Laguna Thermal Resort

ya da biz sizi arayalım

logo

Spa Masajını 4 Adımda Tanıyın!

Modern yaşam ve yorucu şehir hayatının vücudumuzda hem fiziksel hem de ruhsal sorunlara neden olduğu bir gerçek! Tüm gün oturulan sandalyelerin neden olduğu kas ağrılarının yanı sıra stresli toplantıların ve sonu gelmeyen düşünceler, sağlığımızı etkileyen faktörlerden yalnızca birkaçı…

Ancak günlük stres seviyenizi uzun bir süreliğine azaltabileceğinizi ve aynı zamanda vücudunuzdaki ağrılardan kurtulabilmenizin bir yolu var! O ne mi dersiniz? Mutlaka duymuş olduğunuz spa’dan bahsediyoruz! Peki spa nedir?

Öncelikle SPA kelimesinin bir kısaltma olduğunu söyleyelim! ‘’ Sanus Per Aquam, yani Latince’den çevirisiyle ‘’sudan gelen sağlık’’ anlamına gelen SPA bu kelimelerin baş harflerinden oluşuyor. Su ile yapılan terapi ve masajları içeren SPA’nın kökeninin ise çok uzun yıllar öncesine dayandığını belirtmemizde fayda var.

Spa nedir? sorusunun yanıtı bununla sınırlı değil elbette! Geçmişi Roma İmparatorluğu’na dayanan Spa, savaş meydanlarında yorulan ve gücünü toplamaya ihtiyaç duyan askerleri tedavi etmek amacıyla kullanılmış ve oldukça faydalı olduğu görülen bu su masajı uygulamaları tüm Avrupa’ya yayılmıştır. Farklı ülkelere ve kültürlere yayıldıkça uygulamalarında da değişiklikler olsa da Spa masajında faydalanılan ana şifa kaynağı her zaman su ve onunla yapılan tedavilerdir.

Siz de benzersiz bir spa deneyimi için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Hemen Laguna Thermal Resort & Spa’nın üyesi olun, sağlıklı yaşama ilk adımlarınızı bizimle atın!

Spa Masajı Nasıl Uygulanır?

Spa masajı için randevu almayı düşünüyor veya nasıl yapıldığına dair merak duyuyor olabilirsiniz. Son yıllarda popülaritesi giderek artan, fiziksel ve ruhsal tedavi için en çok başvurulan tekniklerden biri olan Spa ile siz de sağlık sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz! Peki Spa masajı nasıl uygulanır?

Öncelikle Spa masajlarının tıbbi tedavi amacı taşımadığını ve böyle bir durumu teşhis edemeyeceğini söylememiz gerekiyor. İşte tam da bu nedenle, Spa uygulaması yaptırma isteği içerisindeyseniz beklentiniz rahatlama ve sağlıklı yaşam için atılan bir adım olmalı.

Spa masajı nasıl uygulanır? sorusunu cevaplamaya dönersek, bu tedavinin kilit noktasının eğitimli bir masaj terapisti olduğunu unutmamalısınız. Spa’yı profesyonel uygulamayı bilen terapist ellerini, parmaklarını, dirseklerini ve özel aletlerini kullanır; kaslarınızı ve yumuşak dokularınıza basınç uygulayarak vücudunuzun tedaviye ihtiyaç duyan noktalarını uyarır.

Masaj terapisti, danışanının fiziksel gerginliğini ve kasılmalarını azaltmak için en çok ellerinden yardım alır. Spa masajı uygulamasında hafifçe vurma, yoğurma ve dairesel hareketler gibi el hareketleri kullanılabilir.

Spa sırasında en az masaj terapisti kadar uygulamanın yapıldığı atmosferin de önem taşıdığını belirtmezsek olmaz! Dingin ve huzurlu bir ortamın vazgeçilmez olduğu spa merkezlerinde dinlendirici müzikler ve hoş kokular ile ideal bir masaj alanı yaratılır.

Bir başka deyişle, spa uygulamasında amaç yalnızca fiziksel gerilimi ortadan kaldırmakla sınırlandırılmaz ve zihni sakinleştirmeye de odaklanılır. Bu anlamda spa’nın hem fiziksel rahatlamayı hem de ruhsal iyiliği ortaya çıkaran bütünsel bir deneyim olduğunu söylesek pek de abartmış sayılmayız.

Laguna Thermal Resort & Spa’nın muhteşem doğasını ve otel olanaklarını keşfetmek için Laguna Thermal Instagram hesabını incelemeyi unutmayın!

Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, spa hizmetimizden Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatında yararlanabilirsiniz!

Spa Masajı Faydaları Nelerdir?

Spa masajının hem beden hem de zihin için sayısız faydası var desek pek de abartmış sayılmayız! Siz de bu faydaların ne olduğunu merak ediyorsanız, listemizi hemen inceleyebilirsiniz! Peki spa masajı faydaları nelerdir?

Kasları gevşetme ve stresi azaltma: Spa masajları, vücuttaki kasların gevşemesinde ve stresin azaltılmasında büyük rol oynuyor. Masaj uygulamasında eğitimli terapistin yaptığı nazik dokunuşlar kaslardaki gerginliğin giderilmesine yardımcı olarak tüm vücutta sakinlik ve rahatlama hissi uyandırıyor.

Ağrıların giderilmesi: Spa masajları kaslardaki ağrıları, kasılmaları ve gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Vücutta ağrıya neden olan alanlar hedeflenerek, belli masaj teknikleri ile kan dolaşımı iyileştirilebilir. Böylece gerginliği azalan kaslar daha esnek ve güçlü bir hale gelir.

