Laguna Thermal Resort

Hesaplı Tatil İçin 5 Yaz Destinasyonu!

Tatil yapma fikri her ne kadar heyecan verici gelse de maliyetlerin bazen göz korkutuyor olduğu bir gerçek! Ancak bütçe dostu bir mola planlamak düşünüldüğü kadar zor değil! İşte tam da bu nedenle hesaplı tatile çıkabileceğiniz bazı destinasyonları Hesaplı Tatil İçin 5 Yaz Destinasyonu! başlıklı yazımızda hesaplı tatil için nereye gidilir? sorusu ile sıraladık! Hazırsanız, işte başlıyoruz! Peki hesaplı tatil için nereye gidilir?

Hesaplı Tatil: Antalya

İlk olarak dört mevsim sıcaklığını koruyan Antalya ile başlayalım! Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bu yaz mevsiminin hakkını sonuna kadar veren şehirde yapabileceğiniz hesaplı aktivitelerden önce Antalya’nın genel hatlarından bahsedelim!

Neredeyse yılın 4’te 1’ini yağış almadan, güneşin altında geçiren Antalya’da dört mevsim denize girebilirsiniz. Ancak yazın Antalya’nın tadı bir başka desek pek de abartmış sayılmayız! En hareketli dönemini haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaşayan bu enerjik şehirde, 40 dereceyi bulan sıcaklıklara karşı gardınızı şapka, güneş kremi ve gözlük üçlüsüyle aldığınız sürece güneşin tadını tam anlamıyla çıkarabilirsiniz!

Eğlencenin özellikle yaz aylarında 24 saat sürdüğünü belirtelim! Gece hayatının epey renkli olduğu Antalya’da dünyaca ünlü DJ’lerin performans sergilediği kulüplerden köpük partilerine, meyhane kültürünü yaşatan sokaklardan rock barlara uzanan geniş çaplı bir eğlence deneyimi yaşayabilirsiniz.

Antalya’ya özgü lezzetlerden bahsetmezsek olmaz! En meşhur yemeği hatta mezesi diyebileceğimiz Tahinli Piyaz’ı mutlaka deneyebilir, enginarı sevmeyenlerdenseniz bile enginarlı Girit kebabına bir şans verebilir, başlangıç olarak Hülüklü Çorba içebilirsiniz.

Şehrin Kalbi Kaleiçi’nde hem denize girebilir hem Osmanlı mimarisinden izler taşıyan sokaklarında yürüyüşe çıkabilir hem de gece kulübü ve restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca uygun fiyatlı hediyelik eşya arayışındaysanız, buradaki mağaza ve dükkanlardan lüle taşı, Şile bezi, magnet, kilim veya biblo alarak sevdiklerinize verebilirsiniz.

Hesaplı tatilin vazgeçilmez unsurlarından biri de şüphesiz şehir içi ulaşımdan geçiyor! Taksi ile kısa mesafeler için bile fahiş ücretler ödemektense Antalya’nın tramvay sistemi Antray’ı kullanabilir, birçok ana noktaya hızlıca ulaşabilirsiniz.

Hesaplı Tatil: İzmir

İzmir için ülkemizin en gözde turizm destinasyonlarından biri desek pek de abartmış sayılmayız! Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Ege’nin incisi bu şehri yaz aylarında ziyaret ederek deniz turizminin tadını çıkarabilirsiniz.

Şehrin en popüler gezi ve buluşma noktalarından diyebileceğimiz Saat Kulesi’ni seyahat rotanızın ilk durağı olarak belirleyebilirsiniz. Alman İmparatoru II. Wilhelm tarafından o zamanki Osmanlı İmparatorluğu’na hediye edilen Saat Kulesi ziyaretinizde 20. yüzyıl mimarisine tanık olarak tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Hesaplı tatil yapmak istiyorum ancak alışverişten vazgeçmek bana göre değil diyenlerdenseniz, İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı rotanıza ekleyebilirsiniz. 15 binden fazla mağazaya ev sahipliği yapan bu çarşıda otantik hediyelik eşyalar satın alabilir, kafe ve restaurantlarda alışverişe kısa bir mola vererek dinlenebilirsiniz. Sevdikleriniz için tulum peyniri, kuru üzüm, kuru kahve ve boyoz gibi yöresel lezzetleri alınacaklar listenize dahil edebilirsiniz.

