Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Otel Spor Salonları ile Hareketli 2023 Tatil İmkanı

Otellerde bulunan spor salonlarının işletmenin büyüklüğüne, kalitesine ve konumuna göre farklılık gösterdiği bir gerçek! Sunulan olanakların seviyesi değişken olsa da ortak amaç misafirlerin hareket alanını genişletmek desek pek de abartmış sayılmayız. Tatildeyken bile spor rutininden vazgeçemeyenlerdenseniz Otel Spor Salonları ile Hareketli 2023 Tatil İmkanı başlıklı yazımızı sizin için hazırladık! Peki otel spor salonu olanakları nelerdir?

Kalp Kaslarınızı Çalıştırın!

Koşu bantları, sabit bisikletler, eliptik makineler ve stepper’ları yaygın şekilde spor salonlarında bulunduran otellerde kalbinizi güçlendirebilir, sağlıklı yaşama merhaba diyebilirsiniz. Cardio egzersizleri yapabilir, hızla kalori yakabilirsiniz.

Güçlenin!

Dambıl ve halter gibi ağırlık seviyesini ayarlayabileceğiniz ekipmanlar ile kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Vücut geliştirmeye ilgiliyseniz, spor rutininize tam gaz devam edebilmenin keyfini çıkarabilirsiniz!

Egzersizden Tam Verim Alın!

Direnç bandı gibi aksesuarlar ile yaptığınız egzersizin zorluğunu artırabilir, böylece daha fazla kalori harcayabilirsiniz. Konakladığınız otelin spor salonunda direnç ekipmanları bulunuyorsa rutininize bu ekipmanları ekleyebilir, ekstra ter atabilirsiniz.

Yoga ile Esneyin!

Bazı otel spor salonlarında yoga, pilates ve esneme egzersizleri için ayrılmış alanlara rastlayabilirsiniz. Konakladığınız süre bir hafta bile olsa, düzenli yoga veya pilates ile vücudunuzdaki hızlı değişimlere şaşırabilir, kendinizi ve çevrenizi bir kez daha büyüleyebilirsiniz!

Fitness Derslerine Katılın!

Daha büyük otellerde veya lüks tatil köylerinde yoga, aerobik veya spinning gibi grup fitness derslerine katılabilirsiniz. Bu derslerde hem sosyalleşebilir hem de spor rutininizi eğlenceyle bir araya getirebilirsiniz.

Özel Eğitmenler ile Çalışın!

Grup dersleri veya yalnız çalışmak benlik değil diyorsanız bazı üst düzey lüks otellerde, birebir çalışabileceğiniz fitness eğitmenleri ile günlük sporunuzu tamamlayabilirsiniz. Ancak tüm zamanını size ayıran kişisel antrenörünüzün genellikle ek bir ücrete tabi olabileceğini unutmayın!

Duş ile Ferahlayın!

Birçok otel spor salonunda, antrenmandan sonra tamamen yenilenmiş ve rahatlamış hissedebilmeniz için duşları kullanabilirsiniz. Odanıza çıkmadan hem sporun yorgunluğunu atabilir hem de ferahlayabilirsiniz.

Su Her An Sizinle!

Spor sırasında sıvı alımının önemini bilmeyen yok! Salonun içinde veya dışında yer alan sebillerden su ihtiyacınızı karşılayabilir, susuzluktan kaynaklanabilecek herhangi bir sağlık sorununun önüne geçebilirsiniz.

7/24 Sporun Tadını Çıkarın!

Günün 24 saati hizmet veren bazı otel spor salonlarında rutininize devam edebilirisiniz. İster gece ister gündüz spor yapmayı seviyor olun, egzersizlerinin saatini belirleyen siz olabilirsiniz!

Otel spor salonu olanakları nelerdir? sorusunu cevaplamaya ufak bir hatırlatmayla devam edelim! Belirli fitness gereksinimleriniz veya tercihleriniz varsa, konaklama yapmadan önce ihtiyaçlarınızı karşılayabileceklerinden emin olmak için otelle veya otel spor salonu ile görüşme sağlayabilirsiniz. Ek olarak, otelin spor salonu olanakları hakkında internet sitesinden veya müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz.

Siz de benzersiz bir otel spor salonu deneyimi için şimdi Üye Hizmetleri Formu üzerinden rezervasyon oluşturabilir, yazın aktivite dozunu artırabilirsiniz! Hemen Laguna Thermal Resort & Spa’nın üyesi olun, sağlıklı ve keyifli bir yaşama ilk adımlarınızı bizimle atın!

Otel Spor Salonunda Yapılacak Hareketler Nelerdir?

Spor salonunda kondisyonunuzu, gücünüzü ve genel sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz birçok egzersiz ve aktivite var desek pek de abartmış sayılmayız! İşte tam da bu nedenle otel spor salonunda yapabileceğiniz bazı hareketleri sizin için sıraladık. Peki otel spor salonunda yapılacak hareketler nelerdir?

İlk olarak kalp dostu egzersizler ile başlayalım! Koşu bandı, sabit veya eliptik bisiklet gibi aletler ile kalp sağlığınızı artırabilirsiniz. Koşu bandında yürüyebilir veya koşabilir, sabit bisiklette alt vücudunuzu çalıştırabilir, eliptik bisiklette ise düşük tempoda tüm vüdunuzu çalıştırabilirsiniz.

