Balıkesir, doğasıyla ve kültürel zenginliğiyle şüphesiz ki ülkemizin en eşsiz şehirleri arasında yer alıyor. Hem yurtiçi turizmi hem de yurt dışından gelen turistler için önde gelen destinasyonlardan biri olan Balıkesir’i tatil rotalarınız belirlediyseniz görmeden dönmemeniz gereken belli başlı yerleri sizin için sıraladık. Peki Balıkesir’de mutlaka görmeniz gereken yerler nerelerdir?
Kazdağı Milli Parkı: Kısaca Kaz Dağları olarak da bilinen bu milli park, doğa tutkunları ve şehir hayatına mola vermek isteyenler için vazgeçilmez bir durak desek pek de abartmış sayılmayız. Büyüleyici dağ ve doğa manzaralarına, yürüyüş parkurlarına ve benzersiz bir bitki örtüsüne sahip olan bu parkta trekking, kamp ve piknik gibi outdoor aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz.
Ayvalık: Şirin bir sahil kasabası olan Ayvalık’ın güneş sarısı plajlarında denize girdikten sonra kafelerle dolu dar sokaklarında yürüyüş yapabilir ve ilçeye hâkim Yunan esintili mimarisine hayran kalabilirsiniz. Sahil boyunca yürüyebilir ve ilçenin yerel güzelliklerini keşfederken herhangi bir restaurantta taze deniz ürünlerini deneyimleyebilirsiniz.
Cennet Tepesi: Ayvalık’ın Armutçuk bölgesinde konumlanan Cennet Tepesi’ne kolayca ulaşım sağlayabilir hem gece hem de gündüz muhteşem bir manzara sunan bu tepeden Ayvalık’ı kuşbakışı izleyebilirsiniz.
Bigadiç Kalesi: İl merkezinde bulunan Bigadiç Kalesi, iyi korunmuş bir ortaçağ kalesidir. Şehrin panoramik manzarasının keyfini çıkarırken antik surları, kuleleri ve kapıları keşfedebilirsiniz.
Balıkesir Arkeoloji Müzesi: Bu müze bölgenin zengin tarihini ve kültürünü sergilemektedir. Kyzikos Antik Kenti ve Daskyleion Örenyeri buluntularına ev sahipliği yapan müzeyi ziyaret ederek arkeolojik buluntular ve etnografik objeleri inceleyebilirsiniz.
Manyas Kuş Cenneti: Manyas Gölü yakınında yer alan bu koruma alanı kuş gözlemcileri için biçilmiş kafta desek pek de abartmış sayılmayız. 266 kuş, 118 bitki ve göldeki 23 balık türüyle benzersiz bir doğal çevreye sahip olan Manyas Kuş Cenneti’nde gözlem güvertelerini ziyaret edebilir ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.
Balıkesir Ulu Camii: Diğer bir ismi Zağnos Paşa Camii olan bu yapı şehir merkezinde bulunuyor. Osmanlı mimarisi tarzında yapılmış dış yapısı ve güzel iç dekorasyonu ile huzurlu bir ortam sunan bu yerde görkemli bir tarihi esere tanıklık etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Şeytan Sofrası: Ayvalık’a 8 km mesafede olan yer, büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Şeytan Sofrası’na vardığınızda tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarasını kuşbakışı seyredebilirsiniz. İsmini de aldığı üzerinde şeytanın ayak izi olduğuna inanılan lav birikintisine madeni para atarak dilek dileyebilirsiniz.
Daskyleion Antik Kenti: Daskylos’un yeri anlamına gelen Daskyleion’da arkeolojik kazılarda gün ışığına çıkartılmış Frig, Lydia, Akhaemenid, Makedonya ve Hatta Bizanslılar’a ait kalıntıları inceleyebilirsiniz. Bandırma’nın 30 km güneyinde bulunan bu antik kente kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Aşıklar Tepesi: Cunda Adası’nda konumlanan Aşıklar Tepesi bir seyir terası olarak biliniyor. Adadaki ilk yel değirmeni Rahmi Koç tarafından restore edilerek Sevim ve Necdet Kitaplığı ismini almış ve gelen ziyaretçilere muhteşem ada ve deniz manzarasına karşı dinlenme imkanı sunulmuştur.