Kan dolaşımının hızlandırılması: Spa masajı, vücuttaki kan dolaşımını artırabilir ve hızlandırabilir. Artan kan dolaşımı ile birlikte kaslara ve organlara daha fazla oksijen ulaşacağı için vücuttaki genel sağlığın daha iyi bir hale gelmesi garantilenir.

Ruhsal sağlığın iyileşmesi: Spa masajları, vücudun rahatlamasını sağlar. Böylece kaygı seviyesi de azalır ve iyileşen ruh sağlığının olumlu etkileri kısa süre içerisinde gözlemlenir. Masaj sırasında ve sonrasında salgılanan endorfin hormonuyla, doğal bir mutluluk duygusu hâkim olur.

Vücuttan toksinlerin atılması: Bazı spa masajları, lenf sistemini uyararak toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan teknikleri içerebilir. Toksinlerin vücuttan atılmasıyla sonlanan bu süreç, genel sağlığın ve canlılığın iyileştirilmesine katkıda bulunabilir.

Uyku kalitesinin artması: Düzenli spa masajı yaptıran bireylerin daha iyi uyuduğu ve böylece düzenli uyku saatlerine sahip oldukları uzmanların yaptığı araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Vücutta genel bir gevşeme sağlayan masaj sonucunda daha iyi dinlenen vücut, derin bir uykuya kolayca geçiş yapabilir.

Cilde faydaları: Nemlendirici uçucu yağlar ve besleyici kremlerin kullanıldığı spa masajının düzenli yaptırılması sonucunda cildin gençleştiği gözlemlenebilir. Böylece daha sağlıklı ve daha parlak bir cilt elde edilebilir.

Kişisel bakımın yarattığı öz güven: Spa masajları, kişilere kendilerine zaman ayırma ve öz bakım fırsatı sunarak pozitif ruh hallerini koruma imkânı sağlar. Bu durumun hem zihinsel hem de duygusal sağlık üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak, spa masajından alınan faydanın masaj türüne ve kişiye bağlı olarak değişebileceğini belirtmemizde fayda var. Her masajda olduğu gibi spa’da da ihtiyaçlarınıza yönelik tercihlerinizi ve özel isteklerinizi terapistinizle paylaşmayı ihmal etmemelisiniz.

Son olarak, spa masajından alınan faydanın masaj türüne ve kişiye bağlı olarak değişebileceğini belirtmemizde fayda var. Her masajda olduğu gibi spa’da da ihtiyaçlarınıza yönelik tercihlerinizi ve özel isteklerinizi terapistinizle paylaşmayı ihmal etmemelisiniz.

Siz de hemen Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu yaptırın, spa masajının tüm şifa ve avantajlarından bir an önce faydalanın!

Spa Masajı Çeşitleri Nelerdir?

Her spa masajının kendine özgü teknikleri ve faydaları olduğu bir gerçek! Birçok türü bulunan spa çeşitleri arasından bazıları yaygın olarak uygulandıklarından diğerlerine nazaran öne çıkıyor. Peki Spa masajı çeşitleri nelerdir?

İsveç Masajı: Klasik masaj olarak da bilinen bu uygulama, en popüler spa çeşitleri arasında yer alıyor. Uzun ve dairesel masaj hareketlerini içeren İsveç Masajı, kasları gevşetir ve vücuttaki dolaşımı hızlandırır.

Derin Doku Masajı: Bu teknikte, genellikle kronik kas gerginliğini gidermek için daha derin kas katmanları ve bağ dokuları hedef alınır. Masaj terapisti, vücuttaki gerilimi azaltmak ve ağrıyı hafifletmek için kaslara daha fazla baskı uygular ve daha yavaş vuruş teknikleri kullanır.

Aromaterapi Masajı: Bu masaj çeşidi, bitkilerden elde edilen uçucu yağların kullanımını içerir. Nazik masaj teknikleri ve aromatik yağların hem nefes yoluyla hem de emilim ile vücuda alınması sonucu vücut gevşer, stres azalır ve ve ruh hali iyileşir.

Sıcak Taş Masajı: Pürüzsüz ve ısıtılmış taşlar vücudun belirli bölgelerine yerleştirilir veya masaj sırasında terapist tarafından kullanılır. Taşların sıcaklığı kasları gevşetmeye, kan dolaşımını iyileştirmeye ve derin gevşemeyi teşvik etmeye yardımcı olur.

Thai Masajı: Tayland’dan yayılan bu geleneksel masajda terapist, vücut esnekliğini artırmaya ve enerji akışını desteklemeye odaklanır.

Shiatsu Masajı: Japonya’dan gelen Shiatsu masajı, parmaklar, avuç içi, dirsekler ve hatta dizler kullanılarak vücudun belirli noktalarına basınç uygulanmasını içerir. Vücudun enerji akışını dengelemeyi ve gerginliği gidermeyi amaçlar.

Spor Masajı: Bu masaj türü, sporculara veya fiziksel aktivite yapan kişilere yöneliktir. Yaralanmaları önlemeye ve tedavi etmeye, esnekliği geliştirmeye ve performansı artırmaya odaklanır.

Doğum Öncesi Masaj: Hamileler için özel olarak tasarlanmış olan doğum öncesi masajı, hamilelik sırasında rahatsızlığı gidermeye, şişliği azaltmaya ve rahatlamayı desteklemeye yardımcı olur. Genellikle anne ve bebeğin güvenliğini ve rahatını sağlayan nazik teknikler ve pozisyonlar içerir.

Siz de hemen Laguna Thermal Resort & Spa ailesine katılabilir, tüm spa masajı çeşitlerinden üye avantajlarına ek olarak faydalanabilirsiniz! Hemen 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir, rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top