Ayarlanabilir ağırlıklar ile çalıştırmayı hedeflediğiniz kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Dambıl veya halter kullanabilir veya kondisyon çalışma istasyonları ile egzersizin temposunu maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

Ağırlıklar ile çalışmayı sevmiyorsanız kendi vücut ağırlığınızı kullanabilirsiniz. Şınav, mekik veya plank gibi egzersizler ile verimli bir egzersizin keyfini yaşayabilirsiniz.

Sosyalleşirken ter atmaya ne dersiniz? Eğitmenler tarafından yönetilen rehberli antrenmanlara katılabilir; aerobik, spinning, yoga, pilates, zumba veya HIIT gibi grup fitness derslerine katılabilirsiniz.

Esneme odaklı bir egzersiz yapmak istiyorum diyorsanız hareket aralığını geliştirmek için açma-germe hareketlerini rutininize dahil edebilir, bunun içinse yoga derslerine katılmayı düşünebilirsiniz.

Kick boks veya dövüş sanatları dersleri sunan bir otel spor salonundaysanız eğlenceli ve zorlu bir antrenman için bu sınıflara katılabilirsiniz. Böylece vücudunuzu hem ruhsal hem de fiziksel olarak rahatlatabilirsiniz.

Otel spor salonunda yapılacak hareketler nelerdir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette!Birçok otel spor salonunun havuza sahip olduğunu belirtelim. Yüzme ile kollar, omuzlar, sırt ve karın bölgenizi yüksek seviyede çalıştırabilir, sporun tüm vücudunuza etki etmesini sağlayabilirsiniz.

Laguna Thermal Resort & Spa’nın muhteşem doğasını ve otel olanaklarını keşfetmek için Laguna Thermal Instagram hesabını incelemeyi unutmayın!

Siz de benzersiz bir tatil ve havuz deneyimi için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir, müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, açık ve kapalı havuz hizmetlerimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Otel Spor Salonuna Ne Götürülür?

Otel spor salonunu kullanırken, güvenli ve etkili bir egzersiz yaptığınızdan emin olmak için doğru malzemeleri yanınızda bulundurmanız büyük önem taşıyor. Peki otel spor salonuna ne götürülür?

Öncelikle doğru egzersiz kıyafetlerinin mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekenler arasında olduğunu söyleyelim! Şort, tozluk, tişört veya atlet gibi egzersiz yapmaya uygun ve rahat olduğu kadar nem tutmayan giysiler giymeye özen gösterebilirsiniz.

Egzersiz süresince ayaklarınızın rahat etmesi spordan verim almanın temel kuralı şüphesiz! Spora uygun koşu ayakkabıları ile ayaklarınıza gerekli rahatlığı ve desteği sağlayabilir, hareket alanınızı dilediğinizce genişletebilirsiniz!

Egzersiz sırasında susuz kalmamanız spor rutininizi verimli tamamlamanız açısından oldukça önemli! İçeceğiniz suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk saklamanıza yarayan özel mataralardan edinebilir, böylece otel spor salonunda sürekli su doldurma derdinizi ortadan kaldırarak aralıksız hareket etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Birçok otel spor salonunda size verilen havluları kullanabilirsiniz. Ancak özellikle belirli bir türü veya bedeni tercih ediyorsanız, kendi havlunuzu getirebilir, antrenman boyunca konforunuzu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Spor sonrasında duş alacağınızı göz önünde bulundurduğumuzda seyahat boy duş jeli, şampuan ve saç kremi gibi hijyen malzemelerine ek olarak duş havlunuzu da yanınızda getirebilirsiniz.


Kişisel eşyalarınızı güvenle saklamak amacıyla dolap kilidinizi spor çantanıza eklemeyi ihmal etmeyin! Böylece telefon ve cüzdan gibi özel eşyalarınızın çalınmasının önüne geçebilir, vücudunuzu çalıştırırken aklınızın rahat etmesini sağlayabilirsiniz.

Belirli egzersiz rutinleriniz veya tercihleriniz varsa kendi direnç bantlarınızı, yoga matınızı veya taşınabilir ve kullanımı kolay diğer egzersiz aksesuarlarınızı getirmeyi düşünebilirsiniz.

Ağırlık kaldırırken ellerinizi korumak için eldiven kullanmayı tercih ediyorsanız yanınıza bir çift spor eldiveni alabilir, tahriş veya yaralanmaların önüne geçebilirsiniz.

Spor yaparken müzik dinlemek tam benlik diyenlerdenseniz kulaklığınızı spor çantanızdan eksik etmeyebilir, sizi motive etmesi için en sevdiğiniz egzersiz çalma listesini, sesli kitabı veya podcast’i dinleyebilirsiniz.

Otel spor salonuna ne götürülür? sorununun yanıtı yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Antrenmanınızdan önce veya sonra hızlı bir enerji artışına ihtiyacınız varsa yanınıza enerji barları, meyveler veya kuruyemişler gibi hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar alabilir; tansiyon veya şeker düşmesi gibi sağlık sorunlarına dur diyebilirsiniz.

Siz de hemen Laguna Thermal Resort & Spa ailesine katılabilir, otel spor salonumuzdan üye avantajlarına ek olarak faydalanabilirsiniz! Hemen 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir, rezervasyonunuzu şimdi oluşturabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top