Sütüven Şelalesi: Bölgede kullanılan sıçrayan su anlamındaki ‘’tüvleyen su’’ teriminin halk arasında dönüşmesi sonucu Sütüven ismini alan bu şelaleyi Kaz Dağları’nda ziyaret edebilir, şelalenin etrafındaki zeytin ağaçlarıyla büyülenebilirsiniz.
Badavut Plajı: Şeytan Sofrası eteklerinde bulunan Badavut Plajı, kalabalıktan uzak ve sakin bir yer olmasıyla öne çıkıyor. Merkeze uzak olan ve ‘’saklı cennet’’ unvanını sonuna kadar hak eden bu yerde denize girebilir, mavi ve yeşilin uyumunda huzur bulabilirsiniz.
Hasan Boğuldu Göleti: Kazdağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan bu göletin soğuk suyunda serinleyebilir, ailenizle piknik yaparak Akçay’ın yüksek oksijeninden faydalanabilirsiniz.
Ayışığı Manastırı: Cunda Adası’nın en uç noktasında inşa edilen bu yapının 17. yüzyıla dayandığı tahmin ediliyor. Pateriça Köyü üzerinden zeytin ağaçlarıyla dolu patika bir yol ile ulaşılan bu manastır, restorasyon geçirdikten sonra ziyarete açılmış ve bulunduğu doğal çevre içerisinde simge bir yapı halinde varlığını sürdürmektedir.
Antandros Antik Kenti: Edremit’te konumlanan bu antik kent Altınoluk’a 2 km uzaklıktadır. Kazdağı eteklerinde yer alan ve kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde antik kentin stratejik önemini keşfedebileceğiniz gibi eski uygarlıkların arkeolojik kalıntılarını inceleyebilirsiniz.
Sarımsaklı Plajı: Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde bulunan Sarımsaklı Plajı’nın Balıkesir yaz turizminde en popüler destinasyonlardan biri olduğunu söylesek pek de abartmış sayılmayız. İsmini bölgedeki kilise ve ev yapımlarında kullanılan sarımsı renklerdeki taşlardan alan plajın berrak denizinde serinleyebilir ve çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.
Bandırma: Balıkesir’de mutlaka görmeniz gereken yerler nerelerdir? sorusunu cevaplamaya devam edelim! Denize ait alanlara ilginiz varsa zengin bir denizcilik geçmişine sahip Bandırma’yı keşfedebilirsiniz Liman kenti olan bu yerde, Bandırma Saat Kulesi’ni ziyaret edebilir, sahil şeridinde gezinebilir, Deniz Müzesi’ne giderek Bandırma’nın denizcilik mirası hakkında daha fazla bilgi edinebilirseniz.
Sındırgı: Kaplıcalarıyla meşhur olan ve huzurlu bir yerleşim yeri şeklinde tanımlayabileceğimiz Sındırgı’yı hem sağlık turizmi için hem de eşsiz bir doğa deneyimi yaşamak için ziyaret edebilirsiniz. Kaplıcalardaki Termal banyolarda rahatlayabilir ve geleneksel Türk köyü atmosferini keşfedebilirsiniz.
Balıkesir’in en gözde noktalarını incelediğimize göre şimdi bu doğa harikası şehrin gizli kalmış ilçesi Sındırgı’yı yakın markaja alalım.
Sındırgı’da Nereye Gidilir?
Doğal Şehir unvanıyla gidenleri eşsiz tabiatına hayran bırakan Balıkesir’in güneydoğusunda konumlanan Sındırgı’da birçok yeri ziyaret edebilirsiniz. Peki Sındırgı’da nereye gidilir?
