmayız. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak için bu son fırsatı ve vaktinizi iyi değerlendirebilmeniz adına ağustos Ayında Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Tatil Rotası başlığı altında ağustos ayı için tatil fikirleri nelerdir?, ağustos ayında nereye gidilir?, ağustos ayında nerede kalınır? sorularını sizin için cevapladık! Hazırsanız, başlayalım!

Ağustos Ayı İçin Tatil Fikirleri Nelerdir?

Yaz mevsiminin son ayı olmasına rağmen sıcaklığı en yoğun hissettiğimiz günlerin ağustosta yaşandığı bir gerçek! İşte tam da bu nedenle siz de tatilinizi şimdi planlayabilir, kavurucu sıcaklara tatil serinliği ile meydan okuyabilirsiniz! Peki ağustos ayı için tatil fikirleri nelerdir?

Ağustos ayı plaj tatili için mükemmel bir zaman şüphesiz! Antalya, Bodrum, Marmaris ve Alanya gibi şehirlerde konumlanan çok sayıda muhteşem sahil beldesi arasından seçim yapabilir; güneşlenmenin, yüzmenin, su sporlarının ve hareketli gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.

Her ne kadar yaz mevsimi deniz, kum ve güneş ile özdeşleşmiş olsa da tatile kültürel keşif yapabileceğiniz rotaları ekleyebilirsiniz. İstanbul’da Ayasofya ve Sultanahmet Camii gibi şehrin göz bebeği yapıları ziyaret edebilir, ülkemizin tarihini ve kültürünü keşfedebilirsiniz. Antik kentler bakımından zengin ülkemizin her noktasında iyi korunmuş kalıntıları keşfedebilirsiniz. İzmir’de Efes ve Pergamon, Balıkesir’de Antandros ve Antalya’da Aspendos ve Olympos gibi antik şehirleri ziyaret edebilirsiniz.

Bu yaz hiç deneyimlemediğiniz bir şey yapmaya niyetliyseniz, Kapadokya Balon Turu sizin için biçilmiş kaftan olabilir! Kapadokya’nın nefes kesen manzaralarını kuşbakışı deneyimleyebilir, Eşsiz kaya oluşumları ve vadiler üzerinde süzülebilirsiniz. Özellikle sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşunu izleyebilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tekne veya yat kiralamaya ne dersiniz? Akdeniz veya Ege kıyılarında Mavi Yolculuk turlarına çıkabilir, tabiat harikası yerlere yelken açabilirsiniz. Berrak sularda yüzebilir ve saklı kalmış koylarda güneşlenebilirsiniz.

Ağustos ayınızı sağlık turizmi ile geçirme isteği içerisindeyseniz, ülkemizin şifa kaynağı kaplıcalarında ve spa merkezlerinde bir tatil planlayabilirsiniz. Balıkesir, Pamukkale veya Afyonkarahisar gibi şehirlerde rahatlatıcı banyolar, masajlar ve bütüncül terapilerle hem vücudunuzu hem de ruhunuzu şımartabilirsiniz.

Bunaltıcı sıcaklara karşı önleminizi dağ maceralarına atılarak alabilirsiniz! Açık hava aktivitelerinden hoşlanıyorsanız Toroslar veya Kaçkar Dağları’na gidebilir, büyüleyici manzaralar ile çevrili köylerde yürüyüş, trekking ve dağ tırmanışı gerçekleştirebilirsiniz.

Gözüm doyduğu kadar karnım da doysun diyenlerdenseniz, Türk mutfağının leziz yemeklerini deneyimlediğiniz bir tura çıkabilirsiniz. Doğudan batıya her şehirde benzersiz yemekleri bulabileceğiniz tatilinizde yerel pazarları keşfedebilir, aşçılık dersleri alabilir ve kebap, meze ve baklava gibi lezzetli yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz gibi nasıl yapılacağını da öğrenebilirsiniz.

Ağustos ayı için tatil fikirleri nelerdir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Özellikle yaz aylarında ülkemizde birçok kültürel festivalin düzenlendiği bir gerçek! Hobileriniz ister müzik ister sinema veya yemek olsun, size uygun bir festivalde hem eğlencenin tadını çıkarabilir hem de sizinle ortak zevkleri paylaşan kişilerle sosyalleşebilirsiniz.

Siz de şimdi ailenizle benzersiz bir ağustos ayı tatil deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Bütçenize uygun kiralayabileceğiniz veya satın alabileceğiniz daire ve villalarımızda konforlu ve huzurlu bir tatile merhaba diyebilir, otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza mutluluk katın!

Ağustos Ayında Nereye Gidilir?

Ağustos ayında yapılacak bir sürü etkinlik olduğu gibi gidilebilecek çeşitli destinasyonlar da bulunuyor elbette! Turizm açısından keşfedilecek sayısız rota sunan ülkemizde siz de yaz mevsiminin son ayını verimli geçirebilir, tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz! Peki ağustos ayında nereye gidilir?