İzmir’in en popüler noktalarından biri Kordon boyunda hem yerel halkla sosyalleşebilir hem de çimlere uzanarak doğayla bütünleşebilir, deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Kordon boyunca yürüyüş yapabilir, vapura binerek gideceğiniz diğer destinasyonlar için keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

İzmir’de ne yenir diye merak ediyorsanız, sokak lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Şehrin en meşhur yemek kombinasyonlarından biri olan boyoz ve haşlanmış yumurta birleşimini meşhur Alsancak Dostlar Fırını’nda deneyebilirsiniz. Kokoreç ve midye dolmayı gece eve dönüş yolunuzdayken deniz kenarındaki birçok mekanda tadabilir, İzmir kumrusu ve bomba tatlısını kahvaltı veya öğle yemeklerinizde tercih edebilirsiniz.

İzmir’in gece hayatında en hareketli şehirlerin başında geldiğini söylemezsek olmaz! Eğlence mekanlarıyla eğlencenin kalbinin attığı Alsancak ve Kordon’da sabahın erken saatlerine dek müzik ve dansa kendinizi kaptırabilirsiniz.

Hesaplı tatilin hakkını verebilmek için halk plajlarını yakın markaja alabilirsiniz. Boyalık Plajı, Ilıca Plajı, Karaburun Bodrum Plajı, Paşaliman Plajı, Yeni Foça Halk Plajı gibi noktaları İzmir tatilinizde tercih edebilirsiniz.

Hesaplı Tatil: Köyceğiz

Hesaplı tatil için nereye gidilir? sorusunun yanıtları sadece bunlarla sınırlı değil! Yeryüzündeki cennet ile tanışmaya hazır mısınız? Muğla’nın en güzel ilçelerinden Köyceğiz’de yaz mevsimini hem huzurlu hem de hesaplı tatil geçirerek değerlendirebilirsiniz.

Her ne kadar denize kıyısı olmasa da Köyceğiz’in yaz mevsiminde epey tercih edildiği bir gerçek! İçerisinde göl barındıran bu şirin ilçede dilerseniz göl manzarasının tadını çıkarabilir dilerseniz de yakınlarda bulunan Ekincik Halk Plajı, Delta Plajı, İztuzu Plajı, Kargıcak Koyu gibi noktaları tercih ederek yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tatlı su gölü olduğu için Köyceğiz Gölü’nde yüzmek de mümkün! Dalyan Lagünü ile bağlı olan Köyceğiz Gölü diğer kaynağını da Akdeniz’den aldığından dolayı, burada caretta caretta ve Nil kaplumbağalarını yerinde gözlemleme şansı yakalayabilirsiniz.

Hesaplı tatil fikrini kültürel etkinlikler ile pekiştirme niyetindeyseniz, Karya uygarlığının kalıntılarını barındıran Kaunos Antik Kenti’ne rotanızı çevirebilirsiniz. Bu antik kenti ziyaret etmek ücretli olsa da Müze Kart’a sahip olmanız halinde ücretsiz bir tarih keşfine çıkabilirsiniz.

Türkiye’nin tek taşıma ve ısıtma kaynağına ihtiyaç olmadan kullanılabilen kaplıcası olma özelliğini taşıyan Sultaniye Kaplıcaları’nı Köyceğiz’de deneyimleyebilirsiniz. 5 bin yıldır şifa dağıtan bu doğa harikasının geçen yıllara meydan okuyarak zarar görmediğini belirtelim!