Şerif Paşa Meydanı: Sındırgı’nın merkezinde bulunan ve ilçenin en büyük meydanı olan Şerif Paşa Meydanı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklere katılabilir, aynı bölgede bulunan Hanımeli Çarşısı’nda yöresel lezzetleri ve ürünleri bulabileceğiniz bir gezinti yapabilirsiniz.
Güreş Evi: Ata sporumuz olan güreş geleneğinin yaşatılmaya devam ettiği Sındırgı’da pehlivanların öykülerini anlatan belgesel, güreş malzemeleri, fotoğraflar, gazete haberleri ve diğer güreş malzemelerini Güreş Evi’nde inceleyebilirsiniz.
Zindan Kayalıkları: Sındırgı’nın merkezine 15 dakikalık mesafedeki Çoturtepe’de bulunan ve Roma İmparatorluğu döneminde doğal bir zindan olarak kullanıldığı düşünülen Zindan Kayalıkları da yakın çevrede mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi.
Cüneyt Köprüsü: Sındırgı’da nereye gidilir? sorusunun yanıtı bunlarla sınırlı değil elbette! Yapım zamanı tam olarak bilinmese de yapım tekniği nedeniyle Osmanlı Dönemi eserleriyle benzerlik gösteren Cüneyt Köprüsü’nü Sındırgı’ya 5 km uzaklıktaki Bayırlı Köyü’nde ziyaret edebilirsiniz. Kendisiyle aynı ismi taşıyan derenin üzerinde yer alan bu moloz ve kesme taştan örülmüş köprüyü görmeye gittiğinizde hem tarihi bir eseri inceleyebilir hem de çevredeki temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.
Laguna Thermal Resort & Spa’nın muhteşem doğasını ve otel olanaklarını keşfetmek için Laguna Thermal Instagram hesabını incelemeyi unutmayın!
Siz de hemen Üye Hizmetleri Formu‘nu doldurarak Laguna Thermal Resort & Spa’da rezervasyonunuzu şimdi belirleyebilirsiniz. Mevsim fark etmeksizin istediğiniz an misafirimiz olabilir, Doğal Şehir Sındırgı’nın muhteşem tabiatını keşfedebilirsiniz!
Sındırgı’da Nerede Kalınır?
Birçok konaklama seçeneği sunan Sındırgı’da otel ve tatil köyleri arasından seçim yapabilirsiniz. Özellikle ziyaretinizi sağlık turizmi amacıyla yapıyorsanız termal otelleri tercih edebilirsiniz. Peki Sındırgı’da nerede kalınır?
Çaygören Barajı’nda konumlanan ve termal suyuyla olduğu kadar göl ve orman manzarasıyla da konuklarını şifalandıran Laguna Thermal Resort & Spa’yı radarınıza alabilirsiniz.
İhtiyacınıza ve ailenize uygun daireler arasında seçim yaparak sizin için ideal konforu sağlayan odayı bulabilirsiniz. İçerisinde kişiye özel termal banyosu bulunan dairelerde, herhangi bir hijyen sıkıntısı yaşamadan termal su şifasından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda açık ve kapalı havuz olanaklarıyla tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Dairenizde bulunan mutfakta damak zevkinize uygun yemekler hazırlayabileceğiniz gibi, göl manzarasının önünde konulmlanan A La Carte restaurantta eşsiz lezzetteki yemekleri deneyimleyebilirsiniz.
Seyir bahçesinde büyüleyici Çaygören manzarasına karşı içeceğinizi yudumlayabilir, mesire alanında ailenizle piknik yapabilir ve hatta mangal yakabilirsiniz.
Akşam saatlerinde animasyon ekibinin hazırladığı özel ve benzersiz şovlarla gününüzü eğlenceyle noktalayabilir, ailenizle yarışmalara katılabileceğiniz gibi düzenlenen çekilişlerde birbirinden değerli hediyeler kazanabilirsiniz.
Siz de hemen 444 26 10 numaralı hattımızı arayabilir, müşteri temsilcimizle direkt iletişime geçerek rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Unutulmaz bir tatil deneyimi için Laguna Thermal Resort & Spa ailesinin bir üyesi olmanın şimdi tam zamanı!