  • Kabak Koyu

İlk olarak Kabak Koyu ile başlayalım! Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kabak Koyu’nda doğal güzelliklere ve temiz havaya doyabilirsiniz. Yaklaşık 25 gün sürmesiyle dünyanın en uzun parkurlarından biri olan Likya Yolu’na ev sahipliği yapan Kabak Koyu’nu hareket etmeyi seven ve trekking aşığı bir tatilciyseniz hemen radarınıza alabilirsiniz. Ayrıca konaklamak için çeşitli kamp alanlarını ve bungalovları tercih ederek doğayla iç içe bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca Fethiye’nın merkezine yaklaşık 20-25 km mesafede yer aldığından Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’ne kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Alaçatı

Yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerle dolup taşan Alaçatı için Türkiye’nin en popüler tatil rotalarından biri desek pek de abartmış sayılmayız. İzmir’in Çeşme ilçesinde konumlanan bu turistik beldede özellikle rüzgar sörfü gibi sporların tadını çıkarabilir, tarihi taş evleri ve şirin sokakları keşfedebilir, şirin butik otellerde konaklarken hareketli gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Estetik açıdan Yunan adalarını andıran Alaçatı’nın beyaz badanalı taş evleri ile tatil albümleriniz için harika fotoğraflara imza atabilirsiniz.

  • Marmaris

Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Marmaris doğal güzellikleri, plajları, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile meşhur destinasyonlardan bir tanesi! Yemyeşil tepeler üzerinde yer alan zeytinliklerle çevrili olan Marmaris’te seyir zevkine doyabileceğiniz gibi Marmaris Kalesi, Marmaris Limanı ve Marmaris Barlar Sokağı gibi önemli noktaları da keşfedebillirsiniz. İlçenin yakınlarında bulunan Dalyan’daki antik kent Kaunos, İçmeler Plajı ve Datça Yarımadası gibi yerleri tatil rotanıza dahil edebilirsiniz.

  • Cunda

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada olan Cunda’da gününüzü tarihi taş evler ve güneş rengi plajlarda geçirebilir, rahatlatıcı atmosferde deniz ürünlerinin tadını çıkarırken kültürel zenginlikler ile büyülenebilirsiniz. Su sporları ve yelken gibi etkinlikler yapabileceğiniz bu şirin adada, berrak denize hayran kalabilirsiniz. Taş sokakları, Rum dönemine ait evleri ve tarihi kiliseleri ile tanınan Cunda’da yerel mimariye özgü detayları keşfederken harika fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.

  • Assos

Ağustos ayında nereye gidilir? sorusunda şimdi sıra Assos’ta! Ege Denizi kıyısında konumlanan Assos Çanakkale iline bağlı bir ilçe ve aynı zamanda antik kent! Athena Tapınağı başta olmak üzere Antik Yunan dönemine ait kalıntılar, tapınaklar, tiyatro ve surları keşfedebilirsiniz. Yüksek bir tepede konumlanan Assos’ta kendinizi muhteşem deniz manzaraları ve gün batımları ile büyülenmeye bırakabilirsiniz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu tatil beldesinde Kadırga Koyu gibi plajlarda rahatlıkla yüzebilirsiniz. Geleneksel balık restoranları ve kafelerde bölgeye özgü lezzetlere ek olarak deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Ağustos Ayında Nerede Kalınır?

Ağustos ayında ne yapmak istediğinize karar verdiyseniz sırada şimdi nerede kalacağınızı belirlemek var! Farklı taleplere ve bütçelere uygun çok çeşitli konaklama seçenekleri arasından sizin için en uygun yere bazı noktalara dikkat ederek karar verebilirsiniz. İşte tam da bu nedenle bazı popüler konaklama seçeneklerini sizin için sıraladık! Peki ağustos ayında nerede kalınır?

Bir plaj tatili yapma arzusundaysanız Antalya, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi popüler tatil yerlerinde kalmayı düşünebilirsiniz. Lüks tatil köylerinden her şey dahil otellere veya uygun fiyatlı pansiyonlara kadar herkese hitap eden konaklama birimleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

İstanbul, Nevşehir ve Edirne gibi zengin kültürel yapılarıyla meşhur şehirlerde butik oteller, pansiyonlar ve lüks konaklama yerlerinin bir karışımını bulabilirsiniz. Tarihi alanların merkezinde veya yakınında kalabilir, ziyaret etmek istediğiniz simgesel yapılara kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Hem huzur hem de eğlence vaadini karşılayan Akdeniz ve Ege kıyıları boyunca rahat atmosfer sunan çok sayıda şirin sahil köyü bulabilirsiniz. Kaş, Kalkan ve Alaçatı gibi popüler bölgelerde butik oteller ve şirin pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Daha önce hiç mağara otelinde kalmış mıydınız? Rotanızı Kapadokya’ya çevirdiyseniz mağara otelde konaklayarak tatil deneyiminizde fark yaratabilirsiniz. Bölgeye özel kaya oluşumlarının içine inşa edilmiş bu yerlerde unutulmaz bir tatile imza atabilirsiniz.

Özellikle Muğla ve Antalya’da sıklıkla rastlanan denize sıfır bungalovlarda konaklayarak sabahları gözlerinizi mavi ve yeşilin muhteşem uyumuna açabilir, doğayla iç içe bir deneyimi maksimum seviyede yaşama şansını yakalayabilirsiniz.

Ağustos ayında nerede kalınır? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Tatilde rahatlamak ve zindelik arıyorsanız spa tesislerini radarınıza alabilirsiniz. Balıkesir ve Pamukkale gibi doğal kaplıcaların bulunduğu bölgelerde kalmayı düşünebilir, yenileyici tedaviler sunan hizmetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Hatırlatma!

Konaklama yeri seçerken bütçeniz, tercih ettiğiniz olanaklar, konum ve sahip olmak istediğiniz deneyim türü gibi faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Özellikle Ağustos ayınının yaz sezonunda en yoğun aylardan biri olduğunu göz önünde bulundurursak, popüler turistik bölgelerde önceden rezervasyon yaptırdığınızdan emin olabilirsiniz.

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir yaz için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top