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin eşsiz lezzetlerini bir arada barındıran Köyceğiz’in mutfağının bir hayli leziz olduğunu söyleyebiliriz! Burada keşfedebileceğiniz kiremitte kefal balığı, kuzu göbeği mantarı, ördek dolması, tenekede tavuk ve pekmezli kar gibi yemeklerle hesaplı tatilinizde cebinizi koruduğunuz gibi mideniz için de keyifli bir dokunuş yapabilirsiniz.

Hesaplı Tatil: Kapadokya

Hesaplı olduğu kadar mistik bir tatile çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise Kapadokya’ya seyahat tam size göre!

Peribacaları ve sıcak hava balonları ile meşhur Kapadokya’da gezip görebileceğiniz birçok hesaplı tatil seçeneği var! Eşsiz manzaraların arka planda eşlik ettiği şehrin dokusunda kiliseleri ve yer altı şehirlerini ziyaret edebilir, volkanik oluşumları inceleyebileceğiniz gibi konaklama tercihinizi mağaralardan yana kullanabilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız! Kapadokya’da mağara otellerinde konaklayabilir, ailenizle unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Göreme Milli Parkı, Göreme Açık Hava Müzesi, Aynalı Kilise ve Uçhisar Kalesi gibi yerleri Gezilecek Yerler listenize alabilir; ATV turu ile Kılıçlar, Güllüdere, Kızılçukur, Aşk Vadileri ve Çavuşin Kasabası gibi noktaları yakından görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kapadokya’da ne yenir sorusunun cevabı ise bir hayli çeşitli! Etin lezzetinin artmasında büyük paya sahip Avanos çömleği içinde sebzeler eşliğinde pişirilen Testi kebabı ile yumuşacık etleri tatmanın keyfine varabilirsiniz. Kebabın yanında yine Kapadokya’ya özgü kabak çekirdekli erişte alabilir ardından dolaz denilen un helvasının yumurtalı ve cevizli hali olan tatlıyla son dokunuşu yapabilirsiniz!

Hesaplı Tatil: Sındırgı

Hesaplı tatil için nereye gidilir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla bitmiyor elbette! Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in saklı cenneti Sındırgı’yı hesaplı tatil rotanıza dahil edebilirsiniz. Özellikle şifalı termal suyuyla tatilini sağlık turizmi çerçevesinde şekillendiren konuklar için biçilmiş kaftan olan bu şirin ilçede yer alan otellerde SPA, masaj, yüz ve cilt bakımı gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Yöreye özgü sazan dolması, güveç, kabak yemekleri, höşmerim, otlu pide, tarhana bezdirmesi, tirit, sumak turşusu ve keşkek gibi yemekleri deneyimleyebilirsiniz.

Şerif Paşa Meydanı, Güreş Evi, Zindan Kayalıkları, Cüneyt Köprüsü gibi kültürel ve tarihi lokasyonları keşfedebilir; keyifli bir tatile merhaba diyebilirsiniz.

Siz de şimdi ailenizle benzersiz bir hesaplı tatil deneyimini Laguna Thermal Resort & Spa’da yaşayabilirsiniz. Doğayla iç içe bir atmosferde üstün otel olanaklarımızın tadını çıkarabilirsiniz!

Rezervasyon oluşturmak için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime hemen geçebilirsiniz! Siz de Laguna Thermal Resort & Spa‘nın bir üyesi olun, hayatınıza canlılık katın!

Otelimizle ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için Laguna Thermal Resort & Spa’nın Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın! Muhteşem doğası, otel olanakları ve %95 müşteri memnuniyetiyle RCI Gold Crown ödülüne sahip Laguna Thermal Resort & Spa‘ya siz de hemen şimdi misafir olun!

Siz de unutulmaz bir yaz için şimdi 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir ve müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçebilirsiniz! Laguna Thermal Resort & Spa’da evinizin konforundan farksız unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top